Az Újraélesztés Világnapját (World Restart a Heart Day) október 16-án ünnepeljük. A világnapot az Európai Parlament kezdeményezésére hozták létre azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az újraélesztés fontosságára. A kampány keretében világszerte ingyenes oktatásokat szerveznek.

Idén a világnap alkalmából háziorvosaink a Gyere Segíts Alapítvánnyal együttműködésben egy félautomata defibrillátort adományoztak településünk lakói részére.

Köszönöm az életmentő felajánlást dr Matosevics Ilonának, dr Ágotai Edének, dr Kovács Nikolettának, dr Batky Erzsébetnek, dr Nagy Valériának, valamint Varga Erikának, a Defibrillátor Plusz Kft ügyvezetőjének, aki jelentős árengedménnyel járult hozzá a projekt sikeréhez.

Az eszköz (mely a mentők kiérkezéséig szó szerint életmentő lehet) az Egészségház bejáratánál fog elhelyezésre kerülni, ahol 24 órában hozzáférhető lesz vészhelyzet esetén mindenki számára!

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2022.10.11.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.