Fekvőrendőr kitelepítését tervezik a Szilágyi úton, Ady Endre úton, Tél úton és az Árpád úton. A telepítés tervezett ideje: 2020. december 7. és december 11. közötti időszak.

 

 

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosokat, hogy a Szilágyi út, Tél út, Árpád út, Ady Endre út valamint Nap, Akácfa, Mező, Batthyány, Jókai és Széchenyi úti lakosok részéről érkezett kezdeményezés alapján, korábban felmérésre került, hogy az utca lakosainak minimum 60 %-os többsége támogatja-e az úgynevezett (fekvőrendőr) sebességcsökkentő küszöbök, forgalomcsillapító létesítmények telepítését.

A fentiek értelmében tájékoztatjuk a Szilágyi út, Tél út, Árpád út és Ady Endre úti lakosokat, hogy a többségi kérelmüknek megfelelően közlekedési szaktervező által készített terv alapján, telepítésre kerül az utcájukban a kért forgalomcsillapító létesítmény.

A Nap, Akácfa, Mező, Batthyány, Jókai és Széchenyi úti lakosok a felmérés alapján nem támogatták a sebességcsökkentő küszöbök telepítését.

A telepítéssel érintett utcákban

A TELEPÍTÉS TERVEZETT IDEJE: 2020 DECEMBER 7. ÉS DECEMBER 11. KÖZÖTTI IDŐSZAK.

A közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztés kivitelezése miatti esetleges forgalmi akadályozás miatt kérjük szíves megértésüket.

Az elkövetkezőkben a már kialakított gyakorlatnak megfelelően kerülhet sor forgalomlassító küszöbök telepítésére:

  • valamely illetékes hatóság (közútkezelő, katasztrófavédelem, mentőszolgálat, rendőrség... stb) kérése alapján,
  • Önkormányzatunk által megbízott szaktervező javaslata alapján
  • lakossági kezdeményezésre.

Lakossági kezdeményezés esetén Önkormányzatunk felmérést végez az érintett utcában, ahol az összes érintett ingatlan tulajdonosának egybehangzó (minimum 60%-ban támogató) írásban tett nyilatkozata után indítható el a folyamat.

A folyamat részeként a megfelelő mértékű támogatás meglétét követően Önkormányzatunk szaktervező bevonásával elkészíti a forgalomszabályozás új koncepcióját az érintett útszakaszon.

A szaktervező által készített terv alapján kerül sor azután a sebességcsökkentő eszközök telepítésére, melyeket a tervektől eltérően (más háza elé, lejjebb, feljebb az utcában) nem áll módunkban telepíteni.

Lakossági kezdeményezésnek bármely nagykorú újszászi lakos írásban történő megkeresése minősül a Polgármesteri Hivatal, a Jegyző vagy a Polgármester felé. Fel szeretnénk hívni a figyelmüket, hogy a Facebook bejegyzés, különösen a bejegyzés alá írt komment ebben az esetben nem minősül írásbeli megkeresésnek.

Azokban az utcákban, ahol a lakossági kezdeményezésre indított, már lefolytatott felmérést a lakosok döntő többsége nem támogatta, ott két éven belül újabb lakossági kezdeményezésre indított felmérés forgalomlassító küszöbök telepítésére céljából nem indítható.

Együttműködésükben, segítségükben bízva,

Üdvözlettel:

Újszász Város Önkormányzata

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.