23-szor is Hungarian Open Lábtoll-labda bajnokság Újszászon. Európa folyamatosan legrégebb óta működő versenye százakat vonzott idén is Jász-Nagykun-Szolnok megyébe. A hazai versenyzők mellett más magyar településekről, és az országhatáron túlról is érkeztek sportolók, akik csapatban és egyéniben is megmérkőznek egymással.

 

 

1996-ban rendeztek először Hungarian Open Lábtoll-labda bajnokságot Újszászon, azóta minden esztendőben összejönnek a sportág legjobbjai, hogy összemérjék tudásukat. A 23-ik verseny a héltvégén kezdődött. Európa legnagyobb létszámú bajnokságára idén is 9 országból érkeztek. Vannak Ausztriából, Cseh és Német és Franciaországból, de jöttek a határon túli magyarlakta településekről, Szerbiából, Erdélyből és a felvidékről is. 34 férfi és 13 női csapat mérte össze tudását a hétvégén. 

"Az első nap rangsoroló volt, a férfiak 8 csoportban voltak, az első kettő jutott a legjobb 16 közé, aztán ki a legjobb nyolc, a nőknél a legjobb 4-ig jutottunk el." -mondta FEHÉR JÁNOS főszervező. 

Vachal Krisztina 6 éve lábtollazik, az elmúlt években számos nemzetközi és hazai sikert elért, tavaly világbajnokságon szerepelt. Egyéniben és csapatban is nagy esélyese az újszászi versenynek. 

"A mostani válogatott csapattársam hatására kezdtem el lábtollazni. megszerettem a sportot. A mostani verseny rosszul indult, meghúzódott a lábam, és fáj, de jól fog sikerülni, ha odatesszük magunkat." -mondta VACHAL KRISZTINA Újszászi VVSE. 

Krisztináék végül bejutottak a döntőbe. De nem csak a lányok, a férfiak mezőnye is hozta az újszászi sikereket. A legjobb 4 közé helyi és nagykanizsai csapatok jutottak. Tóth Gábor a vendéglátók nagy öregje már 25 éve űzi ezt a sportot, eredményből amit csak lehet már begyűjtött. Országos és Európa bajnok, VB 3-ik helyezett, nemzetközi és hazai győzelmek tucatjai vannak a háta mögött egyéniben és csapatban egyaránt. 

"Eddig nagyon jól játszunk, a csapattársak jól kisegítenek, hozzuk a mérkőzéseket." -mondta TÓTH GÁBOR Újszászi VVSE. 

A hétfőt pihenéssel töltötték a versenyzők, majd indultak az egyéni versenyszámok. A döntőt várhatóan kedden este játsszák Újszászon.

Forrás: SzolnokTV

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.