Újszászon rendezték a DÁD 2002 Vasútépítő Kft. Kupát, a 25. Lábtoll-labda Felnőtt Országos Bajnokságot. A jubileumi megméretésen férfi és női csapat-, valamint férfi és női egyéni verseny szerepelt a programban. A koronavírus-járvány miatt kicsit megtépázott mezőnyben mind a négy versenyszámban újszászi bajnokot avattak.

A viadal megnyitóján köszöntötték Barta Imrénét, Fehér Jánost, ifj. Fehér Jánost, Lakatos Zoltánt, Perczel-Földi Nikolettát és Tóth Gábort, akik 1996-ban részt vettek az első felnőtt bajnokságon, és azóta is közel állnak a sportághoz, felnőtt és szenior korcsoportban még mindig pályára lépnek. Fehér János, ifj. Fehér János és Tóth Gábor 25. bajnokságán indult. A hivatalos kezdés előtt a veteránok az új hullám tehetséges képviselőjével, Kanalas Renátóval kiegészülve egy, a régi szabályok szerinti mérkőzéssel emlékeztek az eltelt negyedszázadra. Fehér, ifj. Fehér, Tóth–Kanalas, Lakatos, Pelczer-Földi 15-12.

A nosztalgiázás után tizenhárom férfi és hat női csapat részvételével kezdődött meg a küzdelem. A férfiaknál a várakozásnak megfelelően Újszász I.. és Nagykanizsa könnyedén, játszma veszteség nélkül jutott a döntőbe. A végjáték első játszmájában felváltva estek a pontok. Nagyobb előnyhöz egyik csapat sem jutott. Újszásznak 20-19-nél játszmalabdája volt, amelyet kihagyott, és 22-20-ra veszített.

A második szettben nagyobb sebességre kapcsolt a hazai gárda. Feljavult Takács Zoltán sáncolása, Herczeg Gábor és Tóth Gábor talpalásai rendszerint ponttal fejeződtek be (21-14). A döntő játszma is sokáig egál volt, . először 15-13-ra tudott ellépni az Újszász. Egy nagy ziccer kihagyása azonban felhozta a kanizaiakat, akik egyenlítettek.

Sikeres hazai támadások után 20-16-nál bajnoki labdája volt Herczegéknek, amit a zalaiak hárítottak, majd 20-19-re felzárkóztak, és az egyenlítésért szerváltak. A szervát jól fogadta Tóth Gábor, aki feladta magának a labdát, és védhetetlenül bombázott az ellenfél térfelére, . 21-19-el sikerült a bajnoki cím visszaszerzése. Az újszásziak öt éves győzelmi sorozatát 2019-ben a nagykanizsaiak szakították meg. (2020-ban a járvány miatt elmaradt az ob.) A harmadik helyért nagy mérkőzést játszott Pusztaszer és Újszász 2. (Kökény Martin, Kökény Zoltán, Rab Alexander). A harmadik játszmában 24-22-vel lett a pusztaszerieké a bronzérem.

A női döntőben elmaradt a várt szoros mérkőzés. Könnyű győzelemmel védte meg bajnoki címét az újszászi csapat. Diós Letícia, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin (Újszászi VVSE) – Kiss Bettina, Németh Barbara, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE) 21-11, 21-8.

A bronzmeccsen újszászi triók mérkőztek. Hornyák Erzsébet, Kovács Brigitta, Szaszkó Dorka–Breszkó Viktória, Hajdú Fanni, Perczel-Földi Nikoletta 21-14, 21-17

Érdekesen alakult a Farkas Lilla (Újszászi VVSE)–Németh Barbara (Pusztaszer PISZE) női egyéni döntő. Mindkét versenyző kiválóan adogatott, az egyikük öt-hat védhetetlen szervával elhúzott öt-hat ponttal, majd a másikuk egyenlített. Az első játszmában Németh Barbara már 20-15-re vezetett, innen fordított Farkas Lilla 23-21-re. A második játszma hasonlóan zajlott, 18-20-ról fordított Farkas Lilla 23-21-re, és nyerte első felnőtt egyéni bajnokságát. A harmadik helyen Szaszkó Dorka és Ézsiás Fanni (mindkettő Újszászi VVSE) végzett.

A férfi döntőt a címvédő Herczeg Gábor nyerte. Tizennyolcadik döntőjében 21-6, 21-12-re győzte le a fáradtan mozgó Tóth Gábort, aki az ob 25 éves történetében abszolút csúcstartóként 14 egyéni és 10 csapatbajnoki címmel büszkélkedhet. 1996-ban az első országos bajnokságon egyéniben arany, csapatban ezüstérmet nyert. Két érmet huszonöt év eltelte után is megszerzett. Az egyéni bronzérmesei: Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) és a tehetséges újszászi ifjúsági játékos, Kökény Martin.

 

A sportág legjobb szenior versenyzői
Fotó: Herczeg Gábor

 

Eredmények

Férfi csapat (13 induló):

1. Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Takács Zoltán, Tóth Gábor (Újszászi
VVSE), 2. Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), döntő: 20-22, 21-14, 21-19, 3. Balogh Márton, Fehér Zsolt, Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE), 4. Kökény Martin, Kökény Zoltán, Rab Alexander (Újszászi VVSE) 21-11, 19-21, 24-22.

Férfi egyéni: (32):

1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntő: 21-6, 21-12, 3. Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) és Kökény Martin (Újszászi VVSE).

Női csapat (6):

1. Diós Letícia, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin (Újszászi VVSE), 2. Kiss Bettina, Németh Barbara, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE), döntő: 21-11, 21-8, 3. Hornyák Erzsébet, Kovács Brigitta, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE), 4. Breszkó Viktória, Hajdú Fanni, Perczel-Földi Nikoletta (Újszászi VVSE), bronzmérkőzés: 21-14, 21-17.

Női egyéni (18):

1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE), döntő: 23-21, 23-21, 3. Szaszkó Dorka és Ézsiás Fanni (mindkettő Újszászi VVSE).

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.