Akadálymentes játszóparkot alakítottunk ki a Nagykerti Fejlesztő Központban (Iskola út 8.) Újszászon. A játszótér különlegessége, hogy annak eszközeit sérült és ép gyermekek is használhatják, akár egy időben is.

Akadálymemtes játszóvár, kerekesszékes homokozó, kerekesszékes mérleghinta és körforgó alkotják a játékparkot. Az eszközök alatt ütéscsillapító burkolat készült.

A játszópark a gyermekek mindennapi szórakozásán túl különösen alkalmas mozgáskoordinációs fejlesztésekre is, hiszen számos kézségfejlesztő elemmel rendelkezik.

A most átadott beruházás a fejlesztőközpontban működő pedagógiai szakszolgálat és óvodai csoport működésének segítésén túl a település mozgássérült egyesületeinek munkáját is elő fogja segíteni.

Az ünnepség egy méretes ezüsthárs fa elültetésével zárult, melyet a park tervezője, Bozsó Roland ajánlott fel. A játszóparkot óvodai nyitvatartási időben ezentúl a lakosság is szabadon használhatja.

A fejlesztést Magyarország Kormánya 13.703.300 Ft-al támogatta.

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2022.06.30.

 

Cikkajánó: szoljon.hu: Átadták az akadálymentesített játszóparkot Újszászon

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.