2018. szeptember 28-án Cegléden lábtoll-labdáztak az újszásziak – Farkas Levente, Fehér János, Kanalas Márió, Kanalas Renátó, Kenyeres Krisztián, Kökény Zoltán, Szaszkó Dorka, Vidák Armand – a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában az Európai Sporthét városi rendezvénye és az iskola hagyományos ütős sportágak napja keretében. Az újszásziak bemutatásakor a sportnap szervezője, Orosz Tamás testnevelő tanár az ütős sportágak rokonaként mutatta be a lábtoll-labdát. Valóban van rokonság. A lábtoll-labdázók mindig magukkal viszik a széles fejű ütőjüket (cipőjüket).

A ceglédi diákok körbeülték a pályát, amelyen Kanalas Renátó profi módon mutatta be a rúgásokat és a labdaérintéseket. Utána Kökény Zoltánnal párban bűvészkedtek. Nagy tapsot kapott a fekvőtámasszal nehezített passzolgatásuk és a kétlabdás játékuk, amelyben nagyon jól kihasználták a magas terem adta lehetőséget. Utána körjáték következett, elsőször egy, utána kettő majd három labdával.

A háló feletti játék az egy életig tartó indiánozással kezdődött, amelyben Szaszkó Dorka lett a ceglédi bajnok. Utána rövid csapat, páros és egyéni mérkőzéseken láthatták a ceglédiek az ütős, talpalós lábtoll-labdázás minden szépségét. Sokan már nagyon várták, hogy ők is rúghassák a toll-labdát. Húszpercnyi játék után menetlevelet kaptak a tanulók, amellyel sportágról-sportágra járva pontokat gyűjtöttek. A lábtoll-labdázásnál célba rúgás, dekázás és háló feletti passzolás volt a feladatuk.

 

Bemelegítés

 

Attrakció

 

Szaszkó Dorka

 

Virág Attila és Kanalas Márió két labdával

 

A közönség

 

Vidák Armand, Kenyeres Krisztián, Kanalas Márió, Szaszkó Dorka, Farkas Levente, Kökény Zoltán és Kanalas Renátó

 

Orosz Tamás köszöntötte az újszásziakat

 

Kanalas Renátó

 

Szaszkó Dorka

 

Kökény Zoltán és Kanalas Renátó

 

Körjáték

 

Kökény Zoltán

 

Farkas Levente

 

Kenyeres Krisztián

 

Vidák Armand

 

Ceglédiek a pályán

 

Ceglédi labdabűvölő

 

Ceglédi csapatok mérkőzése

 

Dekázás

 

Dekázás színes labdával

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.