2019. május 18-án a rákóczifalvai sportcsarnokban dr. Tombor Attila szervezésében hatodik alkalommal rendezték meg a Rákóczi Kupa tollaslabda versenyt, amelyen Rákóczifalva, Szeged, Szolnok, Újszász és Zagyvarékas általános és középiskolásai vettek részt. A résztvevők három korcsoportban – alsó tagozatosok, felső tagozatosok és középiskolások – mérkőztek. A korcsoportokat tudásszint alapján kétfelé osztották. Az A csoportban a haladók, míg a B csoportban a kezdők játszottak.

Újszászt Fehér János vezetésével ötfős csapat képviselte: Ágotai Ede, Csobai Attila, Csobai Levente, Oláh Lola és Sebők Dávid.

A verseny csoport selejtezőkkel kezdődött. Az I. korcsoport A csoportjábban Ágotai Ede veretlenül csoport elsőként, Csobai Levente csoport másodikként, Csobai Attila és Sebők Dávid csoport harmadikként került a kieséses táblára, ahol Ágotai Ede és Csobai Levente is győzelemmel kezdett. A döntőbe jutásért egymás ellen játszottak. Szoros mérkőzésen 2-1-re Ágotai Ede nyert. Ede a döntőben régi ellenfelével, a zagyvarékasi Bognár Olivérrel csapott össze. Az első játszmában Olivér már 9-6-ra vezetett, amikor Ede nagy hajrával egyenlített, majd nyert 11-9-re. A második szett is nagyon szoros volt. Ágotai Ede mérkőzéslabdát kihagyva 11-10-re veszített. A harmadik játszmát végig ő irányította, és 11-7-re nyerve végzett az első helyen. 3. Csobai Levente, 6. Csobai Attila. A B csoportban 3. Sebők Dávid, a II. korcsoport lány B csoportban 6. Oláh Lola.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.