Tisztelt Újszászi Lakosok!

A közelmúltban a legnagyobb videómegosztó portálon megjelent egy önmagát és szakmai kompetenciáját közelebbről meg nem nevező „szakértő” bejegyzése, melyben „az újszászi forrás” vízminőségét vonta kétségbe, abban oda nem illő idegen anyagot vélve felfedezni.

A videót szeptember 26-án tették közzé, de arról lakossági jelzés először december 19-én érkezett felém.

Önkormányzatunk lakosaink védelmében rendszeresen, évente többszöri mintavételezéssel vizsgáltatja mindkét artézi kút vízminőségét akkreditált laboratóriummal. A legutolsó vízmintavételezésre 2020.12.02-én, tehát az általunk eddig nem ismert videóbejegyzés közzététele után került sor. Az elemzés során sem az Erzsébetligeti, sem a Kastélykerti kutak vizében sem mutattak ki olyan anyagokat, mely azt fogyasztásra alkalmatlannak minősítette volna.

A lakossági jelzést azonban komolyan vesszük, hiszen egészségünk megőrzése az egyik legfontosabb feladatunk. A tényállás tisztázása érdekében soron kívüli laboratóriumi vizsgálatot rendeltem meg, melynek eredménye a vizsgálatot végző laboratórium kapacitásának függvényében akár még ebben az évben megérkezhet.

Tekintettel arra a tényre, hogy a videó közzététele utáni hivatalos vizsgálati eredmények a kutak vizét emberi fogyasztásra alkalmasnak minősítették, azok azonnali lezárását nem tartjuk indokoltnak.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az ismételt vizsgálat lezárultáig az artézi kutak vizét csak saját felelősségre fogyaszthatják!

Kérem elővigyázatosságból kisgyermekek, terhes nők és krónikus betegek a vizsgálati eredmények megérkezéséig az artézi vizet ne fogyasszák!

Újszász, 2020.12.20.

Tisztelettel:

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.