2018. június 19. Törökszentmiklós

Vágó Henriett – magyar válogatott, 2013-ban a Vietnamban rendezett világbajnokságon ötödik helyezett volt női csapatban és Kapás Ágnessel női párosban, országos bajnok női csapatban, női párosban és vegyes párosban – szervezésében a Törökszentmiklósi Football Klub 90 fős utánpótlás edzőtáborában tartottak bemutatót az újszászi lábtoll-labdázók: Fehér János, Kovács Enikő, Kökény Martin, Sebők Roland, Szaszkó Dorka és Vágó Henriett.

A bemutató előtt Fehér János rövid ismertetőjében a lábtoll-labda és a labdarúgás kapcsolatáról is beszélt. A lábtoll-labdázás kiváló kiegészítő, képességfejlesztő sportág lehet a labdarúgók részére. A világhálón lehet olyan képeket találni, amelyeken Messi lábtoll-labdázik. Az Arsenal lábtoll-labdás edzéséről is látható videó. A magyarok közül Dzsudzsák Balázs lábtoll-labdázott az újszásziakkal. A rövid bevezető után Kökény Martin bemutatta a rúgásokat és a labda érintéseket, majd Szaszkó Dorka és Vágó Henriett párban passzolgatott. Az egyéni, a páros és a csapatjáték bemutató mérkőzései után a lábtoll-labdázók elmentek focizni, az edzőtáborozók pedig elkezdtek lábtoll-labdázni. A technikailag jól képzett focista palánták ügyesen rúgták a háló felett és a pálya mellett a számukra először kicsit szokatlan toll-labdát. Rövid alkalmazkodás után már az ollózások és trükkös rúgások is sikerültek.

 

Ismerkedés a lábtoll-labdával

 

Bemelegítés

 

Körjáték

 

Közös játék az edzőkkel

 

Az edzőtáborozók

 

Kökény Martin, Szaszkó Dorka, Vágó Henriett, Kovács Enikő és Sebők Roland

 

Kökény Martin

 

Körjáték

 

Vágó Henriett

 

Csapatjáték: Kovács Enikő, Vágó Henriett és Szaszkó Dorka

 

Kökény Martin és Sebők Roland

 

A mezítlábas szekció

 

A törökszentmiklósiak a pályán

 

Lányok is voltak az edzőtáborban

 

Rúgás egyszerre

 

Távolba rúgás

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.