2021. január 30. XIII. forduló

Mezőtúr – Újszász 0-2 (0-0)
Karcag, műfüves pálya, zártkapus mérkőzés

Újszász: Kovács Viktor – Veréb Viktor, Nagy Gábor (Rézsó Péter),Vatai Nándor, Veréb Dániel, Gazdag Gyula, Nagy Krisztián, Konka Tamás (Hegedűs Milán), Németh Tamás (Jánosik Sándor), Keő József (Szűcs Dénes), Rentler Milán

Góllövők: Németh Tamás (56. perc), Rentler Milán (75. perc)

 

Németh Tamás Rentler Milán

 

A koronavírus járvány különleges, még sosem tapasztalt helyzet elé állította az amatőr labdarúgást is. Az őszi szezonból elhalasztott mérkőzéseket már január végétől elkezdik pótolni a csapatok, ami azt jelentette, hogy a  téli szünet és a felkészülési idő is jelentősen lerövidült. Számunkra sem volt sok pihenő, gyakorlatilag decemberben is mozgásban maradt a csapat. Az edzések mellett januárban három edzőmeccset is játszottunk, a szolnoki és jászberényi műfüvön. A Szolnoki MÁV U17-es csapata ellen 8-0-ás győzelmet arattunk (góllövők: Konka Tamás 4, Veréb Dániel, Németh Tamás, Kovács Viktor és 1 öngól), Törökszentmiklós ellen 1-1-es döntetlent értünk el (góllövő: Rentler Milán), míg Jászárokszállástól 2-1-es vereséget szenvedtünk (góllövő: Keő József). A játékoskeretben nem történt változás, ami mindenképpen előnyünkre válhat, és ha a sérülések és eltiltások is elkerülik csapatunkat, egy sikeres tavasz elé nézhetünk. Ilyen előzmények után, január 30-án a karcagi műfüvön játszottuk le idei első tétmérkőzésünket Mezőtúr ellen. A már említett különleges helyzet miatt nehéz volt megjósolni, hogy mi várhat majd ránk. Egy valami viszont biztos volt, hogy nem feltartott kézzel, hanem pontért, pontokért utaztunk vendéglátóinkhoz. A csapatok finoman fogalmazva is idény eleji formát mutattak, akadozott a "gépezet" mindkét oldalon. A nagyobb és veszélyesebb helyzetek viszont előttünk adódtak, amelyekből kettőt sikerült gólra váltani. Ha nem is látványos és színvonalas mérkőzésen, de megérdemelt és nagyon értékes győzelmet arattunk. Folytatás – még mindig zárt kapuk mögött –, Jászfényszaru ellen.

Szurmai Tibor

 

Fotó: Szilvási Ferenc

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.