2023. augusztus 25.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

Sajtóközlemény

Befejeződött Újszász északkeleti városrészének fejlesztése

Újszász Városi Önkormányzat 300,00 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósította meg a TOP-4.3.1-16-JN1-2020-00008 azonosító számú, „Leromlott városi területek fejlesztése Újszász városban” című projektet.

A fejlesztés a szegregációs mutatókkal rendelkező városrész infrastrukturális fejlesztésére irányult.

 

Az európai uniós támogatás segítségével megvalósult projektben:

  • egyrészt lakófunkciós tevékenységek (kettő szociális bérlakás felújítása; egy szolgálati lakás felújítása; kapcsolódó ingatlanvásárlás; valamint egy gazdaságosan fel nem újítható bérlakás bontása);
  • másrészt mintegy 2000-2000 méter hosszúságban a városrész lakóutcáinak útburkolatai, gyalogjárdái, továbbá csapadékvíz-elvezető és szikkasztó árkainak felújításai;
  • továbbá a településrészt lefedően, 11 helyszínen térfigyelő kamerarendszer létesítése;
  • valamint zöldterület fejlesztése, és illegális hulladéklerakás felszámolása keretében a településrész több mint 500 m3 hulladéktól történő mentesítése

valósult meg.  

Az infrastrukturális fejlesztések kiegészülnek egy kapcsolódó soft projekttel. E hivatkozott, TOP-5.2.1-15-JN1-2020-00006 azonosító számú projekt keretében szociális munka mellett, többek között életvezetési tanácsadó-, hagyományőrző- és drog-prevenciós programok, illetve táborok, gyermekprogramok és vetélkedők kerülnek 2023. december közepéig tartóan megszervezésre.

Az infrastrukturális projekt megvalósítási időszaka: 2021.04.01 – 2023.08.15.

A projekt előrehaladásáról további információkat a https://www.ujszasz.hu/hivatal/eu-tamogatasok/eu-2014-2020 oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
tel.: +36-56/552-022; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

 


 

2023. augusztus 18.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

Illegális hulladéklerakót számoltunk fel

Több évtizede szaporodtak már azok az illegálisan kialakított hulladékgyűjtők, melyek felszámolásával a napokban végzett Önkormányzatunk a Védgát-Zagyva és Munkás utak által határolt területen.

A külterületi illegális hulladékgyűjtők felszámolásáért folytatott folyamatos erőfeszítés mellett idén a belterületen található legnagyobb illegális hulladéklerakó felszámolását tűztük ki célul.

A kijelölt terület megtisztítása közben szembesültünk azzal, hogy az előzetes várakozásokat jóval meghaladó hulladékmennyiség gyűlt össze a területen az elmúlt három-négy évtized alatt.

Végül megdöbbentő mennyiségű: 305 m3 építési törmelék, 190 m3 kevert hulladék, 110 m3 zöldhulladék került ártalmatlanításra a projekt keretein belül.

Sajnos ebben a kérdésben is sok még az elvégzendő feladat. A most megtisztított területet a közelmúltban bővített települési kamerarendszer fogja felügyelni.

Tekintettel arra, hogy az illegális hulladékelhagyás bizonyos mennyiség fölött már önmagában is bűncselekménynek minősül, minden ilyen tevékenység rendőrségi feljelentést von maga után a jövőben is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2023.08.15.

 


 

2023. március 16.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

Bővül a szociális bérlakások száma újszászon

Önkormányzatunk egyik fontos feladata a bajba jutott családok átmeneti vagy tartós támogatása. Fizikai és anyagi lehetőségeinken belül mindig próbálunk segíteni a bajba jutottakon, ám az igények szinte minden területen jóval meghaladják a lehetőségeinket.

Egyik ilyen fontos terület a megfelelő szociális bérlakások köre. Egy váratlan tragédia, egy katasztrofális tűzeset, vagy egy rosszul választott hitelkonstrukció családokat képes hajlék nélkülivé tenni, akár nagyon rövid idő alatt.

Polgármesteri programom részeként ezért 1-1 db, alacsony rezsivel üzemeltethető szociális bérlakást alakítunk ki a Kiss Ernő és a Munkás úton.

A több éves tervezési és pályáztatási folyamat után már a kivitelezési fázisban tart a projekt, amit 100%-ban Európai Uniós és kormányzati célzott források felhasználásával sikerül megvalósítanunk.

Reményeim szerint már idén ősszel szociális ad-hoc bizottság által megpályáztatott és kiválasztott rászorulók tudják majd birtokba venni az új, átmeneti otthonaikat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2023.03.13.

 


 

2023. február 28.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

Szolgálati lakássá alakul az Egység úti romos, önkormányzati ingatlan

Településünk szakember-ellátottságának fontos feltétele a megfelelő minőségű és mennyiségű önkormányzati szolgálati lakások rendelkezésre állása. Az utóbbi négy évben orvostanhallgatót, védőnőt, körzeti megbízottat, megbízott őrsparancsnokot, matematika tanárt sikerült településünk intézményeibe csábítani önkormányzati lakhatási lehetőség felajánlásával, ezzel is enyhítve a mindenütt tapasztalható szakemberhiányt.

Szolgálati lakásaink folyamatos karbantartása mellett azonban új lakások kialakítására is nagy igény mutatkozik.

Most egy pályázat jóvoltjából az Egység út 21. sz. alatti romos önkormányzati ingatlan teljes felújítása valósulhat meg nettó 33.944.757,-Ft vissza nem térítendő támogatás felhasználásával. A kivitelezés várható befejezése: 2023 év első fele.

A felújítás után az ingatlant magasan képzett, településünkön kiemelt közfeladatot ellátó szakember lakhatásának biztosításával fogja Önkormányzatunk hasznosítani.

 

 

 

 

 

 

Fotó: Dobozi Róbert | facebook | 2023.02.23.

 


 

2022. október 7.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

Tovább bővül a térfigyelő kamerarendszer Újszászon

A rendőrség és a Városi Polgárőrség javaslatai alapján térfigyelő kamerákat helyezünk el az illegális hulladéklerakással és egyéb szabálysértésekkel legjobban érintett területeken. A most felszerelt kamerák a legújabb BM előírásoknak megfelelnek, magas felbontású képet rögzítenek, éjszaka és korlátozott látási viszonyok mellett is jó eredménnyel használhatók. Újszászon ezzel a beruházással a közterületeket figyelő kamerák száma meg fogja közelíteni a 40 db-ot. Bízom benne, hogy ez a jelentős mennyiség hathatósan hozzá fog járulni a településünkön élők biztonságának növeléséhez!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2022.10.07.

 


 

2022. április 13.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

TÁJÉKOZTATÓ KÖZLEMÉNY

Elkészültek a tervek Újszász északkeleti városrészének fejlesztéséhez

2022. április

 

Újszász Városi Önkormányzat 300,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a TOP-4.3.1-16-JN1-2020-00008 azonosító számú, „Leromlott városi területek fejlesztése Újszász városban” című projekt keretében.

Az európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt előrehaladása elérte az 1. mérföldkövet. Elkészültek a mélyépítés tevékenységeinek (útfelújítások, járdaépítés és –felújítások, vízelvezető árkok felújítása és kialakítása) tervei. A projekt keretében tervezett magasépítés (szociális bérlakások kialakítása és szolgálati lakás felújítása) tervdokumentációit is átadta a tervező az önkormányzatnak.

Március hónapban a projektben tervezett térfigyelő rendszer kialakításának előkészítése során koordinációs ülést tartottunk, ahol az önkormányzat a helyi közbiztonsági szereplők (rendőrség, polgárőrség) szakmai véleményét kérte.

A projekt a következő mérföldkövek keretében a Megvalósíthatósági Tanulmány elkészítésével, a helyszínek pontosításával, a műszaki ellenőr(ök) kiválasztásával, valamint a közbeszerzési eljárás előkészítésével folytatódik.

Az infrastrukturális projekt megvalósítási időszaka: 2021.04.01 – 2023.03.31.

A projekt előrehaladásáról információkat a https://www.ujszasz.hu/hivatal/eu-tamogatasok/eu-2014-2020 oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Ádámné Mező Éva sajtóreferens
Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
tel.: +36-56/552-022; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 


 

2021. május 18.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Újszász északkeleti városrészének fejlesztéséről

 

Újszász Városi Önkormányzat 300,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a TOP-4.3.1-16-JN1-2020-00008 azonosító számú, „Leromlott városi területek fejlesztése Újszász városban” című projekt keretében.

A fejlesztés a szegregációs mutatókkal rendelkező városrész infrastrukturális fejlesztésére irányul.

Az európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projektben az önkormányzat egy, a Munkás úton található, leromlott állagú lakóépület megvásárlását tervezi, amelyben a felújítást követően szociális bérlakást kíván kialakítani. Ezzel egyidejűleg tervezetten 2000-2000 méter hosszúságban felújításra kerülnek a városrész lakóutcáinak útburkolatai, gyalogjárdái, továbbá csapadékvíz-elvezető és szikkasztó árkai. A projekt tartalmazza a lakókörnyezet élhetőbbé és biztonságosabbá tételét az illegális hulladéklerakások felszámolásával, zöldfelületi fejlesztéssel, valamint 10 db térfigyelő kamera felszerelésével.

A támogatási konstrukció lehetővé teszi, hogy a szegregációs mutatókkal rendelkező városrészen kívül szolgálati lakást is létrehozzon az önkormányzat, amelyre tervezetten a Tápiógyörgyei úti önkormányzati telken kerülhet sor. A szolgálati lakás olyan személy(ek) számára biztosítható, aki(k) a projekthez kapcsolódó szakmai programokban vesz(nek) részt.

Az infrastrukturális fejlesztések kiegészülnek egy kapcsolódó, ún. soft projekttel. E hivatkozott, TOP-5.2.1-15-JN1-2020-00006 azonosító számú projekt keretében többek között életvezetési tanácsadó, hagyományőrző és drog-prevenciós programok, illetve különböző vetélkedők kerülnek megszervezésre.

Az infrastrukturális projekt megvalósítási időszaka: 2021.04.01 – 2023.03.31.

A projekt előrehaladásáról további információkat a www.ujszasz.hu/hivatal/eu-tamogatasok/eu-2014-2020 oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Ádámné Mező Éva sajtóreferens
Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
tel.: +36-56/552-022;
e-mail:

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.