A közlekedés biztonságának jegyében 220 db kerékpárlámpa-szettel lettek gazdagabbak azok az újszászi kerékpárosok, akik részt vettek Önkormányzatunk és az újszászi rendőrőrs munkatársainak közös baleset-megelőzési kezdeményezésében.

2020. december 16-án három helyszínen szólítottuk meg a kerékpárral közlekedőket: 8 órától a piactéren, 10 óra 45 perctől a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtt, továbbá 16 és 17 óra között a vasútállomás előtt.

 

Fotó: facebook

 

Az Újszászi Rendőrőrs munkatársaitól a kerékpárosok szóbeli tájékoztatást és láthatósági mellényt, míg Önkormányzatunktól egy-egy kerékpáros lámpaszettet kaptak.

Óriási izgalommal várták érkezésünket az általános iskola télen is kerékpárokkal közlekedő tanulói, de a nagy sikerrel zárult akcióban mind a piacra kilátogatók, mind a vasútállomásnál közlekedők gazdagabbak lettek egy-egy lámpaszettel és baleset-megelőzési ismeretekkel egyaránt.

Karácsonyi meglepetésként az akció végén (hirtelen ötlettől vezérelve) a vasútállomási kerékpártárolóban elhelyezett közel 50 db bicajt is mind felszereltük a világítótestekkel.

Köszönöm az újszászi rendőrőrs parancsnokának és járőreinek együttműködését ebben a hasznos kezdeményezésben!

Külön öröm számomra, hogy kiosztott lámpaszetteket magánszemélyek vásárolták meg és adományozták Önkormányzatunknak: Pál József (Jász PC Kft) 100 db, Dr. Ágotai Ede (Ágotai Dentál Kft) 20 db, míg jómagam (magánszemélyként) 100 db lámpaszettel járultunk hozzá az akció sikeréhez.

A nagy sikerre való tekintettel bizonyosan folytatni fogjuk még ezt a remek kezdeményezést! Vigyázzunk egymásra és közlekedjünk balesetmentesen!

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.