1. nap

2022. május 27-28-án a Merkapt Sportközpontban rendezték a Budapesti Nagy Sportágválasztót és a Nagy Hangszerválasztót. Az első nap sok óvodai és iskolai csoport látogatott el a rendezvényre, hogy kipróbálja a több mint száz sportágat és a húsz hangszert. A Magyar Lábtoll-labda Szövetség szervezésében az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói mindkét nap jelen voltak. A lábtoll-labda és rokonai, a szepataka és a shuttleball a korábban megszokott helyről a labdarúgópálya túlsó végére, az atlétika, a mediball és röplabda mellé költözött. Itt várta két füves pályán az érdeklődőket Farkas Lilla és Fehér János vezetésével az újszásziak nagy létszámú csapata: Agócs Laura, Bonnyai Botond, Breszkó Sándor, Dániel Patrik, Dániel Petra, Fajkó Márk, Kanalas Renátó, Kanalas Richárd, Kanálos Péter, Kovács Boglárka, Lénárt Liza, Nagy Leila, Nagy Noémi, Oláh Barbara, Oláh Olivér, Sebők Roland, Sörös László, Steczina Nikol, Szentpéteri Tamás, Tófalvi Hunor és Tóth Ákos.

 

Utazás emeletes vonattal

 

Kényelmes utazás

 

Bemelegítés

 

Az újszásziak három sportággal voltak jelen a Nagy Sportágválasztón

 

Az első érdeklődők

 

Shuttleball mérkőzés

 

Lábtoll-labdázó lányok

 

Frizura készítés

 

Sebők Roland és rajongói

 

Sebők Roland barátai

 

Lábtoll-labdázás Sebőkk Rolanddal

 

Kanalas Richárd, Sörös László és Kanalas Renátó kick-boksz edzése

 

Kanalas Richárd rúgása

 

Kanalas Renátó akcióban

 

Lendületes játék

 

Egy ifjú tehetség

 

Ismerkedés a korfballal

 

Az újszászi csapat

 

Indiánozás 1.

 

Indiánozás 2.

 

Döntő

 

Lénárt Liza és Nagy Leila a röplabdás ajándékokkal

 

Kovács Boglárka, Dániel Petra, Oláh Olivér, Kanalas Renátó, Fajkó Márk és Sebők Roland a színpadon

 

Dekázás

 

Farkas Lilla konferálta a bemutatót

 

Kanalas Renátó

 

Színpadi játék

 

Sebők Roland talpalása

 

Sebők Roland zsonglőrködése

 

Dániel Petra

 

Elől Fajkó Márk. Hátul a kivetítőn újszászi női csapatok mérkőzése látható

 

Fotó: Farkas Lilla, Fehér János és Oláh Barbara

 

Az újszásziak sok érdeklődővel lábtoll-labdáztak, szepatakáztak és shuttleballoztak. Az erős szél miatt népszerű volt a nehezebb labdával játszott tajvani lábtoll-labda, a shuttleball. A tiktok sztár, Sebők Rolandot sokan felkeresték egy közös fényképre. Roland lábtoll-labda tudását is bemutatta rajongóinak.

Délután Farkas Lilla konferálásával Dániel Petra, Fajkó Márk, Kanalas Renátó, Kovács Boglárka és Sebők Roland tartott színpadi bemutatót. Míg ők a különféle rúgásokat és labda érintéseket mutatták be, addig a mögöttük lévő kivetítőn látványos újszászi mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.

A lábtoll-labdázók is sok sportágat kipróbáltak. Sok élménnyel és sok ajándékkal tértek haza.

 

2. nap

A Nagy Sportágválasztó második napján az időjárás kicsit kedvezett a lábtoll-labdázásnak. Ugyan hűvös és borult volt az idő, de a szél mérséklődött. A második napon a családokat várta a Merkapt Sportközpontban a több mint száz sportág. A sportágak kipróbálását a pontgyűjtő füzet és a pontgyűjtést követő sorsolás is serkentette. A lábtoll-labdázást a második napon a szokásosnál kisebb csapat képviselte. A Bubori Hajnalka, Diós Letícia, Kanalas Richárd, Zsigmond Tamás összeállítású csapatot Kis Csenge Anna, a lábtoll-labdázás nagykövete, testnevelő tanárjelölt vezette, aki sikeres kézilabda és röplabda vizsgája után már az előző nap is csatlakozott a bemutatón résztvevőkhöz. A második napon a labdákból és a szórólapokból figyelemfelhívó lábtoll-labda standot alakított ki. Jól megszervezte az érdeklődő szülők és gyerekek közös lábtoll-labdázását. A pontgyűjtő füzetek kezelését, a szmájlik ragasztását a sok sportágválasztón részt vett Diós Letícia végezte rutinosan. A lábtoll-labdás szereplés a második napon is színpadi bemutatóval zárult, amelyen Zsigmond Tamás konferálásával Bubori Hajnalka, Diós Letícia és Kanalas Richárd dekázott, passzolgatott és játszott a háló felett. 

 

Fotó: Kis Csenge Anna

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.