2021. október 13-án Fehér János vezetésével Bonnyai Botond, Dániel Patrik, Dániel Petra, Diós Letícia és Zsigmond Tamás újszászi lábtoll-labdázók tartottak sikeres bemutatót Verőcén a Géza Fejedelem Református Általános Iskolában. Már az utazás is érdekes volt, mert a csapat tagjainak többsége először utazott emeletes vonattal. (Az emeletes vonat nem sokáig lesz különlegesség az újszásziaknak, mert október 18-tól már az Budapest Keleti-Újszász-Szolnok vonalon is közlekednek emeletes vonatok.)

A lábtoll-labdázók három testnevelés óra keretében bemutatóztak Verőcén. Kovács Zsolt testnevelő tanítványi nagyon fegyelmezetten figyelték, amint Diós Letícia és Dániel Petra bemutatta a rúgásokat és a labdaérintéseket. Utána Diós Letícia és Zsigmond Tamás passzolgatása, forgással és fekvőtámasszal nehezített passzolgatása, valamint kétlabdás játéka is nagyon tetszett a tanulóknak. Az indiánozás – amelyben ismét Diós Letícia volt a győztes –, az egyéni, a páros és csapatjáték bemutatása után a verőceiek lábtoll-labdáztak. Először az alaprúgásokkal ismerkedtek, utána a szervákat gyakorolták. Végezetül öt pályán rúgták a toll-labdát.

A Dániel Petra, Kovács Zsolt, Zsigmond Tamás – Bonnyai Botond, Dániel Patrik, Diós Letícia mérkőzéssel fejeződött be a verőcei program. Kovács Zsolt tanítványai kiszurkolták tanáruk csapatának 2-1-es győzelmét.

A verőcei bemutató kedvező tapasztalatai: jó terem, öt pálya, lelkes és ügyes tanulók, lelkes testnevelő. Remélhetőleg lesz folytatás.

 

Emeletes vonat

 

A Nyugati pályaudvaron

 

Bonnyai Botond

 

Zsigmond Tamás, Dániel Patrik és Dániel Petra az emeletes vonaton

 

A bemutató csapat: Zsigmond Tamás, Bonnyai Botond, Dániel Patrik Dániel Petra és Diós Letícia

 

Diós Letícia

 

Az első verőcei lábtoll-labdázók

 

A lányok a fogászat után jöttek lábtoll-labdázni

 

Egy újabb osztály érkezett

 

Diós Letícia és Dániel Petra

 

Zsigmond Tamás

 

Mindenki mozgásban

 

Különleges rúgás

 

Tanári példamutatás: Kovács Zsolt

 

Lábtoll-labdázás öt pályán

 

Lábtoll-labdázás hálónál

 

Kovács Zsolt az újszászi csapatban

 

Szerva

 

Dániel Petra, Kovács Zsolt és Zsigmond Tamás

 

A győztes csapat

 

Kovács Zsolt és Fehér János

 

Fotó: Fehér János és Zsigmond Tamás

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.