Nincs nyári szünet az újszászi lábtoll-labdázók számára, az ifjúságiak és a juniorok 26 fős csapata a Nemzeti Tehetség Program támogatásával négy napot Tajvanon töltött, ahol lábtoll-labdázásban és shuttleballban mérkőzött meg a vendéglátókkal.

Tajvan főváro­sában, Tajpejben csapatban, párosban és egyéniben zajlottak a küzdelmek. Csapatban 2–2-re végeztek az ötfős gárdák shuttleballban. A Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Kökény Zoltán, Horváth Gergő, Tóth Gábor összeállítású csapat 2–1-re nyert a College Shuttleball League ellen, majd szintén három játszmában győzedelmeskedett a Kovács Márton, Kökény Martin, Molnár Gergő, Molnár Dániel, Vágó Tibor összeállítású ötös is a Huilang High School ellen.

Ügyesen játszottak a magyar hölgyek is, de mérkőzést nem tudtak nyerni a Chinese Taipei és a Team Taipei ellen. Párosban együtt játszottak a férfi, a női és a vegyes párok. A 16 duó versenyében a hazaiak Csang Tung-lun, Csen Ju-hsziang kettőse végzett az élen.

 

A huszonhat fős lábtoll-labda-csapat négy napot töltött a távol-keleti Tajvanban.

 

A döntőben a Horváth Gergő, Kökény Martin párost győzték le 10–15, 15–13, 15–12-re. Egyéni: 1. Ven Csien-hung, 2. Tóth Gábor, 3. Farkas Balázs, 4. Vang Csan-hszien. A második versenynapon lábtoll-labdázásban mérkőztek a résztvevők.

A Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Kökény Zoltán, Horváth Gergő, Tóth Gábor összeállítású team viszonylag könnyedén nyerte a csapatversenyt. Az érdekes lebonyolítás eredményeként több férficsapatot legyőzve, harmadik helyen végzett az Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Szaszkó, Dorka, Tán­czos Krisztina, Vachal Krisztina női csapat.

Férfi páros: 1. Horváth Gergő, Kanalas Renátó, 2. Ven Csien-hung, Vang Jen-kaj, 3. Farkas Balázs, Kökény Zoltán.

Kettős magyar győzelem született női párosban Ézsiás Fanni és Farkas Lilla, valamint Szaszkó Dorka és Vachal Krisztina révén, utóbbi az egyénit megnyerte, míg Lilla harmadik lett. A két befejező számban szépítettek a hazaiak, így 4–2-es magyar győzelemmel zárult a torna.

Vegyes páros: 1. Liang Hszüe-ven, Csang Tung-lun, 2. Farkas Balázs, Kovács Evelin, 3. Molnár Gergő, Szaszkó Dorka. Férfi egyéni: 1. Ven Csien-hung, 2. Tóth Gábor, 3. Kanalas Renátó.

A tajvani út után Újszászon a 6. Kárpát-medence Kupájával folytatódott a nyári program. A serdülők részére rendezett viadalon a határon túliakat a felvidéki Királyhelmec és a kárpátaljai Sárosoroszi, a határon belülieket Cserszegtomaj, Pusztaszer és Újszász versenyzői képviselték.

A mind a hét versenyszámot tartalmazó csapatösszecsapásokon a döntőt 4–3-ra az Újszászi VVSE csapata nyerte Cserszegtomaj ellen. A mindent eldöntő vegyes párosban a Kökény Martin, Suki Bianka duó 15–12, 15–8-ra győzött a cserszegi Román Sándor, Pál Diána kettős ellen.

A következő megméretésen, a Csongrád megyei Bakson a 35 éven felüliek szeniorbajnokságán is kitettek magukért az újszásziak, tizenkét fős csapatuk tíz bajnoki címet nyert. Legeredményesebben Tóth Gábor és Pelczer-Földi Nikoletta szerepelt, mindketten négy–négy aranyat nyertek.

Tóth Gábor Farkas Gáborral, Farkas Istvánnal és Lakatos Zoltánnal a csapatversenyt, Zoltánnal a férfi párost és a +35 férfi egyénit nyerte. Pelczer-Földi Nikoletta csapatban Polónyi Ágnessel, Nagy Zoltánnéval és Tánczos Krisztinával, párosban Nagy Zoltánnéval nyert bajnokságot, de a +35 női egyéniben is ő zárt az élen, majd a végén Tóth Gáborral a vegyes párosban is a legjobbnak bizonyultak.

A hétvégén a 24. Hungarian Open, az újszászi Nyílt Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokság következik, melyre kilenc ország közel kétszáz versenyzője nevezett. Három számban a hazaiak a címvédők. Férfi csapat: Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, férfi egyéni: Tóth Gábor, női csapat: Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina.

Itt lesz a világbajnoki résztvevő David Zentarra, Christopher Zentarra, Stefan Blank összeállítású német válogatott, és az olaszok is erős gárdával jelentkeztek, ám mindent boríthat Hongkong, amely két férfi- és két női csapattal nevezett.

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.