Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim!

A hosszas felújítási munkálatok befejezését követően 2023. január 19-én megnyílt a sokak által várt Kormányablak Újszászon.
A polgármesteri hivatalban található volt okmányiroda helyén kialakított intézmény megnövelt nyitvatartási idővel, kibővült ügyintézési körrel áll a lakosság szolgálatára.

A megújult ügyféltérben az eddig megszokott szolgáltatásokon túl egyes földhivatali, egészségbiztosítási, építésügyi- hatósági, cégnyilvántartási, fogyasztóvédelmi, levéltári stb. ügyek is helyben váltak intézhetővé.
A Kormányablak az ünnepélyes átadást követően, 12 órától kezdte meg működését 01.19-én, Újszászon, a Szabadság tér 1. szám alatt.

TOP 50:

Január 19-én az Év Vállalkozója díjban részesült Oláh Béla asztalosmester, a Kereskedelmi és Iparkamara Megyeházán megtartott nívós rendezvényén. Béla és családja évtizedek óta magas minőségű asztalos-szerkezetek előállításával bizonyítja azt, hogy térségünkből is lehetséges akár országos elismertségre is szert tenni olyan kézműves termékekkel, melyekben a minőségi alapanyagokhoz magas hozzáadott érték is társul. Szívből gratulálok a jól megérdemelt, rangos szakmai elismeréshez!

 

Ingyenes kéményvizsgálat magánszemélyeknek

Magánszemélyként évente egyszer ön is ingyenes kéményvizsgálatra jogosult!
Az Újszász Városi Önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a fűtési szezon előtt (megelőzve a kéményből kiinduló tüzeket, egyéb füst elvezetésből adódó baleseteket), a magánszemély ingatlan tulajdonosának feladata gondoskodni az égéstermék-elvezetők (kémények) általános tisztíttatásáról és ellenőriztetéséről.
Egy évben csupán fél órába telik, mégis hatalmas lépés otthonunk biztonsága felé, ha rendszeresen szakemberrel ellenőriztetjük a tüzelő-, fűtőberendezéseket, valamint a kéményeket. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprő ipari szerve közfeladatként végzi a kéményseprést.
Újszász Város a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kéményseprő ipari tevékenység Megyei Ellátási Csoportjához tartozik, mely az alábbi telefonszámon hívható:
1818 vagy 06-30/347-26-52
Hétfő: 8:00–20:00 óráig
Kedd, szerda, csütörtök, péntek: 8:00–14:00 óráig
Magánszemélyek a szolgáltatást ingyenesen vehetik igénybe.
A családi házakban élőkhöz a tulajdonosok kezdeményezésére egyeztetett időpontban érkeznek a szakemberek. A szolgáltatás megrendelésekor adategyeztetés történik, és csak a megbeszélt időben keresik fel a szakemberek az ingatlan tulajdonosát.
A kéményseprők célja a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer biztonságos működésének ellenőrzése, az esetleges problémák kiszűrése, a balesetek megelőzése.
A vizsgálat során kívül-belül megnézik az égéstermék elvezetőket, ellenőrzik azok műszaki állapotát, vizsgálják, hogy a fűtés működéséhez van-e az adott helyen elég levegő, illetve biztosított-e a levegő utánpótlása, emellett elemzik a tüzelőberendezésből távozó égéstermék összetételét.
A szakember a kéményvizsgálatáról tanúsítványt állít ki, ezen fel kell tüntetnie az utolsó műszaki vizsgálat évét, valamint az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredményét.
A katasztrófavédelem kéményseprői készpénzt nem kezelhetnek, nem fogadhatnak el!
A katasztrófavédelem minden kéményseprője képzett szakember, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta. Felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk, mérőeszközük biztosított.
FIGYELEM!
A kéményseprők csak a lakos kezdeményezésére, hívására érkezhetnek házhoz, az előzetesen leegyeztetett időpontban!
Amennyiben nem a megbeszélt időpontban, vagy nem egyenruhában érkezik az önmagát kéményseprőnek kiadó személy, illetve készpénzt kér a szolgáltatásért, kérjük, azonnal értesítse a rendőrséget a 112 hívószámon!

 

Szociális tüzelőprogram

Javában tart még a tél. Az előző években bevált gyakorlat szerint idén is folyamatosan lesz lehetőség szociálisan rászoruló lakosoknak ingyenes tüzelőt igényelniük, hála a NEFAG Zrt.-vel még júniusban megkötött megállapodásunknak.
Az idei évben tapasztalható szén- és tűzifahiány, valamint a fa brikett piacon kialakult váratlan áremelkedése miatt a 2022/2023 fűtési szezonban idén termelt tűzifát (lágy és kemény lombos vegyesen) tudunk a rászorulóknak biztosítani.
Arra kérem a tisztelt lakosságot, hogy amennyiben környezetükben olyan családot, személyt észlelnek, akiknél felmerül a rászorultság gyanúja, bátran jelezzék azt felém, az önkormányzat munkatársai, vagy együttműködő partnereink (az egészségügyi szolgáltatók, a történelmi egyházak képviselői) felé. Ne hagyjunk senkit fűtetlen lakásban élni! A tartósan 12 °C alatti hőmérsékletű helyiségben tartózkodó embereknél a kihűlés veszélye fennáll, azaz fűtött, de alulfűtött lakásban is veszélyben lehet bárki egészsége vagy élete.
Kérek mindenkit, hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra, különösen a hideg téli napokon!

Dobozi Róbert
Újszász város polgármestere

 

Oláh Béla, a fia, Herczeg Attila és dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.