2020. december 4-én, életének 66. évében elhunyt Kaló Jenő, közgazdász, okleveles könyvvizsgáló, sportvezető, Újszász város Sportdíjasa.

Kaló Jenő 1955-ben Újszászon született. Az általános iskolát Újszászon végezte. Az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett, majd Budapesten, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán üzemgazdásként diplomázott. Ezt követően a jászboldogházi Aranykalász Mezőgazdasági Termelőszövetkezetben dolgozott belső ellenőri, üzemgazdászi és főkönyvelői munkakörökben. A munka mellett a Pénzügyminisztérium szervezésében könyvszakértői és adószakértői végzettséget is szerzett.

Az utóbbi években egyéni vállalkozóként, igazságügyi könyvszakértőként, igazságügyi adó-járulék szakértőként, igazságügyi pénz-piaci szakértőként, a Földművelésügyi Minisztérium szaktanácsadójaként, a Nemzetgazdasági Minisztérium multiplikátoraként és projektmenedzsereként tevékenykedett.

Közéleti ember volt. 1990-1994-ben tagja volt az első szabadon választott újszászi képviselő-testületnek. Utána napjainkig szinte minden ciklusban az önkormányzat pénzügyi és területfejlesztési bizottságának külső tagja volt.

Sokat tett Újszász város külföldi kapcsolatainak kialakításáért, ápolásáért, a Paliccsal, Zentával, Hajdújárással és Debicával folytatott sportkapcsolatokért.

Az elmúlt időszakban projektmenedzserként, a Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület elnökségi tagjaként aktív szerepe volt a sportpálya és létesítményei fejlesztésére kapott Leader támogatás megszerzésében és más újszászi pályázatok segítésében.

Nagyon szerette a sportot. Jól pingpongozott, tollaslabdázott, de a kedvence a labdarúgás volt. Életéből több mint ötven évet Újszász sportjában tevékenykedett. Volt játékos, edző, sportvezető. Kapcsolata a sporttal, a labdarúgással 12 éves korában kezdődött, amikor Vágó Kálmán és Kálózi Károly, a Mester 1967-ben megalakította az akkori Úttörőcsapatot, ahol csak azok játszhattak, akik legalább négyes tanulmányi eredményt értek el. Ettől az időponttól 1980-ig Újszász igazolt labdarúgója volt. Játszott az ifjúsági csapatban, 1973-tól-1980-ig a felnőtt labdarúgó-csapat állandó játékosa volt. Az aktív labdarúgást befejezve edzősködni kezdett. Az 1980-as évek közepén a serdülő csapat edzője volt, utána a felnőttek kispadján is ült edzőként. Az edzősködés után különböző tisztségeket látott el a labdarúgó-szakosztályban. 1995-ben, amikor Újszász megnyerte a megyei bajnokságot, és első ízben lett NB III-as, akkor a sportegyesület labdarúgásért felelős elnökhelyettese volt.

Sportvezetőként mindenkori feladatának tekintette a fiatal sportolók egészséges, igényes életmódra történő nevelését, a munka elismertetését, az önértékelő készség fejlesztését, a másik tiszteletét, értékeinek megbecsülését.

Emlékét megőrizzük.

Újszász Város Önkormányzata ez úton is részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

Fehér János
Dobozi Róbert polgármester

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.