2023. július 14-én az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület környezettudatos, öko, sport- és szabadidő ifjúsági (KÖSSZI) táborában kaptunk lehetőséget lábtoll-labda bemutatót tartani. A Nagykerti Sport-és Szabadidő Központban, vagy ahogyan a helyiek ismerik, a Táncsicson családias környezetben, fegyelmezett és érdeklődő gyerekek számára biztosítottunk foglalkozást. Többségük a Szegő Gábor Általános Iskola alsó tagozatos tanulója, akiket a lábtoll-labdás múlttal rendelkező fiatal pedagógus, az újszászi tábor vezetője, Rézsó Babett tanít.

Flaisch László, Ribka Erika, Skultéti Zsombor, Steczina Nikol Farkas Lilla vezetésével gyors sportágismertetés után az alapérintéseket mutatták meg, passzolgatás és egy néhány pontos mérkőzés szimulálása után pedig lehetőséget adtak a gyerekeknek a labdajáték kipróbálására. Megkérdeztük tőlük előzetesen, hogy ki hallott már a sportágról. Mindösszesen egy gyermek számára volt ismerős, aki az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója. A gyerekek kiváló készségei már a labdaérintések, labdakezelés gyakorlása során megmutatkoztak. Ezt követően távolba rúgó versenyt játszottunk, labdacsatát és kapura rúgó versenyt. A támadó rúgásokat is szerették volna megtanulni a gyerekek, így a talpalás rávezető gyakorlatait is kipróbálhatták. Végül a shuttleball rokon sportágunkat mutattuk meg nekik, körbe állva passzolgattunk. A foglalkozás szabad játékkal zárult, ahol nagy sikert arattak a gyerekek körében a színes labdáink, melyek elkészítésének szakértője Tóth Gábor, aki az edzéseink után rendszerint sárga, piros és rózsaszín lábtoll-labdák újrahasznosításával, összeszerelésével tölti idejét.

Foglalkozásunkat sikeresnek tekinthetjük, elértük a célunkat. A gyerekek kellemesen elfáradtak a szabadban töltött kétórás mozgalmas foglalkozás során, miközben egy számukra eddig ismeretlen sportágat, a lábtoll-labdázást ismerhették meg. Reméljük, hogy a későbbiekben is találkozni fogunk ezen gyerekekkel a lábtoll-labda pályán, hiszen nagyon ügyesek és fogékonyak a sportág iránt.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Rézsó Regina

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.