Rengetegen járultak már hozzá az egyéves Burinda Zsombor mihamarabbi gyógyulásához, ehhez a táborhoz csatlakozott nemrég az Újszászi VVSE is.

Értékes három pontot szereztünk hétvégén a Jászfényszaru ellen, de történt ezen a napon ennél egy fontosabb dolog is. Az Újszászi VVSE labdarúgó csapata százezer forinttal járult hozzá ahhoz, hogy Zsombi, az SMA-s kisfiú megkaphassa azt a génterápiás kezelést, amely reményt adhat neki a teljes életre – áll a klub közösségi oldalán.

 

Fotó: Újszászi VVSE labdarúgás facebook oldala

 

Molnár Illés technikai vezető hírportálunk érdeklődésére elmondta, nem Zsombi megsegítése az első eset, hogy az újszászi labdarúgók összefognak rászoruló személyek vagy hasznos programok támogatása érdekében. Ezúttal is ez történt, senkinek nem esett nehezére, hogy a zsebébe nyúljon. Molnár Illés ezúton arra kéri a megyei sporttársadalom tagjait, hogy aki teheti, járuljon hozzá Zsombi gyógyulásának elősegítésére.

Burinda Zsombor egyéves kisfiú, akinek élete első percétől kezdve hatalmas harcokat kell megvívnia. Szülei már születése előtt tudták, hogy szívbetegként fog a világra jönni. Öthónapos korában megműtötték, azonban a legnagyobb probléma csak ezután következett. A kisfiú mozgása nem volt korának megfelelő, amit gerincvelői izomsorvadás okoz. Ez nem más, mint az SMA, Zsombi esetében az 1-es típusú. Ez egy bizonyos génhiány, amelynek nem megfelelő kezelése a végtagok, később pedig a nyelő- és légzőizmok bénulását eredményezi. Jelenleg a Sprinaza nevű gyógyszert kapja folyamatosan, viszont ennek beadása rendkívül nagy fájdalmakkal jár.

Van azonban egy másik, a Zolgensma, amelyet csak egyszer kell a kisfiú szervezetébe juttatni. Ez a gyógyszer képes az eredeti gént beépíteni a szervezetébe, ezzel segítve izomműködését.

A támogatók névsora szerencsére már most rendkívül hosszú, többek közt Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és a német RB Leipzig kapusa, illetve a német labdarúgó-válogatott kiválósága, a korábbi londoni Arsenal, jelenleg a török Fenerbahce játékosa, Mesut Özil is jelentős összeggel járult hozzá a kisfiú gyógykezeléséhez.

Írta: Mészáros Géza (Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.)

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.