Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim!

Június a ballagások, az évzárók, a nyári tennivalók kezdete.

Június 2-án, az év egyik általam legjobban várt eseményén fogadtam a ballagó óvodásokat a polgármesteri hivatal dísztermében. Többek között megbeszéltük, ki miért is szeretett Újszászon óvodába járni, s ki mennyire várja már az iskolát. Ennyi okos, céltudatos gyermekkel egészen biztosan kijelenthetjük: nyugodtak lehetünk településünk jövője felől. Fodrászok, rendőrök, boltosok, motorosok új generációja készül most arra, hogy szeptembertől megkezdhesse élete eddigi legnagyobb kalandját: az iskolát. A találkozás emlékére minden iskolába készülő csöppség egy-egy kitűzőt kapott ajándékba. Kívánom, hogy minden álmuk váljon valóra az életben!

Június 3-án reggel a Bajcsy úti óvodában, 11 órakor az Iskola úti óvodában, június 18-án a Vörösmarty Általános iskolában búcsúztattam a ballagó gyermekeket. Június 24-én ugyanitt az évzáró ünnepségen is részt vehettem. Boldog, élményekkel teli, tartalmas nyarat kívánok minden gyermeknek!

Pedagógusnap alkalmából köszöntöttem júniusban óvodánk, iskolánk és középiskolánk pedagógusait. Köszönöm egész éves áldozatos munkájukat!

Június 3-án települési találkozókon fogadtuk Nagykörű, Besenyszög, Kőtelek, Szászberek, Zagyvarékas és Újszász küldöttségeit. A találkozókon bemutatkoztak az Alsó-Zagyva Vidékének települései: Szászberek, Újszász és Zagyvarékas.

Június 8-án a Spirit színház: Boldogság avagy élet 50 fölött produkcióját láthatta a közönség a Városi Művelődési Házban.

Június 14-én Zenés Nyári Színházba voltam hivatalos a Szent Márton Görögkatolikus Szolgáltató Központba (volt Kastély Otthon). Köszönöm a színvonalas műsort minden szereplőnek és felkészítőnek!

Sokszor a kis dolgok is sokat jelentenek. Molnár Csilla és István keresett meg azzal a közelmúltban, hogy a Zagyvaparti Idősek Otthonában található üzlethelyiség felújítása mára aktuálissá vált. A felújításban oroszlánrészt vállaló bérlő házaspár jelezte azt is, hogy a kisbolt terasza nehezen megközelíthető, erős napsütésnek kitett, bútorai elhasználódtak. Összefogásunk eredményeként az intézmény új padokat és asztalokat vásárolt, a vállalkozó napernyőket telepített, míg önkormányzatunk karbantartó csoportja korlát gyártásával és telepítésével tette komfortosabbá a megközelítést. Június 15-én már közös jégkrémezéssel vették birtokukba lakóink a megújult közösségi teret.

Június 22-én jó tanuló, jó sportoló nyolcadikos diákokat, valamint osztályfőnökeiket láttam vendégül az Aranykürt Vendéglőben. Köszönöm a látogatásukat és a tartalmas beszélgetést!

Június 25-én, az újszászi Szabadság Horgász Egyesület éves horgászversenyének megnyitóján köszöntöttem a megjelent versenyzőket. Díjazásban részesült Nász Imre alapító elnök és Palásti András alapító tag, valamint elismerő oklevelet kapott Paplanos Tibor, aki 20 éve választott tisztségviselő, 15 éve egyesületi elnök és Pap Gábor, aki 20. éve az egyesület titkári feladatait látja el. Gratulálok az egyesület tagságának, és mindenkinek görbülő botokat kívánok erre az évre!

Szintén június 25-én, a Jász Világtalálkozón, Jánoshidán képviselték városunkat az újszásziak. Köszönöm a fellépők műsorát és minden felvonuló kitartását, akik a szokatlanul nagy meleg ellenére is kitartottak velünk ezen a napon. Újszász ugyan nem szerves része a történelmi redemptus Jászságnak, de múltja és jelene ezer szállal a jászokhoz, a Jászsághoz köti azt. Ez a kötelék segítség, támasz és élő kapcsolat mindannyiunk számára most is, melyet ápolni, gondozni az ilyen alkalmakon lehet igazán.

Június 25-én Újszász először csatlakozott a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz. Erre az alkalomra festmény-kiállítás megnyitóval készültünk a Városi Művelődési Házban.

Június 25-én egy tragikus hír is érkezett. Sajnos újra szegényebb lett városunk egy értékes emberrel, egy termékeny művésszel, egy megbecsült alkotóval. Életének 77. évében elhunyt Turza Ferenc, Újszász Város Pro Urbe Díjas festőművésze. Újszász Város Önkormányzatának nevében őszinte részvétem fejezem ki a családnak!

Akadálymentes játszóparkot alakítottunk ki a Nagykerti Fejlesztő Központban (Iskola út 8.). A játszótér különlegessége, hogy annak eszközeit sérült és ép gyermekek is használhatják, akár egy időben is.  Akadálymentes játszóvár, kerekesszékes homokozó, kerekesszékes mérleghinta és kerekesszékes körforgó alkotják a játékparkot. Az eszközök alatt ütéscsillapító burkolat készült. A játszópark a gyermekek mindennapi szórakozásán túl különösen alkalmas mozgáskoordinációs fejlesztésekre is, hiszen számos készségfejlesztő elemmel rendelkezik.

A most átadott beruházás a fejlesztőközpontban működő pedagógiai szakszolgálat és óvodai csoport működésének segítésén túl a település mozgássérült egyesületeinek munkáját is elő fogja segíteni.

A június 30-án megtartott átadóünnepség egy méretes ezüst hársfa elültetésével zárult, melyet a park tervezője, Bozsó Roland ajánlott fel. A játszóparkot óvodai nyitvatartási időben ezentúl a lakosság is szabadon használhatja. A fejlesztést Magyarország Kormánya 13.703.300 Ft-tal támogatta.

Művelődési Házunk tartalmas programokkal, jó rendezvényekkel várja a nyarat. Kérem, figyeljék az intézmény híradásait!

 

Nyári táborok Újszászon

Idén is tartalmas táborokkal készülünk a nyárra! Civil szervezeteinkkel és intézményeinkkel összefogva, közel 650 gyermeket fogunk nyáron táboroztatni Újszászon. Bízom benne, hogy ebből a bőséges (Önkormányzatunk által is jelentősen támogatott) kínálatból minden szülő megtalálja majd a gyermekének és saját időbeosztásának legjobban megfelelő lehetőségeket. Kívánok gyermekeinknek idén is tartalmas nyarat! Javaslom, hogy minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot az önöknek tetsző lehetőségek kapcsolattartóival. Amennyiben újszászi lakosként gyermekük táborozása anyagi okokból hiúsulna meg, kérem, keressenek bizalommal. Minden esetben megpróbálunk megoldást találni a problémára!

 

Kormánybusz Újszászon

Az Okmányiroda átalakításának ideje alatt rendszeresen Újszászra érkezik a Kormánybusz. Városunk Okmányirodájának kormányablakká történő átalakítási munkái elkezdődtek. Az átalakítás ideje alatt minden hétfőn, 7:30-tól 17:00-ig az Újszász Városi Művelődési Ház épületének 1. számú irodájában személyes ügyfélfogadást biztosítanak a hatósági és a gyámügyi terület munkatársai. Mindezen felül a lakosság igényeinek kiszolgálása érdekében a Kormányhivatallal történt megállapodásunk alapján a Kormánybusz is Újszászra érkezik/érkezett az alábbi napokon:

– 2022. július 11. 18, 25.
– 2022. augusztus 01, 08, 15, 22, 29.
– 2022. szeptember 05, 12, 19, 26.
– 2022. október 03, 10, 17, 24.

A Kormánybuszban intézhető ügyek köre:

– Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés
– Lakcímkártyával kapcsolatos ügyintézés
– Vezetői engedéllyel (jogosítvánnyal) kapcsolatos ügyintézés
– Parkolási igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés
– Diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlap felvétele
– Ügyfélkapu regisztráció

A Kormánybusz ügyfélfogadásának helye és ideje:
A Piac téri pékség mellett, 09:00-15:00 óra között a megjelölt napokon.

Dobozi Róbert
Újszász város polgármestere

 

Ballagó óvodások látogatása a polgármesteri hivatalban
(Fotó: Juhász András Nándoré)

 

Ballagás a Bajcsy úti óvodában
(Fotó: facebook)

 

Pedagógusnap az óvodában
(Fotó: facebook)

 

Települési találkozó
(Fotó: Dobozi Róbert)

 

Zenés Nyári Színház a Szent Márton Görögkatolikus Szolgáltató Központban
(Fotó: Dobozi Róbert)

 

Beszélgetés a Zagyvaparti Idõsek Otthona felújított kisboltjának teraszán
(Fotó: facebook)

 

Ebéd a jó tanuló, jó sportoló nyolcadikosokkal
(Fotó: facebook)

 

A Jász Világtalálkozón
(Fotó: Juhász András Nándoré)

 

A gyerekek birtokba vették az akadálymentes játszóparkot
(Fotó: Juhász András Nándoré)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.