2021. április 24-én ismét bringatúrát szervezett az Újszászi VVSE szabadidő szakosztálya. A rövidebb távot választók úti célja Abony, a hosszabb távra indulóké pedig Nagykőrös volt. A kellemes bringázó időben Krassóiné Gyüre Rozália trombitaszóval 16 kerékpárost indított a tornacsarnoktól útjára, majd Abonyig autóval kísérte a csapatot.

A rövidtávot vállalók – Papp Éva, Szaszkó Nándor, Szurmai Béláné – kis abonyi pihenő után, 27 kilométert kerekezve érkeztek vissza Újszászra.

A többiek jó tempóban folytatták útjukat Nagykőrös felé. Kőröstetétlenen és Kocséron, az újszászi kerékpárosok kedvenc helyén, a Kutyakaparó csárdánál álltak meg rövid pihenőre. A csárda a javuló járványügyi helyzet miatt megnyithatta kerthelyiségét. Szinte a teljes készlet elfogyasztása után könnyű tempóban folytatódott a túra Nagykőrösig, ahol pizzázással és fröccsözéssel történt az energiapótlás.Hazainduláskor kettévált a csapat. Júrás Imre, Pomázi Bálint és Tóth Gábor nagyon jó erőben érezte magát, ezért ők Tiszakécske felé vették az irányt. Onnan Jászkarajenő – Kőröstetétlen – Abony útvonalon, 133 kilométert teljesítve, a többieknél jóval korábban érkeztek haza.

A többiek – Andor Zoltán, Botta-Dukát Anna, Czétényi András, Elek Violetta, Farkas István, Hegedűs Lilla, Lőrincz Bence, Tigyi Ádám, Viszkok Zoltán, Varga Zoltán – hazafelé is megálltak a Kutyakaparónál. Hazaérkezésükkor 97 kilométer teljesítését mutatta az okostelefonjuk.

Fehér János

 

Fotó: Fehér János

 

Fotók útközben:

 

Fotó: Elek Violetta, Farkas Gábor, Farkas István és Szaszkó Nándor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.