Megtelt a Széchenyi Piros Általános iskola tornaterme kiváló sportolókkal, edzőkkel és testnevelőkkel. A diákolimpiai bajnokokat és felkészítőiket köszöntötte a város. Ők azok, akikre büszkén nézhet fel korosztályuk -mondta köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester. Az ünnepségen adták át egyebek mellett a Krajcs Gábor emlékdíjat is.

 

 

Magyar bajnokok és nemzetközi verseny győztesek bemutatójával kezdődött az idei diákolimpiai bajnokok díjátadó ünnepsége. Szolnoki általános és középiskolás diákok, valamint felkészítőik. 113 kiválóság 15 iskolából, közel 20 sportágban. Ők azok, akikre büszkék lehetnek osztálytársaik. Azért azonban, hogy bajnokokká válhassanak sokat kellett tenniük.

„600 métert megnyertem sikeresen, nagyon nehéz volt, mert volt egy srác előttem akit épp le tudtam előzni, de nekem a sport külön foglalkozás, és nekem nagyon tetszik az egész sportág.” -mondta Varga Zsolt atléta.

A város alapstratégiája az egészséges életmódra nevelés. Fontos azonban, hogy a sport teljesítmények mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektessenek a diákok. A kettő összeegyeztethető.

„Össze lehet könnyen, nem sok időt vesz igénybe, hetente három edzés van három órán keresztül.” -mondta Czétény Krisztián lábtoll-labdázó.

„Aerobikozok egészen kicsi korom óta. Ez hetente három edzés. A tanulás mellett megoldható. Nagyon jó a szervezetnek, a tanulásban is sokat segít, mert levezetem a feszültséget ilyenkor.” -mondta Pinkóczi Lilla aerobikos.

A diákoknak lehet más és más a motivációja, nem kell mindenkinek olimpiai bajnokká válnia. Fontos, hogy sportoljanak.

„Számomra kikapcsolódás, de lehet cél, hogy valaki bejusson a válogatottak közé.” -mondta Diós Letícia lábtoll-labdázó.

A szülőknek legtöbbet azzal adhat a város, ha a gyermekek egészségesen nőnek fel, olyan közösségben ahol megtanulják, hogy segíteni kell és hogy az empátia fontos -mondta Szalay Ferenc. A polgármester bejelentette: tovább erősíti a város a diáksport életet.

„Vissza fogjuk hozni az iskolák közötti atlétika, torna és úszó versenyeket. Ez régen jól működött. Készen lesz nemsokára a Véső úti sporttelep, és arra kérek mindenkit, edzőt, testnevelőt, tanárt, hogy legyenek partnerek abban, hogy ezt a rendszert vissza tudjuk hozni.” - mondta Szalay Ferenc polgármester, Szolnok (Fidesz-KDNP).

A Tiszaligeti Napok pontversenyének győzteseit is köszöntötték általános és középiskolás korosztályban. Szintén most adták át a fiatalon elhunyt, kiváló sportoló emlékére alapított Krajcs Gábor díjat is, melyet Gönczöl Ferenc, Gábor egykori edzője vehetett át.

„Mindig, minden szinten olyan képességekkel és teljesítményre volt képes, amit a korabeli gyereke sokan nem mondhattak el, jó szívvel emlékszem rá, nem csak azért, mert kiváló sportoló volt, hanem ő az élet minden területén jól teljesített.” -mondta Gönczöl Ferenc edző, sportvezető.

Jutalmazták az általános és középiskolák közötti pontverseny helyezettjeit, valamint elismerték munkáját azoknak a sportvezetőknek, akik nélkül nem lehetett volna diákolimpiai bajnokokat köszönteni.

Forrás: SzolnokTV

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.