Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim!

Szeptemberben ünnepeltük Újszász várossá avatásának 25. évfordulóját. A jubileumi városnapra több napos rendezvénysorozattal készültünk.

Szeptember 14-én, szerdán vette kezdetét ünnepségsorozatunk. Különleges erők, katasztrófavédelem, büntetés végrehajtás, honvédelmi, rendvédelmi szervek: Izgalmas előadásokkal és látványos bemutatókkal várt mindenkit az első „Egyenruhások Napja” az újszászi Rózsa Imre Technikumban.

Szeptember 14-én a Városi Könyvtárban megrendezett kiállítással folytatódott az ünnepi események sora: „Újszász Város 25 éves” címmel. Köszönöm az alkotók és a szervezők munkáját! Igazán különleges alkotásokat tekinthetett meg a nagyközönség.

Szeptember 15-én, csütörtökön a mára már hagyományos Térségi diákszínjátszó találkozóval folytatódott a különleges események sora. A kapott feladat szerint 5 színjátszó csoport egyetlen témát dolgozott fel egyéni módon. Ez a témakör idén a SZABADSÁG volt. Gratulálok a szervezőknek és minden résztvevőnek!

Még ugyanezen a napon a Városi Könyvtárban igazi irodalmi csemegét láthattak, hallhattak az érdeklődők. Csálé képek címmel: Bajnai Zsolt novelláskötetének bemutatóját Bajnai Marcell zenei kísérettel egészítette ki. Fantasztikus irodalmi élmény, mely egyszerre volt derűs és elgondolkoztató.

Szeptember 16-án (pénteken) 15.00 – 17.00 óra közötti időben három rendezvénnyel:
– bűnmegelőzési információs ponttal,
– kerékpár regisztrációval,
– toborzással
várta az érdeklődőket a Városi Polgárőrség az általános iskola udvarán.

 

Szeptember 17-én ünnepeltük Újszász Város Napját.

A jubileumi, 25. évforduló tiszteletére rendezett ünnepséget az előző évek hagyományai szerint térzene és zászlófelvonás előzte meg.
A 10 órakor kezdődött díszünnepség városunk zászlajának behozatalával vette kezdetét, majd a Fricsay Richárd rézfúvós kvintett kíséretével énekeltük el a Himnuszt.

Ünnepségünk díszvendégei idei díjazottjaink voltak:

Nagyné dr. Szelmák Erika képviseletében Joóné Nagy Erika
Oláh József
A Coop 600. sz. Fenyő Áruház kollektívája
Kiss Sándor
Nagy Gáborné
Pulai Erika
Budai Ivett
Czétényi Krisztián
dr. Szabó Edina
Székelyfalvi Gáborné

A díszünnepség nyitányaként polgármesterként köszöntöttem a megjelenteket, majd az ünnepi beszéd részeként felidéztem településünk jelenlegi, mintegy 11 emberöltővel ezelőtt kezdődött történelmét, és kiemeltem városunk további fejlődési lehetőségeit.
Városunk jelenlegi lakosságának ősei a XVIII. század első felében érkeztek meg Újszászra. Az akkor pár házból álló település gyorsan gyarapodott, az 1786-os összeírásban már 633 lakost és 69 lakóházat regisztráltak. A település fejlődése innentől töretlen: száz évvel ezelőtt az akkori nagyközség lakói szobrot állítottak fel a falu szélén, a „rékasi kövesút” mellett.
Ez a szobor ma alig száz méterre található a polgármesteri hivataltól, kisvárosunk központjában. A szobor egyetlen méterrel sem költözött odébb az elmúlt száz év alatt: településünk nőtte ki jócskán egykori határait.
S hogy mire is volt elég az elmúlt 11 emberöltő?
Tíz emberöltő falusi, egy városi létben bizony kevés volt arra, hogy Újszász nagyvárossá váljon. Az itt élő idősebbek még ma is a „faluba” mennek, ha a piacon, a városházán, vagy az orvosi rendelőben van dolguk. 25 év minden igyekezete sem volt elég arra, hogy minden itt élő városként gondoljon településünkre, s valószínűleg újabb 25 év törekvései is kevesek lesznek arra, hogy minden tekintetben városi környezetet és városias gondolkodást tudjunk Újszászon teremteni.
A világ azonban nagyot változott az elmúlt évek alatt.
Először a koronavírus világjárvány mutatta meg a vidéki lét előnyeit, majd a szomszédunkban dúló háború, végül az egész Európát sújtó energiaválság ráébresztett bennünket arra, hogy a jövőben a vidéki kisvárosok akár a modern világ kihívásaira adott legkiválóbb válaszok is lehetnek.
A vidéki kisvárosok falusi örökségük miatt jellemzően falusias településszerkezettel, nagy kertekkel, hátsó épületekkel, akár állattartásra alkalmas ólakkal, csűrökkel rendelkeznek. Szinte minden háznál adott itt a lehetőség olcsó és egészséges zöldségek, gyümölcsök előállítására, háztartási mértékben haszonállatok tartására, de vegyes tüzelési módok alkalmazására, vagy karanténban, kijárási korlátozásokban értelmes időtöltésre is. A szomszédok itt még ismerik egymást, és kevés kivételtől eltekintve segítik, vigyázzák a környezetükben lakókat. Településünk közlekedési adottságai ráadásul kiválóak, kereskedelmi és szolgáltatási ellátottsága kiemelkedő.
Minden adott tehát Újszászon ahhoz, hogy sikeres, jól élhető településsé, igazi vidéki kisvárossá fejlődhessen a következő emberöltő alatt.

Díszünnepségünk Pócs János országgyűlési képviselő ünnepi gondolataival folytatódott, majd a nyugdíjba vonuló pedagógusokat köszöntöttük.

Idén Darókné Nagy Zsuzsanna, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedagógusa és Kállóné Szabó Erzsébet, a Rózsa Imre Technikum tanára részesült elismerésben.

A Tiszavirág Quartet ünnepi dalválogatása után a Polgármesteri Kitüntető Díj átadása következett.

Újszász várossá avatásának 25 éves, jubileumi évfordulója előtt tisztelegve a város lakossága érdekében végzett, kiemelkedő közösségépítő munka elismeréséül alapítottam meg a Polgármesteri Kitüntető Díjat. A Polgármesteri Kitüntető Díjak átadására minden évben, a városavató évfordulójának tiszteletére rendezett díszünnepség keretében kerül sor. Egy évben legfeljebb két Polgármesteri Kitüntetés adományozható. A Polgármesteri Kitüntetés elismerő oklevélből áll, melyet a város díszpecsétjével és a polgármester aláírásával láttak el.

2022 évben Újszász Város szociális és kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkájának elismeréséül Polgármesteri Kitüntető Díjban részesült Székelyfalvi Gáborné, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedagógusa.

Testvértelepüléseink köszöntése következett.

Újszász város és Debica testvértelepülési kapcsolatainak előmozdítása érdekében tett erőfeszítéseinek köszöneteként az ünnepi alkalomból polgármesteri elismerésben részesül Stanisław Rokosz Debica önkormányzat polgármestere és Krzysztof Madej, a Tarnówi Közúti és Közlekedési Hatóság Közbeszerzési és Támogatási Osztályának vezetője.

A díjat az érintettek távollétében Jacek Drobot, Debica önkormányzat alpolgármestere vette át.

Újszász várossá avatásának 25. évfordulója alkalmából Csíkcsicsó küldöttségének emléklapot adományoztam. Az emléklapot Péter Lukács, Csíkcsicsó község polgármestere vette át.

Újszász várossá avatásának 25. évfordulója alkalmából Palics küldöttségének emléklapot adományoztam. Az emléklapot Dobó Márta, Palics Helyi Közösség közgyűlésének Elnöke vette át.

További kitüntető címek, díjak átadása következett.

Újszász Város Önkormányzata Nagyné dr. Szelmák Erikának városunk társadalmi életében a város és a lakosság javára végzett eredményes és sikeres tevékenységének elismeréseként, a város lakosainak tiszteletéül és megbecsüléséül Poszthumusz Újszász Város Díszpolgára címet adományozta. A kitüntető címet Nagyné dr. Szelmák Erika nevében lánya, Joóné Nagy Erika vette át.
Megbízható, lelkiismeretes munkájának elismeréseként Oláh József informatikus Pro Urbe Újszász díjban részesült.
Mindannyiunk elé példát állító kitartásának és elért sporteredményeinek elismeréseként Pulai Erika parasportoló Újszász Város Sport díjban részesült.

Magas szakmai színvonalának elismeréseként a Coop 600. sz. Fenyő Áruház kollektívája Újszász Város Szakmai díjában részesült.
A mesemondás, a magyar népi kultúra ápolásáért és terjesztéséért Újszász Város Kulturális díjában részesült Kiss Sándor mesemondó.

Több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként Újszász Város Gazdasági díjában részesült Nagy Gáborné, kereskedő.

Országos vagy nemzetközi szinten kiemelkedő teljesítménye elismeréséül Újszász Város Ifjú Tehetsége Díjban részesült:
Budai Ivett szerkesztő
Czétényi Krisztián sportoló
dr. Szabó Edina vegyészmérnök

Ők szorgalmukkal, tudásukkal, teljesítményükkel kiemelkednek Újszász Város fiataljai közül, egyben jó példát mutatnak a felnövő generációknak.

Díjazottjaink nevében idén Kiss Sándor és dr. Szabó Edina ünnepi gondolatait hallgathattuk meg.

A gálaműsor után a kitüntetettek fogadták a gratulációkat, majd pohárköszöntővel és állófogadással kedveskedtünk meghívott vendégeinknek. Az állófogadás kötetlen beszélgetéssel zárult.

Valamennyi díjazottunknak szívből gratulálok!

Ifjú tehetségeinknek kívánok eredményes és boldog életet, valamint további szakmai sikereket!

A Városnapi rendezvénysorozat szombat délutáni programjait sajnos a hidegre forduló időjárás, az erős szél és az özönvíz- szerű eső szinte szó szerint elmosta. Hiába volt a rengeteg munka és a jelentős ráfordított költség, a lakosság számára csak a kitelepült vásári árusok, játékok, valamint a nagy sátor biztonságában megrendezett fellépők műsorai jelentettek némi kikapcsolódási lehetőséget.

A rendezvények azonban nem értek véget a szombati napon. Szeptember 18-án, vasárnap az V. Lecsófesztivál és Családi Nap gazdag programokkal várta az érdeklődőket.

Az előző években megszokott módon sok bográcsban főttek a finomabbnál finomabb lecsók, miközben a színpadon egymást váltották a fellépő csoportok. Idén a Jászság Népi Együttes is fellépett a Lecsófesztiválon, s a talpalávalót nem más, mint az országosan is ismert Zagyva Banda szolgáltatta.

A Lecsófesztivál mellett Családi Nap is szórakoztatta a kilátogatókat. Interaktív gyermekműsor, családi kvíz, könnyűzenei koncert, főzőverseny, városnéző kisvonat, ugrálóvár tette feledhetetlenné a napot.

Minden bizonnyal a városnéző kisvonat volt a vasárnapi nap egyik kiemelt attrakcióija. Az ingyenesen igénybe vehető közlekedési eszköz a Sportcsarnok elől indulva kijelölt útvonalán érintette a Vasútállomást, átkelt a vasúti átjárón, bement és megkerülte a Kastély Otthont, majd a Jász és Akácfa úton keresztül érintette a Zagyvaparti Otthont, megkerülte a kastélyt, és a Hunyadi út végén a Bajcsy útra fordulva, a Szent István templom érintésével érkezett vissza a Vörösmarty Általános Iskolához.

8 fordulóban minimum 400 személy (egy fordulóban 56 férőhely, végig teltházzal) utazott az első városnéző kisvonattal Újszászon. A sikert látva kijelenthetem: biztosan lesz még folytatása a kezdeményezésnek!

Az V. Lecsófesztiválon és Családi Napon forgatott műsort a Szolnok TV stábja. A műsor visszanézhető az alábbi linken:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=524254923038759&id=100063627667224

Szeptemberben a Városnapi események mellett egyéb fontos dolgok is történtek városunkban.
Szeptember 2-án, pénteken éjszaka Újszász egyetlen közúti vasúti átkelőhelyét, az Abonyi úti vasúti átjárót teljes keresztmetszetében lezáratta a MÁV.

A fél pályás felújítást hosszas egyeztetések előzték meg, mely egyeztetések alatt (sajnos) szinte az összes kérésünket figyelmen kívül hagyta a kivitelező vasúti cég. Eredeti elképzelésüket, mely szerint négy napra teljesen lezárják a vasúti átjárót, ezzel gyakorlatilag közúti átkelés lehetősége nélkül hagyva településünket, nem tudtam támogatni. A beruházás megkezdéséhez kötött feltételeinkről, a településünk lakosságának érdekében tett intézkedéseinkről bővebben a testületi ülések jegyzőkönyvében olvashatnak.

Önkormányzatunk támogatásával 2022-ben is folytatódik a néptánc oktatás a Városi Művelődési Házban. A Tallinnka Néptánc Egyesület Újszászi Tagozata három csoportban indít (folytat) néptánc oktatást Újszászon:
– általános iskola alsós korosztály
– általános iskola felsős korosztály
– roma táncok – vegyes korcsoport 9-99 évesig
Foglalkozások helye és ideje: minden héten szerdán a művelődési ház nagytermében
14:30-15:30; 15:30-17:00; 17:00-18:00.
A térítési díjat (3000 Ft/fő/hó) egy pályázati lehetőségnek köszönhetően önkormányzatunk a 2022/23 tanévben is teljes egészében át tudta vállalni.
A díjmentességet minden újszászi lakos igénybe tudja venni, azaz nagy örömmel várják a nem Újszászon tanuló gyermekek jelentkezését is!

Ha szeptember, akkor az Erdő Hete: tematikus iskolahét Újszászon. Erdei iskolában tanultak egy héten keresztül általános iskolánk gyermekeink idén is az Újszászi Parkerdőben.

Gps nyomkeresés, gyógynövényismeret, Orczy család történelme és rengeteg sport, játék volt soron a Zagyva Ökoparkban. Iskolánk ökoszemléletű neveléséről ráadásul riportot készített a Hír Tv stábja is, amit az alábbi linken nézhetünk vissza:

https://hirtv.hu/video/268966#

Kevés anyagi ráfordítással, de annál több munkával és odafigyeléssel szeptemberben megszépült az Egészségház udvarán található régi raktárépület. Köszönöm a városi karbantartó csoport és László Attila Notio munkáját!

Szeptember 16-án Szutorisz-Szügyi Csongor igazgatóval közösen látogatást tettem a Liget úti fejlesztő nevelési- oktatási központban.

2018 októbere óta dolgozom azon, hogy támogató szolgálattal, átfogóan és kiszámíthatóan tudjuk segíteni a szolnoki Liget úti központba járó újszászi gyermekek beszállítását.

Számtalan akadályt kellett legyőzni, s utólag zsákutcának bizonyult utat kellett bejárnunk, míg eljutottunk a ma véglegesnek gondolt megoldásig.

Mára városunk képessé vált arra, hogy szervezetten, egységesen nyújtson segítséget a fejlesztésre szoruló gyermekek Szolnokra történő beszállításában. Önkormányzatunk mikrobusszal, szakmai létszámmal, finanszírozással és helyi koordinátorral járul hozzá a nem csekély feladathoz. Dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető asszony elmondása szerint erre jelenleg nem sok település képes, holott ez a gesztus kiszámíthatóbb életvitelt biztosít a sérült gyermekek szüleinek, amire nagyon nagy szükség lenne mindenhol. A Szolnoki Kistérség rákóczifalvi intézményegységével együttműködésben már 22 gyermeket kísérnek és szállítanak minden tanítási napon a Támogató Szolgálat újszászi munkatársai szeptember eleje óta, négy speciális szolnoki intézménybe. Köszönöm odaadó, lelkiismeretes munkájukat!

Ágazatközi szakmai fórumot tartott szeptember 20-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat újszászi kirendeltsége az Iskola úti fejlesztőközpontban.

A fórumon megtudhattuk, hogy a 2021/2022 tanévben összesen 5 gyermek részesült korai fejlesztésben, 100 gyermek logopédiai ellátásban, 174 gyermek nevelési tanácsadásban, 64 gyermek gyógytestnevelési szolgáltatásban Újszászon.

Köszönöm a megjelent szakemberek lelkiismeretes munkáját, melyet gyermekeink fejlesztése érdekében végeznek!

 

Október az idősek hónapja

Az Idősügyi Tanáccsal és helyi civil szervezetekkel együttműködve Újszászon hasznos és érdekes előadásokkal, valamint zenés- táncos mulatsággal készülünk a szépkorúak köszöntésére.
2022.október 13. 14:00 óra- tájékoztató az intézményi ellátási formákról. Előadók Kiss Erika, Pikula Zoltán, Kovács Anett intézményvezetők.
2022.október 20. 10:00 óra- közbiztonsági, bűnmegelőzési tájékoztató. Előadók: Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai, Kovács Szilárd a Városi Polgárőrség elnöke.
2022.október 27. 14:00 óra- testi és lelki egészség. Előadó: dr. Szóró Magdolna, majd zenés- táncos meglepetésműsor Haberle Erika és Juhász László közreműködésével.
Terveink szerint mindhárom program a művelődési ház nagytermében kerül megrendezésre.
A programokhoz forró teát, forralt bort és pogácsát biztosítunk!

 

Ingyenes kéményvizsgálat magánszemélyeknek

Magánszemélyként évente egyszer ön is ingyenes kéményvizsgálatra jogosult!
Az Újszász Városi Önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a közelgő fűtési szezon előtt (megelőzve a kéményből kiinduló tüzeket, egyéb füst elvezetésből adódó baleseteket), a magánszemély ingatlan tulajdonosának feladata gondoskodni az égéstermék-elvezetők (kémények) általános tisztíttatásáról és ellenőriztetéséről.
Egy évben csupán fél órába telik, mégis hatalmas lépés otthonunk biztonsága felé, ha rendszeresen szakemberrel ellenőriztetjük a tüzelő-, fűtőberendezéseket, valamint a kéményeket. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari szerve közfeladatként végzi a kéményseprést.
Újszász Város a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kéményseprőipari tevékenység Megyei Ellátási Csoportjához tartozik, mely az alábbi telefonszámon hívható: 1818 vagy 06-30/347-26-52
Hétfő: 8:00-20:00 óráig
Kedd-szerda-csütörtök-péntek: 8:00-14:00 óráig
Magánszemélyek a szolgáltatást ingyenesen vehetik igénybe.
A családi házakban élőkhöz a tulajdonosok kezdeményezésére egyeztetett időpontban érkeznek a szakemberek. A szolgáltatás megrendelésekor adategyeztetés történik, és csak a megbeszélt időben keresik fel a szakemberek az ingatlan tulajdonosát.
A kéményseprők célja a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer biztonságos működésének ellenőrzése; az esetleges problémák kiszűrése, a balesetek megelőzése.
A vizsgálat során kívül-belül megnézik az égéstermék elvezetőket, ellenőrzik azok műszaki állapotát, vizsgálják, hogy a fűtés működéséhez van-e az adott helyen elég levegő, illetve biztosított-e a levegő utánpótlása, emellett elemzik a tüzelőberendezésből távozó égéstermék összetételét.
A szakember a kéményvizsgálatáról tanúsítványt állít ki, ezen fel kell tüntetnie az utolsó műszaki vizsgálat évét, valamint az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredményét.
A katasztrófavédelem kéményseprői készpénzt nem kezelhetnek, nem fogadhatnak el!
A katasztrófavédelem minden kéményseprője képzett szakember, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta. Felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk, mérőeszközük biztosított.
FIGYELEM!
A kéményseprők csak a lakos kezdeményezésére, hívására érkezhetnek házhoz, az előzetesen leegyeztetett időpontban!
Amennyiben nem a megbeszélt időpontban, vagy nem egyenruhában érkezik az önmagát kéményseprőnek kiadó személy, illetve készpénzt kér a szolgáltatásért, kérjük, azonnal értesítse a rendőrséget a 112 hívószámon!

 

Nagycsaládosok figyelmébe

A jelenlegi szabályozások értelmében a rezsicsökkentett gázár évi 1729 köbméterig (átlagfogyasztás mértékéig) kedvezményesen jár minden háztartás számára.
Ez a mennyiség három gyermek esetén plusz 600 köbméterrel, 2329 köbméterre emelkedik, és további gyermekenként plusz 300 köbméter kedvezményes árú gáz érhető el a nagycsaládosok számára.
A nagycsaládos kedvezményre jogosult az a háztartás, amelyben a családok támogatásról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény szerinti olyan jogosult él, aki legalább három gyermek után, illetve figyelembevételével részesül családi pótlékban és egyetemes szolgáltatónál szolgáltatási szerződéssel rendelkezik.
A nagycsaládos kedvezmény csak egy felhasználási helyen vehető igénybe.
A nagycsaládosok kedvezményét azonban a fogyasztónak kell igényelnie!
A 300 ezer jogosultból még mindig sokan nem éltek ezzel a támogatási lehetőséggel.
Amennyiben Ön megfelel a fenti feltételeknek, a közleményben mellékelt igénylőlap segítségével tudja igénylését benyújtani.
Önkormányzatunk ügyfélszolgálatán is segítenek munkatársaink az igénylőlap elérésében!

 

Szociális tüzelő program

Az előző években bevált gyakorlat szerint idén is folyamatosan lesz lehetőség szociálisan rászoruló lakosoknak ingyenes tüzelőt igényelniük, hála a NEFAG Zrt-vel még júniusban megkötött megállapodásunknak.
Az idei évben tapasztalható szén és tűzifa hiány, valamint a fabrikett piacon kialakult váratlan áremelkedése miatt a 2022/2023 fűtési szezonban idén termelt tűzifát (lágy és kemény lombos vegyesen) tudunk a rászorulóknak biztosítani.
Arra kérem a tisztelt lakosságot, hogy amennyiben környezetükben olyan családot, személyt észlelnek, akiknél felmerül a rászorultság gyanúja, bátran jelezzék azt felém, az önkormányzat munkatársai vagy együttműködő partnereink (az egészségügyi szolgáltatók, a történelmi egyházak képviselői) felé. Ne hagyjunk senkit fűtetlen lakásban élni! A tartósan 12 °C alatti hőmérsékletű helyiségben tartózkodó embereknél a kihűlés veszélye fennáll, azaz fűtött, de alul fűtött lakásban is veszélyben lehet bárki egészsége vagy élete.
Kérek mindenkit, hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra, különösen a hideg téli napokon!

 

Elindult a Bursa Hungarica pályázat

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok tanulmányainak támogatása.
Ki jogosult pályázni:
– felsőoktatási intézmény nappali képzésén folytatja tanulmányait. – „A” típusú pályázat
– a 2022/2023. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert érettségizettek, akik a 2023/2024. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni. – „B” típusú pályázat.
– háztartásában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 199.500 Ft-ot (alacsonyabb jövedelmi szint kedvezőbb elbírálásban részesül)
Mit nyerhet:
– 10 hónapon keresztül (két egymást követő tanulmányi félévben) havi ösztöndíjat.
Hol kell pályáznia:
bursa.emet.hu
– az online kitöltött pályázati adatlapot és a megjelölt mellékleteket az Önkormányzathoz is be kell nyújtani
A pályázatok benyújtásának határideje 2022. november 3.
Érdeklődni: 56/552-022 / 108 melléken

Üdvözlettel:

Dobozi Róbert
Újszász város polgármestere

 

Az Erdei iskolában
(Fotó: facebook)

 

Megszépült a régi raktár épület
(Fotó: facebook)

 

A Liget úti fejlesztő nevelési-oktatási központban. Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató, dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető, Dobozi Róbert polgármester és Kaló Istvánné alpolgármester
(Fotó: facebook)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.