A szokásos módon kezdte el felkészülését labdarúgócsapatunk a 2018/2019-es bajnokságra. Az előző idényt lezáró és egyben az új szezont megnyitó bogácsi túra után, július 12-től heti három edzés mellett edzőmérkőzések szerepeltek a programban. Tószeget és Szászberket legyőztük, Csépától és Törökszentmiklóstól kikaptunk, de természetesen ezekből a mérkőzésekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, hiszen igencsak változó volt a létszám és a csapat összetétele is. Ami jó hír viszont, hogy a keret nagy része együttmaradt, csupán minimális változások történtek. Szaszkó Csaba és Dóra Ákos befejezték pályafutásukat, míg Héja Dávid Tószegre igazolt. Pótlásukra Szabó Bence (kapus) és Baksa Máté (védő)érkezett Abonyból, valamint egy kis törteli kitérő után Veréb Dániel is visszatért hozzánk. Haza igazolt id. Rézsó Péter is Nagykátáról, nem titkoltan azzal a szándékkal, mielőtt végképp felhagy a labdarúgással egy csapatban szerepelhessen fiával, „Pepével”. Az edzések és az edzőmeccsek után, augusztus 4-én már tétmérkőzés várt ránk Jánoshidán, a Magyar kupa 1. fordulójában. Az alaposan megfiatalított hazai csapat ellenállását csak a második félidőben tudtuk megtörni, és ha nehezen is, de két gólt rúgva sikerült tovább jutni. A 2. fordulóban a jó erőkből álló Mezőtúrt fogadtuk hazai pályán, és az eredményre nézve látszólag sima győzelemnek tűnik, valójában mégsem volt az. Izgatottan vártuk a 3. forduló (elődöntők) sorsolását, ugyanis a párosítások győztesei egyből az országos főtáblára jutottak. A szerencse ezúttal nem állt mellénk, a lehető legnehezebb és legtávolabbi ellenfelet kaptuk. Az NB III-ból kieső, több magasabb osztályt megjárt játékost felvonultató Tiszafüred ellen 3-0-ás vereséget szenvedtünk és búcsúztunk a kupától.

Mérkőzéseink:

2018. augusztus 4. I. forduló

Jánoshida – Újszász 0-2 (0-0)
Jánoshida, 50 néző. vezette: Kóródi Ferenc

Újszász: Kovács György – Jánosik Sándor, Szarvák Krisztián, Szurmai Tibor, Veréb Dániel (Baksa Máté), Szabó Attila, ifj. Rézsó Péter (Balázs Mihály), Kocsis Bálint (Farkas István), Gazdag Gyula, Pongrácz Martin, Kovács Tamás
Góllövők: Farkas István (47. perc), Pongrácz Martin (74. perc, büntető)
 
2018. augusztus 11. II. forduló

Újszász – Mezőtúr 3-1 (0-0)
Újszász, 50 néző. vezette: Erdélyi Bence

Újszász: Kovács György (Szabó Bence) – Jánosik Sándor, Szarvák Krisztián, Szurmai Tibor, Baksa Máté (Farkas István), Balázs Mihály, ifj. Rézsó Péter (Szabó Gábor), Kocsis Bálint, Gazdag Gyula, Pongrácz Martin, Kovács Tamás
Góllövők: Kovács Tamás (52. perc), Pongrácz Martin (55. perc, büntető), Farkas István (92. perc)

2018. augusztus 22. III. forduló

Tiszafüred – Újszász 3-0 (1-0)
Tiszafüred, 100 néző. vezette: Szabó József

Újszász: Kovács György (Szabó Bence) – Jánosik Sándor, Szabó Attila, Veréb Dániel, Baksa Máté, ifj. Rézsó Péter, Gazdag Gyula, Szabó Gábor, Kovács Tamás, Pongrácz Martin, Paplanos Ádám (Paplanos Ákos)
Kiállítva: Szabó Bence (59. perc)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.