A 20. Újszász Kupát, ezúttal rendhagyó helyszínen, a Székesfehérvár melletti Seregélyesen rendezték meg a napokban. A hét pályával felszerelt sportcsarnokban dinamikusan váltották egymást a mérkőzések, mely próbára tette a játékosok erőnlétét és állóképességét az egyébként is nehéznek számító versenyen. Öt egyesület hetvenöt játékosa lépett pályára férfi és női csapat, valamint férfi, női és vegyes páros versenyszámokban.

 

 

Tóth Gábor és Farkas Lilla az Újszász Kupa győztesei
Fotó: Farkas Lilla

 

A Cserszegtomaj, Dunaújváros, Pusztaszer, Nagykanizsa és Újszász településeket képviselő versenyzők páros számmal kezdtek, ahol tizenegy női és huszonhárom férfi duó alkotta a mezőnyt. A papírformának megfelelően a férfiaknál nagykanizsai győzelem született, a Lukács testvérek által. A döntőben Benedek és Márton az újszászi feltörekvő riválisaikat, Kökény Martint és Rab Alexandert győzték le három játszmában. A Lakatos Zoltán, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) és Fehér Zsolt, Simon Márk (Pusztaszeri PISZE SE) duók pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A női mezőnyben a címvédő Farkas Lilla és Kovács Evelin (Újszászi VVSE) klubtársaikat, Hornyák Erzsébetet és Szaszkó Dorkát győzték le a fináléban.

Férfi csapatban a papírforma nagykanizsai győzelmet ígért, azonban a rutinos újszászi szenior legénység új felállásában sorra legyőzve ellenfeleit a dobogó tetejére állhatott a tizennégy csapatot felsorakoztató mezőnyben. Az ifj. Fehér János, Tóth Gábor és Sipos Péter alkotta team János magabiztos sáncolásaival, Péter pontos feladásaival és Gábor ponterős talpalásaival végig menetelt. A döntőben a szintén újszászi Farkas Balázs, Kökény Martin, Kökény Zoltán és Lakatos Zoltán összeszokott négyese ellen szerezték meg győzelmet három játszmás izgalmas csatában.

A nyolc csapatot számláló női mezőnyben a Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin összeállítású csapat a fináléban a rutinos és összeszokott játékosokból álló klubtársaikat, a Csák Vivien, Hornyák Erzsébet és Szaszkó Dorka összetételű triót győzték le három szettben.

Vegyes párosban 25 duó harcolt a helyezésekért. Az elődöntőben végül a pusztaszeri Fehér Zsolt és Szabó Luca újszászi ellenfeleikkel, Farkas Lillával és Tóth Gáborral találkoztak. A másik ágon Kovács Brigitta és Rab Alexander (Újszászi VVSE) a szintén újszászi Béki Norbert és Szaszkó Dorka párosával csapott össze. A döntőben a Farkas Lilla–Tóth Gábor kettős három kiélezett játszmában bizonyult jobbnak Kovács Brigitta–Rab Alexander párosnál. A három versenyszám alapján számított összesített pontszám alapján a hölgyeknél Farkas Lilla három győzelemmel, míg a férfiaknál Tóth Gábor két győzelemmel és egy harmadik helyezéssel nyerte el az Újszász Kupát.

Nincs megállás a sportágban jövő szombaton a 26. Ifjúsági Országos Bajnoksággal folytatódik a szezon.

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.