A Jász Világtalálkozó idei helyszínén, Jászdózsán rengeteg színvonalas programot kínálnak a szervezők számos célcsoportnak. Az eseménysorozat első napján, június 30-án Fut a „Dósa” elnevezéssel terepfutóversenyt rendezett a község önkormányzata. Szinte már hagyományosnak tekinthetjük a megmérettetést, hiszen évek óta színesíti a környék programkínálatát. Idén volt a nyolcadik alkalom, hogy megrendezték, ezúttal egy nagyobb mezőny részére, hiszen a Jász Világtalálkozó apropójával bevonták a jász településeket is.

Néhányan Újszászról is ezt az eseményt választottuk péntek esti programunknak. Heten indultunk a délutáni napsütésben Jászdózsára, Farkas Dániel sofőrükkel kiegészülve. A verseny helyszínével nem lehet kifogásunk, hiszen festői környezetben, a Tarna Holtág gátján futhattunk, a versenyközpont pedig a kiállításokkal, színpadokkal, népi hagyományőrzőkkel tarkított főtér volt.

 

 

A verseny előtti közös pályabejárás után lábtoll-labdáztunk bemelegítésként. Majd a szervezők technikai tájékoztatója után közös bemelegítésen is részt vettünk. Ezt követően sorra rajtoltak el a futamok. Az általános iskolások egy kilométeres kört futottak. A pálya adottságai ehhez a távhoz kiváló lehetőséget nyújtottak, hiszen féltávnál egy fahídon tudtak átkelni a futók. Az alsós lányok közül Rézműves Tünde kitartó futással a top 10-ben végzett. A harmadik osztályt éppen befejező Kanalas Dominik is sikeresen teljesítette a távot. A felső tagozatba járó fiúk között három újszászi futónk is indult. Breszkó Dominik és Rézműves Alex a mezőny első felében fejezték be a futást, valamint Kanalas Richárdnak is sikerült várakozásainak és terveinek megfelelően célba érni. A felnőtt korcsoport számára négy kilométeres pályát jelöltek ki a szervezők. A Holt-Tarna és az élő Tarna találkozásáig futottak, majd a túlsó gáton vissza. Ebben a kategóriában Farkas Lilla versenyzett az újszásziak közül, aki a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Pontos eredményeket a többi futónk helyezéseiről sajnos nem tudunk, a szervezők nem publikáltak listát róla, de azt elmondhatjuk, hogy önmagához mérten minden futónk megállta a helyét a futamában és méltán képviselte városunkat. A hosszúra nyúló eredményhirdetés után kellemesen elfáradva indultunk haza.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Diós Letícia, Farkas Dániel, Farkas Lilla

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.