Nyugdíjas alapszervezetünkkel június 25-én kirándulni voltunk 55 fővel Sárospatakon. Megnéztük a várat, a könyvtárat, a Rákóczi múzeumot és a Vártemplomot. Hazafelé egy kis kitérővel a Tolcsvai borokat is megkóstolhattuk. Nagyon szép idő volt, bár szenvedtünk a melegben, de a busz klimatizált volt, és így elviseltük. 

Július 11-én délután tartottuk a 69. vasutasnapot. Meghívtuk az ünnepségre városunk polgármesterét Dobozi Róbertet, Újszász állomásfőnökét, Vatai Lászlót, Sára Sándort, a VSZONYSZ Budapest területi képviselőjét, Nagy Zsolt képviselőt.  Mi már reggel elkezdtük a marhapörkölt főzését, 14 óra után Vas Imre köszöntötte a megjelenteket, majd az állomásfőnök tartotta meg az ünnepi beszédet. Verset mondott Dienes András és Nagy Jánosné. Sára Sándor is köszöntötte a megjelenteket. Dobozi Róberthozzászólásában méltatta a munkánkat, és elismerésként 20 fő erdélyi utazásához biztosítja az utazási költséget. 

Ebéd után elfogyasztottuk azt a rengeteg finomabbnál finomabb süteményt, amit tagjaink sütöttek. Közel 90 fő jelent meg az ünnepségünkön, ezért köszönet a bizalmiaknak, jól szervezték meg a megjelenést. Az ebédért Kis Istvánnénak jár a dicséret, nagyon finom volt. 

Hozzájárulást kaptunk: Szabó Jánostól, Nagy Zsolttól, Földi Lászlónétól és Nagy Gábornétól, aki az összes üdítőt szponzorálta. 

Mindenkinek köszönjük, aki valamilyen formában hozzájárult a vasutasnap megtartásához. 

12-én, pénteken a Zagyvaparti Idősek Otthonában köszöntöttük az ott lévő vasutas kollegákat. Süteményt és üdítőt vittünk, hogy ők is részesüljenek az ünnepünkben. Mi verseket mondtunk, cserébe ők régi vasutas nótákat énekeltek.  

Szombaton, Szolnokon volt a vasutasnapi ünnepség a Tiszaligeti strandon, ami ezen a napon csak a vasutasoké volt. Mi is kaptunk 8 db jegyet. Aki ott volt, az eső ellenére jól érezte magát, mert a műsorban Kovács Kati énekelt nagy örömünkre. 

Augusztusban készülünk a Lecsó fesztiválra, majd a szeptemberi erdélyi útra. 

Fogadóóráinkat továbbra is minden csütörtökön 9-10-ig tartjuk. 

A vezetőség nevében: 

Vas Imre
elnök 

 

Kiránduló vasutasok

 

Kovács Kati énekelt a vasutasoknak

 

A jó ebédért Kis Istvánnénak jár a köszönet

Fotó: Vas Imre

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.