A Dunaújvárosi LSE, az Újszászi VVSE és a házigazda Nyárlőrinc LSC 73 versenyzője töltötte meg április 13-án a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola tornatermét a gyermek és serdülő korcsoportos csapat és egyéni ranglista versenyen. A hatalmas utánpótlás bázissal rendelkező Dunaújváros és Újszász csapatai mellett örömünkre szolgál, hogy néhány helyi fiatal is kedvet kapott a sportághoz és bátran rúgták a lábtoll-labdát.

A gyermekeknél kilenc fiú csapat játszott csoportmérkőzéseket vagy helyosztókon döntötték el a végső sorrendet, ahonnan az újszászi Breszkó Dominik, Farkas Alex, Kiss Vendel és Rab Bence összeállítású egység került ki legeredményesebbként. A döntőben a Fejér vármegyei Kerti Benett, Kovács Patrik és Somogyi András csapatát győzték le 11-6, 11-6 arányban. Dominik, Vendel és Bence már rutinos játékosként segítette az újonnan hozzájuk csatlakozó, rendkívül fegyelmezett játékot mutató Farkas Alexet. A bronzéremért két újszászi gárda mérkőzött meg, ahol 11-7, 7-11, 11-8-ra Horváth Ádám, Konka Zsombor, Molnár-Némethy Botond és Turai Csaba nyertek Vidákék ellen.

 

 

A lányok is szoros és küzdelmes mérkőzéseken vannak túl, a hat csapat mindegyike felkészülten és nagy izgalommal várta a versenyt. A fináléban a fiúkhoz hasonlóan itt is Dunaújváros és Újszász élcsapatainak a mérkőzését nézhettük végig. Az újszászi Czétényi Sára, Fajkó Norina, Joó Brigitta és Zentay Zoé magabiztos szervákkal és pontos játékkal kezdett, az első játszmát 11-9-re nyerték, majd a második szettel a dunaújvárosi Kondor Kitti, Nagy Hanna és Naszádos Kamilla egyenlítettek, hiszen ezt 11-5-re hozták. A harmadik, döntő játszmát az újszásziaknak sikerült behúzni 11-8-ra Fajkó Norina dinamikus játékának, Joó Brigitta és Zentay Zoé pontos szerváinak és a még újonc korcsoportos Sára pálya melletti biztatásának köszönhetően. A bronzérmet a dunaújvárosi Gubán Petra, Szőke Emma és Váradi Hanna szerezték meg.

A serdülők ugyan alacsonyabb létszámban érkeztek a versenyre, de annál színvonalasabb mérkőzéseket produkáltak. A fiúknál Kanalas Renátó, Kanálos Péter és Sörös László összeszokott hármasa játszmaveszteség nélkül hozták el a győzelmet, miközben a dobogó második fokára klubtársaik, Dániel Patrik, Kanalas Richárd és Rézműves Alex állhattak. A bronzérmet a dunaújvárosi Kovács Ákos, Szabó Ákos és Vicsotka Martin szerezték meg szép játékkal.

A lányoknál fölényes győzelmet aratott Dániel Petra, Kovács Boglárka és Nagy Leila csapata Leila pontos passzaival és feladásaival, Bogi és Petra ponterős talpalásaival és dinamikus játékukkal. A második helyen Agócs Laura, Debrei Alexandra és Oláh Barbara végeztek, miközben a dobogó harmadik fokára Csábi Luca, Debrei Loretta, Gudics Bianka és Silye Heléna állhattak, akik rendkívül izgalmas, három szettes meccsen győzték le a végül negyedik helyezést elérő Nagy Beatrix, Vámos Lilla és Zsákai Dzsenna összeállítású egységet.

A csapat után egyéni mérkőzésekkel folytatódott a verseny, ahol nagy örömünkre az újonc korcsoport is szép létszámmal versenyzett. Ebben a korcsoportban a fiúknál remek hangulatú döntőben győzte le a dunaújvárosi Kovács Patrik az újszászi Kanalas Dominik Aniroszt 11-5, 8-11, 12-10 arányban. A dobogó harmadik fokára a nyárlőrinci Bencsik Viktor és az újszászi Kanálos Valentinó állhattak. A lányoknál dunaújvárosi fölény volt, melyet a nevezési listából is előre megjósolhattunk, hiszen a mezőnyt egy újszászi és nyolc dunaújvárosi versenyző alkotta. Váradi Hanna az elődöntőben Kiss Enikőt, Kondor Kitti pedig Borgulya Veronikát győzte le. A fináléban végül Hanna volt a labdabiztosabb és bátrabb, aki ezzel 11-8, 11-5-re győzte le Kittit.

A gyermek korcsportban a tavaly még újoncok között versenyző, éjjel-nappal lábtoll-labdázó Kiss Vendel játszmaveszteség nélkül szerzett bajnoki címet. Az elődöntőben a dunaújvárosi Kerti Benettet, a döntőben pedig az újszászi Breszkó Dominikot győzte le 11-5, 14-12 arányban. A lányoknál is újszászi győzelem született, hiszen Fajkó Norina sorra nyerte a pontokat, mellyel végül aranyéremig jutott. Az elődöntőben Kovács Noémi (Dunaújvárosi LSE), a döntőben Nagy Hanna (Duanújvárosi LSE) voltak az ellenfelei.

A serdülő korcsoportos fiúknál a papírformának megfelelően Kanalas Renátó győzte le 3-3 játszmában az elődöntőben Kanálos Pétert, majd a döntőben Sörös Lászlót. Utóbbi játékos a döntőbe jutásért a dunaújvárosi Szabó Ákos ellen játszott, aki az előző fordulóban Dániel Patrik ellen aratott bravúros győzelmet. A lányoknál Dániel Petra és Debrei Alexandra elődöntőjéből Petra került ki győztesen, miközben a másik ágon Nagy Leila Kovács Boglárkát győzte le 11-9, 11-9 arányban. A fináléban Leila nem tudta megállítani csapattársát, Petrát, aki 11-8, 11-7-es végeredménnyel nyerte a versenyt.

A diákolimpiákkal és ranglista versennyel zsúfolt hét után április 16-án Mohácsra utaznak a V-VI. korcsoportos versenyzők az országos diákolimpiai döntőre, ahol várhatóan számos iskola diákja fogja képviselni intézményét.

Farkas Lilla

 

Nyárlőrinc-kupa
Nyárlőrinc, 2024. április 13.
73 versenyző (34 lány, 39 fiú), 3 egyesület
Gyermek fiú egyéni
1 Kiss Vendel Újszászi VVSE
2 Breszkó Dominik Újszászi VVSE
3 Kerti Benett Dunaújvárosi LSE
4 Nagy György Dunaújvárosi LSE
5 Kanalas Patrik Újszászi VVSE
6 Vidák Nikolasz Újszászi VVSE
7 Rab Bence Újszászi VVSE
8 Turai Csaba Újszászi VVSE
9 Konka Zsombor Újszászi VVSE
10 Lakatos Márk Újszászi VVSE
11 Horváth Ádám Újszászi VVSE
12 Vidák Antal Újszászi VVSE
13 Vidák Andzseló Újszászi VVSE
14 Somogyi András Dunaújvárosi LSE
15 Lakatos Mihály Újszászi VVSE
16 Molnár-Némethy Botond Újszászi VVSE
17 Kormos Dominik Nyárlőrinci LSC
18 Farkas Alex Újszászi VVSE
19 Kanalas Antónió Újszászi VVSE
     
Gyermek lány egyéni
1 Fajkó Norina Újszászi VVSE
2 Nagy Hanna Dunaújvárosi LSE
3 Kovács Noémi Dunaújvárosi LSE
4 Zentay Zoé Újszászi VVSE
5 Debrei Loretta Újszászi VVSE
6 Joó Brigitta Újszászi VVSE
7 Naszádos Kamilla Dunaújvárosi LSE
8 Szőke Emma Dunaújvárosi LSE
9 Kanálos Beatrix Dzsesszika Újszászi VVSE
10 Kanálos Mária Borbála Újszászi VVSE
11 Horváth Barbara Újszászi VVSE
12 Szakál Dzsenifer Újszászi VVSE
13 Gubán Petra Dunaújvárosi LSE
14 Gudics Bianka Újszászi VVSE
15 Csábi Luca Újszászi VVSE
     
Serdülő fiú egyéni
1 Kanalas Renátó Újszászi VVSE
2 Sörös László Újszászi VVSE
3 Kanálos Péter Újszászi VVSE
4 Szabó Ákos Dunaújvárosi LSE
5 Kovács Ákos Dunaújvárosi LSE
6 Rézműves Alex Újszászi VVSE
7 Kanalas Richárd Újszászi VVSE
8 Dániel Patrik Újszászi VVSE
9 Vicsotka Martin Dunaújvárosi LSE
10 Fricska Dániel Nyárlőrinci LSC
     
Serdülő lány egyéni
1 Dániel Petra Újszászi VVSE
2 Nagy Leila Újszászi VVSE
3 Debrei Alexandra Újszászi VVSE
4 Kovács Boglárka Újszászi VVSE
5 Zsákai Dzsenna Újszászi VVSE
6 Silye Heléna Újszászi VVSE
7 Agócs Laura Újszászi VVSE
8 Oláh Barbara Újszászi VVSE
9 Nagy Beatrix Újszászi VVSE
10 Vámos Lilla Újszászi VVSE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.