A tanév kezdetével sem lankadt a lelkesedése a lábtoll-labázóknak, hiszen a kétnapos Budapesti Nagy Sportágválasztó pénteki és szombati napjára is szép számmal érkeztünk sportági bemutatóra. Első nap tizenöten, másnap huszonegyen népszerűsítettük sportágunkat.

Szeptember 15-én, a rendezvény első napján Farkas Lilla vezetésével Breszkó Dominik, Breszkó Sándor, Debrei Alexandra, Gudics Szabolcs, Lénárt Liza, Oláh Krisztián, Oláh Levente, Rab Bence, Skultéti Zsombor, Steczina Nikol, Szabó Fanni, Ürmös László, Zentay Zoé és Zsigmond Tamás lábtoll-labdáztak, sepak takrowoztak és shuttleballoztak a Merkapt Sportközpontban. Szombaton ifj. Fehér János, Sipos Péter és Tóth Gábor irányításával Breszkó Dominik, Breszkó Sándor, Debrei Alexandra, Gudics Szabolcs, Jónás Károly Krisztián, Kanalas Richárd, Kiss Vendel, Oláh Krisztián, Rab Bence, Rézműves Alex, Skultéti Zsombor, Sörös László, Szaszkó Dorka, Tóth Ákos, Ürmös László, Vidák László Andzseló, Vidák Nikolasz és Zsigmond Tamás népszerűsítették sportágunkat.

A pénteki nap döntően az iskolás csoportoké ezen a rendezvényen. Sorra érkeztek a budapesti és az agglomerációban élő iskolások osztályfőnökeikkel, testnevelés tanáraikkal. A korábbi évek tapasztalataihoz képest idén szabadabban mozogtak a gyerekek a standok között, amely azt eredményezte, hogy a lelkes és kitartó fiatalok hosszabb időt töltöttek a számukra szimpatikus sportágaknál. Az alsó tagozatos csoportok természetesen idén is nevelőik vezetésével járták az egyes sportági helyszíneket. Egy-egy csoport érkezésénél 20-30 gyermek próbálhatta ki egyszerre a lábtoll-labdázást.

 

 

Pénteken lehetőséget kaptunk színpadi bemutatóra is, ahol Breszkó Dominik, Debrei Alexandra, Gudics Szabolcs, Rab Bence, Skultéti Zsombor és Zsigmond Tamás a labdaérintések bemutatása után passzolgattak, csapat, páros, vegyes páros és egyéni versenyszámokat mutattak be. Végül egy gyors indián játékot játszottunk, mely Gudics Szabolcs győzelmével zárult. Színpadi szereplésünket a szokásosnál nagyobb közönség kísérte figyelemmel, melyet feltehetőleg az utánunk következő programnak köszönhetünk, hiszen Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Gémesi Csanád világbajnok, olimpiai bronzérmes kardvívó adtak interjút.

Szombaton is remek napot zártunk, hiszen rengeteg szülő hozta el gyermekeit. Ezen a napon leginkább a családok tartoznak a rendezvény célcsoportjába, de találkozhattunk baráti társaságokkal is, akik szívesen próbálták ki közösen a különböző sportágakat. A nap során mindenki lelkesen gyűjtötte az egyes sportági helyszíneken a pontgyűjtő füzetébe a matricákat, melyekkel aztán értékes ajándékokat, sportszereket nyerhetett a sorsoláson. Ez tovább motiválta a rendezvény résztvevőit, hogy minden sportágat, köztük a lábtoll-labdázást, sepak takrawozást és shuttleballozást is kipróbálják.

Összességében elmondhatjuk, hogy a kora őszi napsütéses időben rengetegen jöttek ki a sportrendezvényre és nagyon sok gyermek ismerhette meg a lábtoll-labdázást. Az ősz kezdetével szabadtéri bemutatóink végéhez közeledünk, melyet a ranglista versenyrendszer folytatása vált fel minden korosztályban.

Farkas Lilla

Pénteki képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Farkas Lilla; Szabó Fanni

 

Szombati képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Tóth Gábor 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.