Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim! 

Májusban az észszerűség határain belül gyakorlatilag újraindítottuk városunkban a sportéletet. A tornacsarnok, a sportpálya és a futókör melletti kondi park szabadon használható az ÚVVSE szakosztályai számára, és a „Tárt Kapus” program keretében minden újszászi lakos számára biztosított az ingyenes sportolás lehetősége, számtalan formában.

Újabb TOP pályázati forrásokra adtunk be támogatási kérelmet munkatársaimmal. A szegregált lakóterületek fejlesztésére kiírt két felhívás mindegyikére nyújtottunk be szociális szakemberek által megalapozott projektjavaslatot.

Ezekben a hetekben a koronavírus világjárvány védekezési feladatai még meghatározták mindennapjainkat. A központi korlátozó intézkedések, a helyi döntések és legfőképpen a fegyelmezett lakossági magatartás eredményeként a fertőzés első hullámát elkerültük: tudomásom szerint a mai napig nincs igazolt COVID-19 vírus fertőzött városunkban. Sokan hajlamosak vagyunk most fellélegezni, és sajnos sokan hajlamosak kicsinyíteni, elbagatellizálni ezzel a problémát. Életünk most fokozatosan visszatérhet a járvány előtt megszokott kerékvágásba. Az egészségügyi kockázat azonban a hatékony védőoltás kifejlesztéséig velünk marad: rajtunk áll, hogy a különösen veszélyeztetett korosztály védelmében hajlandóak vagyunk-e továbbra is betartani a társadalmi távolságtartás, illetve a védőeszközök viselését előíró ajánlásokat, szabályozásokat. Bízom abban, hogy településünk lakói az eddigi felelősségteljes hozzáállással viszonyulnak majd a kérdéshez a jövőben is.

76-ról gyakorlatilag 0 főre csökkent az önkormányzatunk feladat ellátási körébe helyezett önkéntes elszigetelődést választó 70 évesnél idősebb igénylők száma. A kijárási korlátozások fokozatos enyhítése miatt sokan döntöttek úgy, hogy visszatérve korábbi életvitelükhöz, lemondanak az önkormányzatuk által szervezett bevásárlási, gyógyszerkiváltási, stb. lehetőségekről. Az idősellátásban csökkenő feladatokkal párhuzamosan, munkatársaink fokozatosan tértek vissza az óvodai és bölcsődei munkakörökbe. Munkatársaink visszacsoportosítása szükségszerű, hiszen a gazdaság újraindítása miatt a kisgyermekes szülők is növekvő mértékben térnek vissza munkahelyeikre, ezáltal rohamosan növekszik a kisgyermekek elhelyezése iránti igény is. Fontos azonban tudnunk, hogy egyetlen rászoruló időst sem szeretnénk magára hagyni ebben a sokak számára bizonytalan helyzetben. Egyenként egyeztetünk minden ellátottunkkal, és szükség esetén egyénre szabottan találjuk meg azt az ellátási formát mindenkinél, ami az adott lakos számára kiszámítható módon, a lehető legjobban tudja biztosítani napi szükségletei kielégítését.

Településünk két bentlakásos otthonában, az önkormányzati fenntartású Zagyvaparti Idősek Otthonában és a Kastély Otthonban is teljes körű fertőtlenítést végeztek a Magyar Honvédség szakemberei. A fertőtlenítés együtt járt az intézmény valamennyi termének szakaszos kiürítésével is, mely jelentősen felbolygatta a lakók életét, és különösen nagy próbatétel elé állította az intézmények munkatársait. Köszönöm minden érintett dolgozónak, hogy a közel négyszáz lakó egészségének érdekében nem kevés többletfeladatot vállalva, fegyelmezetten és terv szerint segítették végig a fertőtlenítési munkálatokat!

A bentlakásos intézmények látogatási tilalma központilag feloldásra került ugyan, de az idős korosztályt legjobban veszélyeztető járvány még nem ért véget. A tömeges megbetegedések kialakulásának elkerülése érdekében a hozzátartozók látogatását engedélyeztem, de intézményvezetői hatáskörben engedélyt adtam minden indokolt szabályozás, védő intézkedés fenntartására, illetve szükség szerint újak bevezetésére. 50 db COVID gyorstesztet is vásároltunk, melyet a Zagyvaparti Otthon kapott meg. A szakemberek által egyik legmegbízhatóbbként számon tartott teszteket (a Szent János Kórházban is ezt a terméket használják) a Zagyvaparti Idősek otthonában az új beköltözők tesztelésére fogják használni.

Többen érdeklődtek nálam városunk pénzügyi helyzete, önkormányzatunk anyagi lehetőségei felől. A világjárvány okozta gazdasági visszaesés, a bejelentett adóelvonás és a ma még nem tervezhető helyi vállalkozások által befizetett iparűzési adó várható csökkenése bennünket is nem várt nehézségek elé állított. A megnövekedett védekezési költségek (tisztító és fertőtlenítőszerek, védőeszközök beszerzése) ugyancsak szabad források lekötését eredményezte. Mindezek mellett hiszek benne, hogy gondos és takarékos tervezéssel, halasztható kiadások lefaragásával városunk költségvetése továbbra is egyensúlyban tartható. Elsődleges feladatunk most ezért intézményeink (idősek otthona, óvoda és bölcsőde, művelődési ház és könyvtár, sportcsarnok, gyermekétkeztetés, védőnői szolgálat, polgármesteri hivatal, városüzemeltetés, stb) működésének biztosítása, valamint munkahelyeinek megőrzése. A stabilitás megőrzése érdekében leállítottam minden olyan kifizetést, mely nem intézményeink működését vagy egészségünk megőrzését szolgálja. Többek között ezért nem fizettük ki a Piaccsarnok Kft-nek a korábban kialkudott első vételár részletet sem. Az eladóktól megértést és türelmet kértem, és az első üzletrész-csomag kifizetésének 2020. december 31-ig történő meghosszabbítását.

Megkezdem az egyeztetéseket városunk civil szervezeteinek vezetőivel. Kíváncsi vagyok arra, hogy a koronavírus okozta megváltozott társadalmi érintkezési lehetőségek, korlátozások mellett hogyan tudtak működni ezek a csoportok. Településünkön különösen gazdag a civil élet. Közel 40 civil szervezet 2000 fős tagsága kiváló közösségi életet tart fent, maradandó értékeket teremt. A civil szervezetekben, lelkes önkéntesekben rejlő kreativitás, alkotókészség, de az egymásra való odafigyelés is mind pótolhatatlan, életünk szempontjából kulcsfontosságú értékek, melyet egyetlen önkormányzat sem tud pótolni, helyettesíteni. Településvezetőként mindent meg fogok tenni a jövőben is azért, hogy a civil kezdeményezéseket felkaroljuk, segítsük, támogassuk.

Nagyon jó példa az alkotó társadalmi kezdeményezésre a lokálpatrióta „Egyszemélyes Civil Csoport” munkája. A csoport több közterületet gondoz, díszít fel rendszeresen. Idén a Városháza melletti kopjafás parkot húsvétkor, a Főtéri játszóteret gyermeknap alkalmából látták el kedves, alkalomhoz illő dekorációval. Köszönöm a csoportnak és különösen annak örökmozgó vezetőjének, Gyüre Rozikának városunk szépítésében végzett tevékenységét!

A halasztható kiadások átütemezése mellett városunk üzemeltetése és fejlesztése folyamatosan biztosított. A városüzemeltetési csoport munkatársai a zöldterületek folyamatos gondozása mellett elkezdték a tervezett útjavítási, kátyúzási feladatok elvégzését, de az elmúlt hetekben többek között megépítették az óvoda hátsó udvarának kerítését, elvégezték az Egészségház második ütemének költözés előtti utolsó simításait, és a bölcsőde udvarán is tereprendezést végeztek. A homlok rakodóval felszerelt traktor bölcsődei bevetése kirobbanó sikert aratott a legkisebb újszásziak között! A következő hetekben a közutak karbantartása mellett köztereink, parkjaink fejlesztésére fogunk kiemelten koncentrálni.

Falugazdász segítségével megkezdtem az önkormányzatunk által tulajdonolt, de külsős személyek által szerződés nélkül hasznosított földterületek számbavételét. Legnagyobb sajnálatomra városunk ma már alig rendelkezik értékesnek, fejlesztési szempontból fontosnak mondható földterülettel, azonban a megmaradt közösségi vagyon felmérése, hasznosítása fontos feladat, melyet el fogunk végezni a közeljövőben.

Folyamatos az együttműködés és az egyeztetés mikro térségünkben. Újszász mellett Szászberek és Zagyvarékas alkotja azt a mikro térséget, mely akarva- akaratlanul mindannyiunk életét befolyásolja a mindennapokban. A közös plébánia mellett közös rendőrőrs, gyermekeink iskoláztatása és a közös projektek is együttes gondolkodásra sarkallnak, ezért folyamatos egyeztetésre törekszem településeink között. Az elmúlt napokban Újszász volt az egyeztető tárgyalások soros helyszíne, ezért meghívásomra településünkön járt Alapi József, Szászberek polgármestere és Kiss Gyula, Zagyvarékas alpolgármestere.

Újszász segíti a szomszédos települések lakosságát! A kérésemre településünkön megnyitott Népkonyha szolgáltatás Szászberekre történő kibővítésével keresett meg a közelmúltban Alapi József polgármester. Egyeztettem ez ügyben a Népkonyhát üzemeltető Gordiusz Intézmény képviselőjével, és rugalmas hozzáállásuknak köszönhetően így az elmúlt hetekben Szászbereken is el tudott indulni a Népkonyha szolgáltatás az újszászi osztópont háttértámogatásával, napi egyszeri főtt meleg étel kiszállításával. Mára már az alig ezerfős településen kilencven adag ételt oszthatunk így szét a rászorulók között. Örülök, hogy Újszász ismét bizonyíthatta a mikro térségünkben segítő szerepét.

Folyamatosan érezzük a lakosság és a vállalkozók segítő szándékát! Májusban minden szociális ellátásban dolgozó munkatárs részére Magne+B6 vitamint tudtunk biztosítani a Béres gyógyszergyár támogatásával. Köszönöm Sztrunga Lászlónak a segítő közreműködését.

Május 29-én kedves ajándékkal, 100.000 Ft értékű fagyasztott pékáruval lepte meg a Zagyvaparti Idősek Otthonát a Szolnok- Tisza Rotary Club elnök asszonya, Bodáné Molnár Júlia. A frissen kisütött termékeket a lakók és dolgozók fogyaszthatták el reggelire. Köszönjük az adományt!

A mindennapokat megkeserítő problémák sem kerültek el bennünket ezekben a hetekben.

Érezhetően ismét megerősödött a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek átmenő forgalma településünkön. Szerencsére azonban a helyi rendőrőrs munkatársai ez irányban is komolyan veszik feladatukat. Fokozódó ellenőrzések mellett növekvő büntetési tételekkel igyekeznek visszarettenteni az Újszász - Abony összekötő úton szabálytalanul közlekedő kamionokat. Csak május utolsó hetében 27 esetben született feljelentés közlekedési szabálysértések miatt, amelyből 17 alkalommal szabálytalanul áthaladó teherautót bírságoltak meg és fordítottak vissza a járőrök.

Sokunkat zavarja a különböző időpontokban megjelenő „tollfelvásárlók”, és egyéb házaló árusok tevékenysége. Jó tudni, hogy Újszászon a házaló tevékenység jegyzői regisztrációhoz kötött. Jelenleg NINCS egyetlen kiadott érvényes engedély sem, így jogszerűen házaló nem folytathat tevékenységet településünkön. A házalással gyakran együtt járnak az idősek sérelmére elkövetett egyéb bűncselekmények is, így arra kérek mindenkit, azonnal jelentse a rendőrségnek (lehetőség szerint a rendszám feljegyzése mellett), ha házalók jelennek meg valamelyik közterületen. Május 7-én és 8-án is egy-egy tollfelvásárlót állítottam meg és figyelmeztettem a rájuk is vonatkozó szabályok betartására. Rendőrségi eljárás alá vonásuk megtörtént. Bízom benne, hogy hosszú ideig nem fogunk találkozni velük!

Sok bejelentés érkezett a múltban felénk az 1. számú fogorvosi körzetben tapasztalható problémákról. Az ellátási szerződéssel kötelezett magáncég hosszú heteken keresztül nem biztosított fogorvost, nem tartotta be a rendelési időt és a lakosságot sem tájékoztatta megfelelően. Levélben és telefonon szólítottam fel többször is szerződésünk maradéktalan betartására a szolgáltatót, valamint személyes egyeztetést kezdeményeztem dr. Kovács Nikoletta doktornővel is. A doktornő alkalmazotti jogviszonyban áll annál a magáncégnél, mely az ellátásért jelenleg felelős. Jelenleg gyermeket vár, ezért nem tudta személyesen ellátni feladatait a körzetben. Helyettesítéséről a munkáltatójának kellett volna gondoskodnia. A tárgyalások eredményeként az 1. számú fogorvosi körzetben június 2-től dr. Németh Ilona Klaudia doktornő rendel, a következő időbeosztás szerint:

H, K: 13-19; Sz: 7:30-13:30; Cs: 13-19; P: 7:30-13:30

Munkatársaim rendszeresen ellenőrizni fogják a rendelési idő betartását a jövőben is!

Sok újszászi lakosnak szükségtelen időveszteséget, felesleges késedelmet okoz az, hogy a gyorsvonatok évek óta nem állnak meg Újszász vasútállomáson. Holott Újszász fontos vasúti csomópont, a Jászság egyik kiemelt, nagy utasforgalommal rendelkező elágazó- és csatlakozó vasútállomása. A rajta keresztül haladó 120a. fővonal az egyetlen vasútvonal az országban, ahol 100 km-en belül nem állnak meg a gyorsvonatok. Az elmúlt 40 év vasúti menetrendjeit áttekintve megállapítható, hogy a közlekedő vonatok darabszáma ugyan emelkedett, de jelentősen (1 óra 7 percről 1 óra 28 - 1 óra 50 percre) nőtt a menetidő is Újszász-Budapest viszonylatban. Ez mindenképpen komoly visszalépés. Aktív és nyugdíjas vasúti szakemberek segítségével ezért egy munkacsoportot hoztam létre, és áttekintve az elmúlt évek menetrendjeit, valamint a jelenlegi menetrend tervezetet, sikerült olyan megoldási javaslatot találnunk, mely új szerelvények beállítása, és menetidő veszteség nélkül lehetővé teszi bizonyos gyorsvonatok megállítását Újszászon. A javaslat (annak elfogadása esetén) további jelentős költségek nélkül azonnal és hatékonyan tudná javítani az utasok komfortját és a tranzit munkaerő mozgásának hatékonyságát. A javaslatot a héten hivatalos levél formájában továbbítottam a Nemzeti Közlekedési Hatóság felé.

Május 12-én világszerte az Ápolók Nemzetközi Napját és az Ápolónők Világnapját ünnepeljük. Az egészségügyben fáradhatatlanul szolgálatot teljesítő szakemberek mellett azonban nem szabad megfelejtkeznünk a szociális szféra bennlakásos otthonaiban dolgozó ápolókról - gondozókról sem.

Köszönöm mindannyiuk áldozatos munkáját, mellyel elesett embertársaink épülését, gyógyulását segítik!

Május 15-én nagy ajándékkal lepett meg Kocsán László barátom, aki neves hagyományőrzőként, néptánc oktatóként nem kisebb feladatot vállalt magára, mint a jászsági hagyományok gyűjtését és ápolását. Most megjelent Jászsági Hagyományokról II. könyvéből 10 kötetet és CD lemezt adományozott városunknak. Az Országos Néptánc Baráti Kör Egyesület gondozásában, a CLLD projekt támogatásával megjelent könyvek és a jászsági gyakorló CD-k a Városi Könyvtár, a művelődési ház, és az általános iskola néptánc csoportjának gyűjteményét fogják a jövőben gazdagítani.

Külön öröm számomra, hogy a Jászsági Hagyományokról szóló gyűjtemény második kötetében helyet kaptak a ma még fellelhető újszászi népi zenekarok fényképei is, hála Gonda Adrienn és a városi könyvtár lelkiismeretes gyűjtőmunkájának, és a zenészcsaládok segítőkészségének!

Rendben lezajlottak az érettségi vizsgák a Rózsa Imre középiskolában. A vizsganapok alatt önkormányzatunk közreműködésével az Életjel mentőcsoport ózongenerátorral fertőtlenítette az érintett tantermeket.

90. születésnapján levélben köszöntöttem Varga Kálmánt, településünk sokak által jól ismert lakóját. Kálmán bácsi életútja példaértékű lehet mindannyiunk számára. Isten éltesse őt erőben, egészségben!

Pünkösdkor újra gyermekzsivajtól volt hangos a Parkerdő. A családi piknikre felállított pontonhíd, kikötő, valamint vízi sporteszközök több száz látogatót vonzottak a területre. Úgy gondolom, ez egy bíztató kezdete lehet nagy álmom megvalósításának, a Parkerdő és a Zagyva újbóli benépesítésének. Úgy tervezem, hogy június és szeptember között rendszeresen, minden hónapban legalább egyszer biztosítani fogunk hasonló lehetőséget a családoknak.

Június 4-én megtartotta terv szerinti ülését városunk képviselő-testülete. Azt reméltem, hogy személyesen tudunk találkozni, de ezt a felsőbb korlátozások még nem tették lehetővé, így az utóbbi hónapokban bejáratott módon, Zoom video konferencia alkalmazás használatával vitattuk meg településünk legfontosabb ügyeit.

Június 4-e fontos, és egyben fájdalmas fordulópont minden magyar életében. Pontosan 100 évvel ezelőtt ezen a napon írták alá Párizsban az első világháborút lezáró békeszerződést, mely a magyar nemzetet példátlan módon megbüntette, és egyben társadalmi, gazdasági, kulturális tragédiába is taszította. Trianon hatása fájó módon érezteti hatását ma is. A nemzeti gyásznapra önkormányzatunk emlékműsorral és koszorúzással készült, melyre a Római Katolikus Templomban, és a külső falán elhelyezett emléktáblánál került sor. Soha ennyi megemlékező, ennyi koszorúzó nem tette még tiszteletét június 4-én, mint azon a csütörtökön. A sors különös fintoraként a koronavírus okozta fenyegetés következtében nem lehettek jelen az eseményen testvértelepüléseink küldöttségei, hiszen a védelmi intézkedések a román, a szerb, a szlovák és az ukrán határ átlépését is megtiltották még. A fizikális határzár ellenére azonban a közös ünneplésnek egy különleges módját választva mégis itt lehettek közöttünk határon túli testvéreink: művelődési házunk összeállított egy videót, melyben 40 újszászi és határon túli magyar üzen, egyetlen gondolatra keresve a választ: mitől magyar a magyar? A kisfilmet az ünnepség keretében vetítettük le először szélesebb közönség előtt, és külön meglepetésként a digitális technika segítségével élőben jelentkezett be ünnepi gondolataival Péter Lukács az erdélyi Csíkcsicsó polgármestere.

A felvidéki Kisgéres településről Feke Gábor a következő gondolattal üzen a kisfilmben: „… az összetartozásnak egy nagyon szép motívuma az, hogy június 4-ét gyásznapból néhány év alatt sikerült ünnepé varázsolni, melyet mindannyian ünnepnek tekintünk: az Összetartozás Ünnepének!”

Számomra ez a gondolat lett június 4-e, a gyászos Trianon valós üzenete: Nagy Magyarországot visszaállítani nem tudjuk ugyan, de Magyarországot együtt naggyá tehetjük. Összetartozunk!

A kisfilm megtekinthető az alábbi gyűjteményben: https://ujszasz.hu/varosunk/bemutatkozas/kisfilmek

Június 5-én, pénteken tartotta pedagógusnapi ünnepségét a Rózsa Imre Középiskola és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola kollektívája. Pedagógusnap alkalmából tisztelettel köszöntök minden oktatási- nevelési intézményi dolgozót! Köszönöm munkájukat, kitartásukat, elhivatottságukat, amivel a jövő nemzedékeit formálják. Külön köszönöm azt a fantasztikus energiát és leleményességet, amivel a koronavírus okozta kihívást sikerült kezelniük. Iskolánk, középiskolánk, valamint óvodánk megyei összehasonlításban is kiemelkedően magas szakmai szinten biztosította gyermekeink képzését ezekben a vészterhes hónapokban!

2020-ban kiváló Pedagógus Díjban részesült Makainé Zérczi Zsuzsanna, Elismerő Oklevelet vehetett át Vargáné Turza Judit, Rehák Ágnes, Barta Petra, Székelyfalvi Gáborné, Volter Katalin, Nagy Krisztián.

Év Pedagógusa elismerésben részesült: Tóth Péter és Kovács Nándor.

Szívből gratulálok mindkét intézményünk díjazottjainak!

 

Jól teljesít a Népkonyha szolgáltatás Újszászon

Májusban már 300 újszászi, és a településeink közötti együttműködés eredményeként 90 szászbereki lakos vette igénybe napi szinten az újszászi Népkonyha szolgáltatást. Az ingyenes, napi egyszeri főtt étel ellátása folyamatosan biztosított minden 18. életévét betöltött újszászi lakosnak, aki más támogatott étkezési formát nem vesz igénybe. A hét hat napján biztosított tartalmas egytálételt a koronavírus okozta fenyegetés ideje alatt egyszer használatos csomagolóanyagban, a helyben fogyasztás mellőzése mellett vehetik át az igénylők.

A Népkonyhát üzemeltető Gordiusz Intézménnyel történt megállapodásom alapján egy pluszszolgáltatással, a nagykerti városrészbe történő kiszállítással is bővült az ingyenes étkezést igénybe vevők köre. 50 fő mozgásában korlátozott nagykerti lakos jelezte kiszállítási igényét, és jut hozzá így ingyenesen a napi egy tál főtt ételéhez. A jövőben lehetőséget szeretnénk biztosítani minden mozgásában akadályozott újszászi lakosnak arra, hogy a kiszállítási szolgáltatást igénybe tudja venni.

További információ a szolgáltatásról Kalóné Sajben Éva alpolgármesternél kérhető: 0620-267-3759

 

Májusban folytatódott támogatott rágcsálóirtási programunk

A kijárási korlátozások fokozatos enyhítésével együtt folytatódhatott végre a járványveszély miatt félbeszakadt, önkormányzatunk által koordinált és támogatott rágcsálóirtási program is Újszászon. A kora tavasszal elkezdett, majd márciusban kényszerűen leállított program májusi folytatásával eddig összesen 493 háztartásba helyezte ki a szerződött szakcég a 2-2 db ipari rágcsálóirtószerrel előtöltött, zárható csalétekdobozt háztartásonként. A 986 db csalétekdoboz mindegyike 500 m sugarú körben hatásos módon 100-100 db rágcsáló irtására elegendő méreganyagot tartalmaz. Júniusban ráadásul folytatódni fog a már korábban kihelyezett csalétekdobozok ismételt feltöltése is. Fel szeretném hívni mindenki fegyelmét arra, hogy a csalétekdobozok megóvásuk esetén két-három éven át alkalmasak maradhatnak azok újratöltésére, melyet önkormányzatunk visszatérően támogatni tervez. A csalétekdobozok támogatott beszerzését tehát nem, de azok újratöltését folyamatosan támogatni fogjuk az elkövetkező években is. A programhoz minden újszászi lakos folyamatosan tud csatlakozni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. Tegyük együtt rágcsálómentes településsé városunkat!

 

Fogadóórák újragondolva

Nagy a lakossági igény a polgármesteri fogadóórák iránt. Tájékoztatom a lakosságot, hogy fogadóóráimon folyamatosan elérhető vagyok, időpontkérést követően. Időpontot a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. e-mail címen, vagy a 06-20-379-6843 telefonszámon lehet kérni. A jövőben is mindenkinek biztosítani fogom a személyes találkozás lehetőségét, aki igényli azt!

 

A kijárási korlátozások enyhítése folyamatos

Vidéken a kijárási korlátozások részleges vagy teljes feloldása, a gazdasági élet fokozatos újraindítása zajlik. Mindannyiunknak tudni kell azonban, hogy a világjárvány még nem ért véget. Egészségünk megőrzése érdekében mindannyiunk érdeke és felelőssége a védőeszközök viselése zárt közösségi terekben, valamint az előírt személyes védőtávolság betartása és a fokozott higiéniai fegyelem folyamatos fenntartása.

Kérek mindenkit, kísérje figyelemmel a www.ujszasz.hu weboldalt, valamint önkormányzatunk facebook oldalát, hogy időben értesüljön az aktuális hírekről, intézkedésekről.

 

Ingyenesen védőeszközök a háztartásoknak

Minden újszászi lakos jogosult 2 db szájmaszk igénylésére háztartásonként. A szájmaszkokat térítésmentesen biztosítja önkormányzatunk minden újszászi lakosnak. A védőeszközök átvehetők ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatal portaszolgálatán.

A jövőben is vigyázzunk egymásra, magunk és környezetünk egészségére!

Dobozi Róbert
Újszász Város polgármestere

 

Honvédségi fertőtlenítés a Zagyvaparti Idősek Otthonában

 

Fertőtlenítő katona teljes felszerelésben

 

Egyeztetés a falugazdásszal

 

Megbeszélés Alapi József szászbereki polgármesterrel és Kiss Gyula zagyvarékasi alpolgármesterrel

 

A Népkonyhán

 

A Szolnok-Tisza Rotary Klub 100.000 Ft értékű adománnyal támogatta a Zagyvaparti Idősek Otthonát

 

Szolgálatban az Ápolók Nemzetközi Napján és az Ápolónők Világnapján

 

Túri Lászlóval, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vezetőjével, aki ózongenerátorral végzett fertőtlenítéseket

 

Sokan kajakoztak és kenuztak a Zagyván

 

Koszorúzás a Nemzeti Összetartozás Napján

 

Tóth Péter és Kovács Nándor

 

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedagógus napi díjazottjai: Rehák Ágnes, Székelyfalvi Gáborné, Barta Petra, Nagy Krisztián, Vargáné Turza Judit, Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató, Bogárné Simon Klára iskolaigazgató, Dobozi Róbert polgármester, Makainé Zérczi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, Volter Katalin, Kalóné Sajben Éva alpolgármester, Utasi Katalin igazgatóhelyettes

 

Folytatódik a rágcsálóirtási program

 

Fogadóóra a parkban

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.