Településünkről négyen, Borsos Ferenc, Ifj. Péter Tamás, Földi Henrietta és Péter Tamás június 24-én a Jász Világtalálkozó idei helyszínére, Jászdózsára kerékpároztak. Az éjjeli pusztító vihar következtében letöredezett ágak és megtépázott fák, bokrok között vágott neki küldöttségünk a 40 km-es túrának. Szerencsére reggelre az időjárás kedvezően alakult, kellemes napsütésben, bár kissé szeles időben vághattak neki az útnak szombat reggel.

Végig együtt haladtak, kényelmes tempóban. Az elsők között értek a jászdózsai vasútállomásra, ahol barátságos fogadtatásban volt részük az ide érkezőknek. A helyszínen egy kerékpáros ügyességi pályát is kipróbálhattak a vállalkozó szelleműek. Az energiapótlás sem maradhatott el, hiszen finom pogácsákkal és frissítő üdítővel várták a helyiek a kerékpárosokat. A közös beszélgetés, pihenés után együtt indultak a jászsági települések delegációi a megnyitó helyszínére, a művelődési házhoz. A tizennyolc település közül végül tizenhatan tudtak kerékpárosokat küldeni, a viharkárok egy-egy településen sajnos még súlyosabbak voltak, mint térségünkben. Természetesen a fennmaradó két település is eljuttatta a zászlóját, így ezek átadása és kitűzése zavartalanul megtörténhetett. A rendezvénysorozat teljes időtartana alatt ezen zászlók a jászdózsai helyszínen fognak díszelegni.

A polgármesteri köszöntőt egy rövid diavetítés követte, ahol Jászdózsa történelmét, kultúráját ismertették. A kulturális programok után egy egyszerű, ízletes ebéd várta a megfáradt kerékpárosokat. Csapatunk gulyásleves és különféle ízesítésű palacsinták fogyasztása után vágott neki a 40 km-es levezető tempójú hazaútnak.

Kerékpárosaink kellemesen elfáradtak, tartalmas, jó hangulatú délelőttöt tölthettek a Jász Világtalálkozó helyszínén. A rendezvénysorozat további programjait is motiváltan és kíváncsian várjuk, hiszen a napokban többek között futóverseny, hagyományőrző és kulturális programok széles palettája várja a Jászdózsára látogatókat.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.