Iskolánkban, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában évek óta hagyomány, hogy a tanulóinknak lehetőségük van az iskola falain belül, ECDL szakkörre járniuk és a vizsgákra felkészülniük.

Mi is az ECDL?

Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence. Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. Az ECDL finn ötlet alapján 1996 óta létezik. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri.

A szakkörre járó tanulók célja, hogy 2 tanítási év alatt megszerezzék az ECDL Base bizonyítványt, melyhez 4 modulvizsgát szükséges letenniük.

 

Mátyus Martin

 

Király Judit, Mátyus Martin és Pomázi Boróka

 

Mezőtúron, az eredményhirdetésen

 

Pomázi Boróka, Mátyus Martin és Király Judit

 

Fotó: Pomázi Melinda

 

Az első vizsgára 2019.02.11 – én került sor számítástechnikai alapismeretekből. Iskolánkból 14 tanuló vett részt ezen a megmérettetésen, és nagy örömünkre mindenki sikeres vizsgát tett.

A tanulók névsora:

  1. Bathó Vivien 6.a
  2. Béki Norbert 7.b
  3. Borsos Klaudia 7.b
  4. Bóta Marcell 7.b
  5. Eszes Dávid 6.b
  6. Eszes Nóra 6.a
  7. Havacs Vivien 7.b
  8. Jónás Károly Krisztián 6.a
  9. Komáromi Martin 6.b
  10. Lengyel Izabella 6.a
  11. Nagy Róbert Levente 7.b
  12. Oláh Barnabás 6.b
  13. Rab Hédi Lizett 6.a
  14. Szabó Szilvia 6.a

2019.03.22-én iskolánkból három tanulóval Mezőtúrra utaztunk a Teleki Blanka Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolába. Ezen a napon volt a Németh József Informatikai Emlékverseny döntője.

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolából 20 gyermek küldte el a szervezőknek az előzetes feladatokat. Két visszaküldött forduló után a legjobbak kerültek a döntőbe.

Ebben a tanévben is két korcsoportban, azon belül négy kategóriában hirdették meg a szervezők versenyüket.

A korcsoportok a következők voltak:

1. korcsoport: 5-6. osztályosok
2. korcsoport: 7-8. osztályosok

1-2. korcsoport:

A kategória – Grafika
B kategória – Szövegszerkesztés
C kategória – Prezentáció készítés
D kategória – Internethasználat

A döntőbe jutott tanulók derekasan helyt álltak. 45 perc alatt mind az internethasználat mind a szövegszerkesztés kategóriában is sok és nagyon összetett feladatot kellett elkészíteniük, amihez számtalan órányi gyakorlásra, nagy odafigyelésre, összpontosításra volt szükség.

A versenyt követően az eredményhirdetésig a szervezők remek programokról és frissítőkről is gondoskodtak, így jó hangulatban telt a várakozási idő. Lehetett kosárlabdázni, csocsózni, íjászkodni, amit a gyerekek nagyon élveztek.

Felkészítő tanárként elmondhatom, hogy nagyon büszke vagyok tanítványaimra, akik vállalták, hogy elkészítik a két forduló feladatait, és összeszedve minden tudásukat remekül helyt álltak ezen a szép tavaszi napon Mezőtúron.

Lássuk az eredményeket:

1. Mátyus Martin 2. korcsoport, D kategória
4. Király Judit 2. korcsoport, D kategória
4. Pomázi Boróka Zita 1. korcsoport, B kategória

Tisztelettel köszönöm meg a Zagyvaparti Idősek Otthona igazgatónőjének, Nyitrainé Kis Katalinnak és Kézér Bélának, hogy biztonságban elutazhattunk erre a versenyre.

Pomázi Melinda
az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanára

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.