A kezdeti nehézségek után idén februárban új lendületet kapott az ingyenes, állami GONDOSÓRA program. A Gondosóra nem más, mint egy nyakba akasztható vagy csuklópántra rögzíthető egyszerű de sok funkciós eszköz, mely egy külső segítővel, ún. diszpécserrel köti össze a viselőjét a nap 24 órájában. A Gondosóra alanyi jogon járó, minden 65 éven felüli állampolgárt megillető ingyenes jelzőeszköz.

Hogyan működik?

Amikor a használója bajt érzékel, nem kell mást tennie, mint megnyomni az órán található gombot, és ezáltal az eszköz azonnal jelzést küld a diszpécserközpont felé. A központ a jelzés beérkezte után felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, majd kiértékeli a fennálló helyzetet, amiért az óra viselője megnyomta a gombot. Ezután a diszpécser értesíti a regisztrációnál megadott kontaktszemélyt, és kezdeményezi a segítségnyújtást; indokolt esetben pedig a sürgősségi segélyhívót is értesíti.

Hogyan lehet kérvényezni a Gondosórát?

A Gondosóra kérvényezéséhez regisztráció szükséges:

https://regisztracio.gondosora.hu/

A regisztrációhoz mindössze pár személyes adatra van szükség a kérvényezőtől, a használótól, illetve a kontaktszemélytől. A regisztráció megerősítését követően az eszközt díjmentesen házhoz szállítják a megadott címre.

További információ a www.gondosora.hu oldalon vagy a 06 1 445-0080 telefonszámon érhető el!

A regisztrációban minden Újszászi lakosnak térítésmentesen segítenek a Zagyvamenti Integrált Központ (ÖNO) munkatársai, Tolvaj József képviselő, valamint Kalóné Sajben Éva alpolgármester, illetve a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatának munkatársai.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.