A településfásítási program támogatására településünk is csatlakozott a „10 Millió Fa Jászság” kezdeményezéshez. Mintegy 300 db csertölgy, szürke nyár, tatár juhar és cserszömörce facsemetét helyeztünk el csütörtökön konténerekben, hogy azok ellenőrzött és biztonságos keretek között megerősödve, 1-2 év múlva városunk közterületeit díszíthessék majd.

A munkából az általános iskola diákjaitól kezdve, legnagyobb civil szervezeteink tagjain át, Önkormányzatunk dolgozói, valamint a Zagyvaparti Idősek Otthonának lakói és dolgozói is kivették részüket- így szó szerint településünk apraja és nagyja fáradozott közösen azért, hogy Újszász a jövőben még zöldebb és díszesebb lehessen.

Az újonnan létrehozott faiskolában elhelyezett csemeték gondozását a Kertbarát Kör, napi locsolását a Zagyvaparti Idősek Otthona vállalta magára. A megerősödött, ilyen módon felnevelt facsemetéket a jövőben utcafásítási program keretében fogjuk majd a közösség javára hasznosítani.

Terveim szerint évente több száz csemetével fogjuk növelni az újonnan létrehozott városi faiskola növényállományát, így pár éven belül folyamatosan, nagy mennyiségben állnak majd rendelkezésünkre alacsony költségek mellett, közösségi munkával előállított dísznövények.

Köszönöm Répási Csabáné Tóth Rozália képviselő, településkép-védelmi tanácsnok koordinációs szakmai munkáját, valamint mindenki hozzájárulását, aki részt vett ebben a jó hangulatú, hasznos kezdeményezésben!

 

 

Forrás: facebook | Dobozi Róbert | 2023.04.14. 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.