Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim!

Május elsején a városi majálisra egy hangos meglepetéssel készültem: Miskolcról az Agyagbanda zenekart hívtam meg, hogy a főző csapatokat szórakoztassák, ezzel is segítve a finom bográcsos ételek elkészítését. A zenekar gázsiját én ajánlottam fel, és azt magánjövedelmemből fizettem ki.

A 10 órai hivatalos megnyitó előtt a zenekart a Zagyvaparti Idősek Otthonába is kivittem, ahol egy órán keresztül a lakókat szórakoztatták kívánságműsorukkal. Az eseményről rövid videó is készült, mely a Facebookra is felkerült.

A videót a mai napig több, mint 80.000 néző tekintette meg, 150 hozzászólás mellett már 2015 lájkot is kapott.

Az elmúlt időben egyre többször érkezett országos sajtóhír arról, hogy kisgyermekek élete került veszélybe rovarcsípés, vagy heveny ételallergia okozta súlyos szövődmény, ún. anafilaxiás sokk miatt.

Újszászon szerencsére nem történt még hasonló eset, de az allergiás reakciók száma sajnos évről-évre növekszik gyermekeink körében. Több településhez hasonlóan ezért elővigyázatosságból május 11-től városunk kisgyermeknevelő intézményeinek (bölcsőde és óvoda) mindhárom telephelyét felszereltük EpiPen-el, az életmentő gyógyszerrel. Baj esetén (ha egy gyereknél súlyos allergiás reakció lép fel), a szert a comb külső részébe kell beadni, akár ruhán keresztül is, a gyermekorvos vagy a mentőszolgálat utasításait követve.

Felkértem Molnárné Hegedűs Krisztina intézményvezető asszonyt, hogy folyamatosan pótoljuk majd a szert annak lejárata, vagy esetleges felhasználása esetén.

Általános iskolánkba (habár az intézmény fenntartója nem Önkormányzatunk) a pedagógusnapi ünnepség keretében vittem az injekciókból.

Kívánom, hogy soha ne kelljen kipróbálnunk az EpiPen injekciót a gyakorlatban!

Külön köszönöm a Szent István Király gyógyszertár munkatársainak a beszerzésben nyújtott segítségéért.

Május 10-én a Madarak és Fák Napját, május 20-án a Méhek Világnapját ünnepeltük.

Újszászon virág- és faültetéssel készültünk idén a világnapokra, melybe településünk nagyobb civil szervezetei mellett az oktatási-nevelési intézmények gyermekeit is bevontuk.

Virágszigeteket kapott többek között a Nagykerti óvoda, mindkét artézi kút, a Zagyvaparti Otthon, Polgármesteri Hivatal, ezen felül közel 100 tő virág került elültetésre az óvodában, a bölcsődében és az általános iskolában.

A bölcsődében a gyönyörű virágokon túl 2 db kacurafát is ültettünk, melynek őszi lombjának szépsége mellett különleges illatával is díszíteni tudja majd az intézményt.

A Rózsa Imre Technikumban egy ezüsthársfát is ültettünk a világnapok emlékére.

Köszönöm tevékeny munkáját Répásiné Tóth Rozália képviselő, településképvédelmi tanácsnok asszonynak, az érintett intézmények vezetőinek és diákjainak, a közreműködő Katolikus Karitász, Újszászi Vasutas Egyesület, Mozgáskorlátozott Egyesület Újszászi Csoportja, Egyszemélyes Civil Szervezet, Aranyifjak Nyugdíjas Klub önkénteseinek, az Önkormányzat dolgozóinak, valamint Pócs János országgyűlési képviselő úrnak és Kalóné Sajben Éva alpolgármester asszonynak.

Az április 21-én a Zagyvaparti Idősek Otthonában, Répásiné Tóth Rozália és Tolvaj József képviselők általelültetett 30 db leylandi ciprussal együtt idén is egy lépéssel közelebb kerültünk a Polgármesteri fásítási programban vállaltak teljesítése felé.

Összefogással ismét egy kicsit szebbé tettük városunkat!

Május a gyermeknap, egyben a gyermekek hónapja is.

A városi bölcsődében és óvodában gyermeknapi műsorral és sok-sok új játékkal köszöntöttük az apróságokat.

Idén az Extreme Caféval közösen szerveztünk városi gyermeknapot, játékokkal, ugrálóvárral, gyermekműsorokkal és értékes ajándékokkal. Isten éltesse a legkisebb Újszásziakat!

2022. május 26. óta vetítik a magyar mozikban Baranyi Gábor Benő (városunk Ifjú Tehetség díjazottja) Zanox: Kockázatok és mellékhatások című nagyjátékfilmjét.

Május 30-án közös mozizásra hívtam mindenkit, aki nem látta még a filmet, vagy újra meg akarta nézni és a rendező további munkásságát is támogatni akarta jelenlétével.

A rendhagyó vetítés május 30-án 15:00 órakor kezdődött Szolnokon, a Tisza moziban, amelyre buszt indítottunk Újszászról. Ezzel a közös mozizással is segítettük ifjú tehetségünk munkásságát!

Elérkezett a nyár, vele a nyári táborozások időszaka. Városunkban ismét sokféle lehetőség közül választhatnak a táborozni vágyók. Településünk tábornaptárából minden szülő kiválaszthatja a neki legjobban megfelelő lehetőséget, hiszen civil szervezeteinkkel összefogva közel 650 gyermeknek tervezünk tartalmas nyári programot biztosítani. Amennyiben újszászi lakosként gyermekük táborozása anyagi okokból hiúsulna meg, kérem keressenek bizalommal- minden esetben megpróbálunk megoldást találni a problémára.

Kívánok gyermekeinknek idén is tartalmas nyarat és hasznos időtöltést!

A gyermekek mellett természetesen minden korosztályra igyekszünk figyelemmel lenni. Művelődési Házunk tartalmas programokkal, jó rendezvényekkel várja a nyarat. Kérem figyeljék az intézmény híradásait!

 

Kormánybusz Újszászon

Az Okmányiroda átalakításának ideje alatt rendszeresen Újszászra érkezik a Kormánybusz.

Városunk Okmányirodájának Kormányablakká történő átalakítási munkái elkezdődtek.

Az átalakítás ideje alatt minden hétfőn, 7:30-tól 17:00-ig az Újszász Városi Művelődési Ház épületének 1. számú irodájában személyes ügyfélfogadást biztosítanak a hatósági és a gyámügyi terület munkatársai.

Mindezen felül a lakosság igényeinek kiszolgálása érdekében a Kormányhivatallal történt megállapodásunk alapján a Kormánybusz is Újszászra érkezik/érkezett az alábbi napokon:

– 2022. május 16, 23, 30.
– 2022. június 13, 20, 27.
– 2022. július 04, 11, 18, 25.
– 2022. augusztus 01, 08, 15, 22, 29.
– 2022. szeptember 05, 12, 19, 26.
– 2022. október 03, 10, 17, 24.

A Kormánybuszban intézhető ügyek köre:

– Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés
– Lakcímkártyával kapcsolatos ügyintézés
– Vezetői engedéllyel (jogosítvánnyal) kapcsolatos ügyintézés
– Parkolási igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés
– Diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlap felvétele
– Ügyfélkapu regisztráció

A Kormánybusz ügyfélfogadásának helye és ideje: a Piactéri pékség mellett, 09:00-15:00 óra között a megjelölt napokon.

Dobozi Róbert
Újszász város polgármestere

 

A Szent István Király gyógyszertár segítségével beszerzett EpiPen életmentő gyógyszer átadása
(Fotó: Juhász András Nándorné)

 

Virágültetés a Madarak és Fák Napján
(Fotó: Juhász András Nándorné)

 

Gyermeknap az óvodában
(Fotó: Juhász András Nándorné)

 

Ballagó óvodások
(Fotó: Juhász András Nándorné)

 

Okmányiroda átalakításának ideje alatt rendszeresen Újszászra érkezik a Kormánybusz.
(Fotó: Juhász András Nándorné)

 

Nyári gyermek- és ifjúsági táborok

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.