Két év kényszerszünet után május 29-én rendezte Gyermeknapját a Városligetben tízezer felnőtt és gyermek részvételével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A résztvevők 48 program közül választhattak. A sport is szerepelt az ünnepi kínálatban. A Vajdahunyadvár előtti Gyermeknapi Sportszigeten Tájfutó labirintus várta az érdeklődőket. A színpadon Domokos Kiss Gábor sportriporter, a Világrádió és a Rekreátor Magazin sportrovatának vezetője kérdezte a magyar sportélet jeles személyiségeit. Míg a meghívottak a kérdésekre válaszoltak, addig a színpad előtt a sportáguk bemutatója zajlott.

 

Lábtoll-labdázás a Városligetben

 

Lábtoll-labdázás a Vajdahunyadvár előtt

 

Szép rúgás

 

Dekázás

 

Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, Sirály Judit, Domokos Kiss Gábor sportriporter, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ügyvezető alelnöke, Kiss Attila ökölvívó edző és Fehér János

 

Tóth Gábor az érdeklődőkkel

 

Farkas Lilla a Vajdahunyadvár dísztermében

 

Fotó: Fehér János és Tarcsi Géza

 

Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke is meghívást kapott a Gyermeknapi Sportszigetre, ahol nagyon illusztris társaságban szerepelt. Gedó György, az 1972-es müncheni olimpia ökölvívó bajnoka után Végh Endre nemzetközi sakkmester, sakkszakíró és Németh Nyiba Sándor birkózó, volt szövetségi kapitány, író, költő, zeneszerző, a Krúdy Gyula társaság elnöke előtt léphetett a színpadra.

Néhány rövid bemelegítő kérdés után kiderült, hogy Domokos Kiss Gábornak régi kapcsolata van a lábtoll-labdázással. 1992-ben ő rendezte azt az Utazás ’92 kiállítást és vásárt, amelyen Peter von Rüden bemutatta a lábtoll-labdázást. 2007-ben a szolnoki Lábtoll-labda Világbajnokság sajtófőnöke volt, és azóta is figyelemmel kíséri a lábtoll-labdázást. Itt az interjú félbeszakadt, mert a kérdező és a kérdezett is meghívott volt a Vajdahunyadvár dísztermébe, Kövér László, az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének fogadására.

A fogadás után, amelyen a lábtoll-labdázás képviseletében Farkas Lilla, 2021 legjobb női lábtoll-labdázója is részt vett, folytatódott az interjú. Fehér János a lábtoll-labda sportág történetéről, szabályairól, magyarországi elterjedéséről és eredményeiről beszélt. Fehér János és Domokos Kiss Gábor időnként kérdéseket tett fel az elhangzottakról a hallgatóságnak. Néhány „könnyű kérdés”: Milyen tollból van a lábtoll-labda? (libatollból). Ki Európa legeredményesebb lábtoll-labdázója? (Tóth Gábor 14-szeres Európa-bajnok, ötszörös vb bronzérmes.) Hányadik Hungarian Opent rendezik a nyáron? (a huszonötödiket). Hol és mikor rendezik a 25. Hungarian Opent? (Újszász, 2022. július 23-26.) A helyesen válaszolók ajándékot kaptak. Míg Fehér János a színpadon szerepelt, addig a színpad mellet felállított hálónál Farkas Lilla és Tóth Gábor, – akik előző nap mindketten 8 óra 3 perc alatt teljesítették a Tour de Balaton 206 kilométeres távját – lábtoll-labdázott és shuttleballozott az érdeklődőkkel.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.