A Loire-völgyi Angersben rendezték április 29. és május 1. között a 13. French Opent. Hét nemzet versenyzői képviselték hazájukat, szövetségüket, egyesületüket. Európából Finnország, Magyarország, Németország és Olaszország csapatai érkeztek az eseményre, valamint természetesen a házigazda Franciaország is számos csapattal képviselte a hazai klubokat. Ázsiából egy kínai és két hongkongi csapat érkezett Franciaországba, akik dinamikus, jól szervezett játékkal, fegyelmezetten versenyezve minden dobogós helyezést begyűjtöttek.

 

 

Magyarországot két csapattal képviseltük. Nagy László, Palotás Dominik, Román Sándor és Szaszkó Dorka összeállítású vegyes csapatunknak sikerült az első napi csoport mérkőzésekből másodikként továbbjutni. Ennek megfelelően a legjobb nyolc csapat között folytathatták az összecsapásokat. A rutinos FFC Hagen csapata ellen két mérkőzést is nyertek, azonban végül a nagyobb versenytapasztalattal rendelkező Christopher Zentarra által vezetett német csapat 3-2 arányban nyert. Az első napi csoportmérkőzések során a kínai egységgel, majd a második napon Hongkong első számú csapatával is játszottak. Sajnos nem nyertek mérkőzést, de a magas színvonalú és taktikus ázsiai játékosoktól sokat tanulhattak és mindig nagy élmény ellenük játszani. A francia válogatott Antony Axprod Nyugen vezette csapattal is szoros mérkőzéseket játszottak, azonban nem tudták felülmúlni a hazaiakat. Végül Franciaország fiatal, de motivált csapatát legyőzve a hetedik helyet szerezték meg.

Női csapatunkat Buki Napsugár, Farkas Lilla és Kovács Evelin alkották egy hongkongi származású Angliából érkező lánnyal kiegészülve. Ko Hiu Ching már tizenöt éve lábtoll-labdázik, azonban az utolsó három Angliában töltött évében csak egyedül tudott edzeni. Néhány mérkőzés után viszont sikerült előhoznia a korábbi tudását és labdabiztosságát. Legeredményesebb női csapatként az abszolút mezőnyben a tizedik helyet sikerült megszerezni. Az első napi mérkőzések után a csoportjukból harmadikként jutottak tovább. Hongkong első számú csapata ellen ők is megmérkőztek. Egyéniben Farkas Lilla háromjátszmás mérkőzést játszott Suki Huanggal, aki a tavalyi Hungarian Open egyéni elődöntőjében legyőzte. Nem sikerült visszavágni, de mindenesetre jó versenytapasztalat volt. Következő nap Szaszkó Dorka is három szettes mérkőzést játszott a hongkongi lánnyal, győzelmet sajnos neki sem sikerült szerezni. Franciaország női csapata és a különleges összeállítású francia-olasz-madagaszkári vegyes csapat legyőzése után második nap a rutinos finn csapattal küzdöttek meg. Az öt mérkőzésből csak egyet sikerült megnyerni ellenük. A harmadik napon a Francois vezette tapasztalt francia csapatot legyőzve ismét a finn csapattal kerültek szembe, ahol ismét a skandináv ország csapata nyert.

Izgalmas elődöntőket és döntőket nézhettünk, ahol a végső győzelmet Kína csapata szerezte meg. A férfi versenyzők között a lányok jól helytálltak. A legjobb kínai női játékos, aki a legutóbbi világbajnokságon vegyes párosban képviselte hazáját a férfiakat is sorra győzte le egyéniben. Az elődöntőben Cristopher Zentarrát izgalmas három játszmás mérkőzésben győzte le, a döntőben két szettben nyert a bajnoki címet eldöntő egyéniben a hongkongi egyéniző fiú ellen.

A verseny utáni estéken a különböző országok és klubok versenyzői együtt footbageztek, pingpongoztak, tollaslabdáztak, beszélgettek. Versenyzőink a hosszú hazaút előtt Angersben töltöttek egy városnézős napot, ahol a város közepén oázisként elterülő botanikus kert aratta a legnagyobb sikert, valamint Párizsban az Eiffel torony. Az autóval utazó delegációnk az olasz tengerparton, Milánóban és Párizsban is járt, mindenhol megnézve a helyi látványosságokat.

A részletes eredmények a tournoi.franceplumfoot.fr oldalon találhatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.