2018. május 17. Jászkisér

2018. május 17-én Jászkiséren, a Csete Balázs Általános Iskolában az EFOP-3.1.7-16-2016-00001 „Esélyteremtés a köznevelésben” elnevezésű kiemelt európai uniós projekt keretében műhelymunkán vettek részt az újszászi lábtoll-labdázók. A workshop témája a sport, a hagyományos népi játékok, a motiválás, az agresszió levezetése a mozgás által és a táboroztatás volt.

A műhelymunka során, – amelyet Burai István, az EFOP 3.1.7 Surranó pálya program támogató szakértője vezetett – három előadás hangzott el:

  • Hagyományos európai népi játékok – Mátyus Sándor, a Tesz-Vesz Ifjúsági és Gyermekalapítvány elnöke
  • Lábtoll-labda, tolerancia, egyenlőség, motiválás – Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség ügyvezető elnöke
  • Sport, mozgás, nyár = Tábor – Kiss Lajos igazgató, Csete Balázs Általános Iskola
  • Fehér János előadásában beszélt az újszászi lábtoll-labdázás eredményeiről, az Újszászi VVSE és az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola együttműködéséről, a jó tanulók, a hátrányos helyzetűek és a roma kisebbséghez tartozók integrált sportolásáról, annak eredményeiről, tapasztalatairól. Előadását Kökény Martin lábtoll-labda bemutatója, zsonglőrködése színesítette.

Az előadások után a programban részt vevő iskolák tanulóinak és testnevelőinek részvételével a játékok kipróbálása következett, majd az iskola tanuszodájában vízi játékokkal zárult a tartalmas nap.

Az újszászi lábtoll-labdázók – Bakó Lili, Czétényi Krisztián, Kiss Milán, Kökény Martin, Nagy Bálint, Rab Alexander, Sebők Roland, Tóth Szabolcs, Vidák Armand – rövid bemutató mérkőzéseket játszottak. Utána csoportokban játszottak mindenkivel. Nagyon lelkesen játszottak az öcsödiek és a két olasz önkéntes is.

 

Újszásziak a hallgatóság soraiban

 

Burai István

 

Indiánozás

 

Tóth Szabolcsnál a labda

 

Csapatmérkőzés

 

Vegyes páros

 

Kökény Martin és Bakó Lili egyénije

 

Ismerkedés a lábtoll-labdázással

 

Olasz játékos

 

Dekázás

 

Kökény Martin diákolimpiai bajnok a helyiekkel játszott

 

Bakó Lili a jászkiséri lányokat tanította

 

Körjáték

 

Olasz rúgás

 

Nemzetközi játék

 

Öcsödi rúgás

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.