Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény formanyomtatványának változásáról

 

2021. április 29. napján a 73. számú Magyar Közlönyben megjelent a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Kormányrendelet módosítása. A rendelet 65.§ (1) bekezdése szerint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítása iránti kérelmet a miniszter által e célra rendszeresített egységes formanyomtatványon kell benyújtani.

Formanyomtatvány a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához és felülvizsgálatához [A) lap], valamint a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállásának megállapításához [B) lap] a letölthető mellékletben érhető el!

A módosítás során új nyomtatvány készült a hátrányos helyzet és a halmozottan hátrányos helyzet megállapításához készítendő környezettanulmány elvégzéséhez, melyet az ügyfeleknek nem kell kitölteniük, a formanyomtatványt hivatalos szervek alkalmazzák az eljárásaik során.

Környezettanulmány Hátrányos helyzet, halmozottan hátrányos helyzet megállapításához nyomtatvány a letölthető mellékletben érhető el!

Tájékoztatjuk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő ügyfeleinket, hogy csak a jelenleg fennálló jogosultság lejártát megelőzően, vagy új kérelem esetében kell az új nyomtatványt alkalmazni!

Amennyiben a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény iránti jogosultságuk jelenleg is fennáll, nem kell új kérelmet benyújtaniuk!

Újszász, 2021.május 14.

Újszászi Polgármesteri Hivatal

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.