2018. augusztus 26. III. forduló

Újszász – Rákóczifalva 3-0 (1-0)
Újszász, 80 néző. vezette: Pálinkás Donát

Újszász: Kovács György – Jánosik Sándor, Szarvák Krisztián (Paplanos Ádám), Szurmai Tibor, Veréb Dániel, Szabó Attila, Gazdag Gyula, Kocsis Bálint, ifj. Rézsó Péter (Farkas István), Pongrácz Martin (Baksa Máté), Kovács Tamás

Góllövők: Kovács Tamás (35. perc), Pongrácz Martin (62. perc), Baksa Máté (84. perc)

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Molnár Illés megemlékezésével és egyperces gyászszünettel kezdődött a Rákóczifalva elleni mérkőzésünk. A júliusban elhunyt polgármesterünk, Molnár Péter emléke előtt tisztelegtek a csapatok. A fia, Attila által elvégzett kezdőrúgás után, csapatkapitányunk, Kovács György egy, a játékosok aláírásával ellátott labdát adott át neki. Bár nem tartozik kedvenc ellenfeleink közé a falvai csapat, - az előző szezonban mindkétszer megvertek minket –, ezen a napon nem is tudtunk mást elképzelni, csakis a győzelmet. Borongós, szomorú időben, kissé álmosan kezdtünk, nehezen pörögtünk fel, de szerencsére a vendégek sem diktáltak valami „gyilkos” iramot. Ahogy telt az idő, egyre jobban belelendültünk, sokkal kezdeményezőbbek voltunk és sok veszélyes támadást vezettünk. Ennek eredményeként a 35. percben Kovács Tamás révén megszereztük a vezetést. Mégis maradhatott hiányérzetünk, ugyanis a ziccerek alapján már az első 45 percben lezárhattuk volna a mérkőzést. A folytatásban egyértelműen az volt a cél, hogy minél hamarabb megszerezzük a második gólunkat. Erre bő negyed órát kellett várni. Ekkor Pongrácz Martin vette be a rákóczifalvaiak kapuját. Megnyugtató előnyünk tudatában, olykor túlságosan is megnyugodtunk, amely egy-egy kisebb könnyelműségben mutatkozott meg. De szerencsére ezen a napon ez is „belefért” a kapunkra nem sok veszélyt jelentő vendégek ellen. A 84. percben tovább növeltük előnyünket, miután a nem sokkal előtte pályára lépő új igazolásunk, Baksa Máté megszerezte első újszászi gólját. Ezzel kialakult a 3-0-ás végeredmény, amely a játék képe és a helyzetek alapján akár nagyobb különbségű is lehetett volna. A következő fordulóban sokkal nehezebb feladat vár ránk Törökszentmiklóson.

Szurmai Tibor

 

Molnár Illés, a labdarúgó-szakosztály technikai vezetőjének megemlékezése

Kedves Nézőink!

Egy, a labdarúgó-szakosztályt is mélyen sújtó, pótolhatatlan veszteség történt a bajnokság nyári szünetében. Egy olyan gyász esemény, amelyről a mai napon kell megemlékeznünk.

2018. július 6-án életének 68. évében elhunyt Molnár Péter polgármester, a helyei labdarúgás legnagyobb támogatója és szurkolója.

Az 1960-as évek elejétől labdarúgóként, az 1980-as évektől szakosztályvezetőként, majd 2002-től a sportegyesület elnökségének tagjaként elévülhetetlen érdemei voltak a labdarúgó-szakosztály elmúlt időszakban elért sikereiben.

Szinte egyetlen hazai mérkőzésről sem hiányzott, és számos alkalommal elkísérte a csapatokat a vidéki mérkőzésekre is. Imádta a focistákat. Soha nem felejthető az a rengeteg élmény, amit az általa támogatott külföldi és hazai túrákon együtt átélhettünk.

Köszönjük, polgármester úr! – És ahogy a fiatal focisták hívták – Köszönjük, Péter bácsi!

Személye előtt tisztelegve a mai mérkőzés kezdőrúgását fia, Attila végzi el.

Kérem önöket, egyperces néma gyásszal őrizzük meg Molnár Péter emlékét.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.