Hagyományosan október 23-án rendezi a Fergeteg Triatlon Sportegyesület a Magas István Emlékversenyt Abony főterén, melyre ezúttal a 21. alkalommal került sor. Az újszászi sportolók szinte kivétel nélkül minden évben rajthoz állnak ezen az eseményen. Idén sem történt ez másként, nagy létszámmal, tizenheten utaztunk a szomszéd városba.

 

 

A napsütés és a jó hangulat rengeteg futót csalt ki a helyszínre, a helyi triatlonosok, kézilabdázók, iskolájukat képviselő diákok mellett nagy létszámmal érkeztek martfűi triatlonosok és a dunakeszi futók is. Szinte minden korcsoportban akadt versenyzőnk, többségében az Újszászi VVSE lábtoll-labda vagy szabadidősport szakosztályának sportolói, akik lábtoll-labdázással melegítettek és mozgatták át izmaikat.

Az újoncok között hetedik helyen érkezett célba Kanalas Dominik sikeresen teljesítve ezzel a nagy kihívást jelentő 1000 méteres távot+. A következő korcsoportok már a nemzeti ünnep és emlékfutás alkalmából különleges távon, 1956 méteren csatáztak a dobogóért. A gyermekeknél Kanalas Nikolasz egy abonyi és egy martfűi triatlonos mögött a harmadik helyen futott be, ezzel megszerezve élete első serlegét testvére, Renátó nyomdokaiba lépve, aki korábban rendszeres résztvevője volt a környékbeli futóversenyeknek. 8 perc 46 másodperces idejével kevesebb, mint fél perccel maradt le az elsőtől. Kiss Vendel hatodik helyen futott be 10:49-es idővel. A serdülő fiúknál igazán gyors volt a mezőny, Dániel Patrik 7:42 ideje csak a negyedik helyre volt elég, miközben Tóth Ákos hatodik lett (9:07) nagyot csatázva a végül hetedik helyen befutó Oláh Olivérrel (9:08).

A 3 km-es távon már az egész mezőny együtt rajtolt. A népes futamban az ifjúsági korcsoportos Oláh Levente kategóriájában a hatodik helyet szerezte meg, miközben testvére a junioroknál negyedik lett. Felnőtt korcsoportban is taroltak futóink, hiszen a fiúknál Zakar József első, Szaszkó Szilárd második lett. A lányoknál Farkas Lilla nyerte a korcsoportot (11:37), ez az abszolút női mezőnyben a harmadik helyet jelentette. A dobogó második fokára Kis Csenge állhatott (14:02), Kovács Evelin (18:23) pedig a dobogóról lecsúszva negyedik helyen végzett. Szenior futóink is eredményesek voltak, hiszen Tóth Gábor a 39-48 évesek között ötödik lett, Szaszkó Nándor pedig az 59-68 évesek korcsoportjában a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az egyéni futamok után a váltók következtek, ahol az újszásziak három fős baráti váltóban versenyeztek. Itt összesen 1500 métert kellett megtenniük, egyenként 500 méteres szakaszokban. A rendkívül gyors futások alaposan próbára tették az egyéni futamok során elfáradt izmokat. A 30 és 85 összesített életkor közötti váltókban két újszászi egység állt rajthoz. Oláh Levente, Oláh Krisztián és Zakar József az előkelő második helyezést szerezték meg 4:15 idővel, miközben Dániel Patrik, Farkas Lilla és Kis Csenge 5:01 idővel a hatodik helyen végeztek. A 85 összéletkor feletti váltók között a Szaszkó Nándor, Szaszkó Szilárd és Tóth Gábor egység aranyérmet szerzett.

Versenyzőink az eredményhirdetésen Abony város polgármesterétől, Pető Zsolttól, valamint a Fergeteg Triatlon Sportegyesület elnökétől, Medveczky Edittől vehették át serlegeiket, érmeiket és okleveleiket. Terveink szerint jövőre is nagylétszámú csapattal érkezünk a remek hangulatú futóversenyre.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.