Hat ország – Finnország, Franciaország, Hongkong, Magyarország, Németország, Szlovákia – képviseltette magát április 20-22-én Marseilleben a lábtoll-labdázók 11. French Openén. Magyarországról két csapat indult. A férfiaknál a Nagykanizsa Zemplén SE négy versenyzője: Baranyai Benett, Horváth Gergő, Lukács Benedek, Takács Endre és az Újszászi VVSE legjobbja, Tóth Gábor alkotta egység és az Újszászi VVSE Fehér János vezette Csák Vivien, Dobozi Boglárka, Farkas Lilla, Kovács Evelin, Szaszkó Dorka összeállítású fiatal női csapata lépett pályára. Fehér János és Tóth Gábor jubilálóként, 10. alkalommal, Csák Vivien és Kovács Evelin újoncként, első alkalommal vett részt a Francia Nemzetközi Bajnokságon.

A 18 csapatot négy csoportba sorsolták. A nők együtt játszottak a férfiakkal. A csoportokban körmérkőzéses rendszerben, némileg a teniszezők Davis Kupájára hasonlító formában mérkőztek a csapatok. Egyéni – páros – hármas – páros – egyéni volt a mérkőzések sorrendje. Egy játékos csak három mérkőzést játszhatott.

 

Indulás előtt

 

24 óra buszozás Budapesttől Marseille-ig

 

Ez már Marseille

 

Várakozás a vendéglátókra

 

Érdekes fasor

 

Verseny megnyitó francia módra

 

Magyar résztvevők

 

Szaszkó Dorka

 

Mérkőzés Hongkonggal

 

Szaszkó Dorka és Csák Vivien páros mérkőzése

 

Hét pályán zajlottak a mérkőzések

 

Takács Endre

 

Farkas Lilla

 

Magyar lányok és hongkongi lányok

 

Kovács Evelin

 

Magyar fiúk és hongkongi lányok

 

Az újszászi lányok nyertek a német fiúk ellen

 

A hongkongi fiúk nyerték a mérkőzést

 

Férfi mérkőzés egy francia csapat ellen

 

Csoportkép a német FFC Hagennel

 

Szaszkó Dorka, Csák Vivien, Fehér János, Dobozi Boglárka, Kovács Evelin és Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

 

Új mezben a French Openen: Szaszkó Dorka, Csák Vivien, Dobozi Boglárka, Kovács Evelin és Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

 

A 11. French Open magyar résztvevői. Hátsó sor: Fehér János, Tóth Gábor, Lukács Benedek, Baranyai Benett, Takács Endre, Horváth Gergő. Elöl: Farkas Lilla, Dobozi Boglárka, Szaszkó Dorka, Csák Vivien és Kovács Evelin

 

Az Újszászi VVSE csapata: Tóth Gábor, Farkas Lilla, Szaszkó Dorka, Kovács Evelin, Dobozi Boglárka, Csák Vivien és Fehér János

 

Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) sánca az elődöntőben

 

Tóth Gábor talpalás, hongkongi sánc

 

Hongkongi támadás

 

Dobogó magyarok nélkül

 

A 11. French Open résztvevői

 

Aymann Moussa, Fehér János és Anthony Nguyen

 

Marseille

 

Kikötő

 

Notre Dame de la Garde

 

Hajók

 

Vitorlások

 

Halak

 

Szigetek

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Az első napi selejtezőkben a férfiak három 5-0-ás és egy 4-1-es győzelemmel csoport elsőként zárták a napot. A nők két nehéz, küzdelmes 3-2-es győzelemmel – Hongkong nők 2 és a francia Panama All Stars – valamint egy 5-0-ás vereséggel a tornagyőzelemre is esélyes Hongkong férfi 2. csapat ellen csoport másodikként jutottak a második körbe.

A számunkra különleges nevű hongkongiak ellen – Ning Priscilla Chan, Suet Yan Huang, Yuen Cheung, Yee Fung Mun – Szaszkó Dorka 11-21, 21-19, 21-17-es egyéni, a Farkas Lilla, Kovács Evelin, Szaszkó Dorka összeállítású csapat 19-21, 21-18, 21-12-es és Farkas Lilla 21-12, 21-2-es egyéni győzelmével nyertek. A francia férfiak ellen az első egyénit Szaszkó Dorka 2-0-ra elvesztette. A Farkas Lilla, Kovács Evelin páros 20-22, 23-21, 21-11-re győzött. Farkas Lilla, Kovács Evelin, Szaszkó Dorka összetételű csapat 21-19, 21-11-re nyert. A Csák Vivien-Szaszkó Dorka duó szoros mérkőzésen (22-20, 8-21, 17-21) veszített. Farkas Lilla a második egyéniben 21-19, 21-18-as játszmákkal szerezte meg a 3-2-es csapatgyőzelmet.

A folytatásban a csoport elsőkhöz sorsolták a csoport másodikokat. A férfiaknak a francia-szlovák vegyes csapatot, a nőknek a német bajnok FFC Hagent vetette a szerencse.

A férfiak 4-1-el jutottak a legjobb négy közé. A nők lelkesen játszottak. Néhány szoros játszmát játszottak, de az 5-0-ás vereséget nem tudták elkerülni.

A férfiak az elődöntőben a FFC Hagent kapták. A hosszú sérülés után visszatérő, nagyon motivált David Zentarra 21-13, 14-21, 21-10-re verte Tóth Gábort. A legyőzhetőnek tartott Christopher Zentarra, Max Duchene párossal sem bírt a bágyadtan játszó Baranyai Benett, Horváth Gergő kettős. (21-15, 21-17). A csapatjátékban a 21-10-re elveszett első játszma után a második szettben mutatott valamit tudásából a magyar csapat, de 15-13-as vezetés után 21-19-re a németeké lett a második játszma is. 3-0-lal a németek jutottak a döntőbe, ahol Hongkong 1 várta őket. A hongkongiak 3-0-ra nyerték a döntőt. Nem járt jobban a magyar csapat sem. Őket a bronz meccsen Hongkong 2 verte 3-0-ra. Csak a Horváth Gergő, Lukács Benedek, Tóth Gábor csapatnak sikerült szép játékkal játszmát nyernie.

Az újszászi lányok az 5-8-helyért küzdöttek. Egy francia és egy német férfi csapattal mérkőztek. Jól játszottak, de mérkőzést nem tudtak nyerni. Végül a nyolcadik helyen fejezték be a versenyt. A nők között Hongkong 1 mögött, Hongkong 2-t megelőzve a második helyen végeztek.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.