2018. április 22. Senica (Szlovákia)

2018. április 20-21-22-én Szlovákiában Senica (Szenice) városában rendezték Csehország, Lengyelország, Magyarország, Svédország, Szlovákia részvételével a 2018. évi biliárd hoki Európa-bajnokságot. Magyarországot a Cseh Biliárd hoki Szövetség vendégeként az újszászi lábtoll-labdázók – Fehér János, ifj. Fehér János, Kanalas Renátó, Kovács Márton, Kökény Martin, Kökény Zoltán képviselték.

A csapat már április 19-én útra kelt és Szlovákia fővárosáig, Pozsonyig (Bratislava) vonatozott és ott a Film hotelben szállt meg. A hotel különlegessége, hogy minden szobája Oscar díjas filmszínészekről van elnevezve. A lábtoll-labdázók a Robert de Niro apartmanban laktak. A csapat az elszállásolás után egy rövid sétát tett az éjszakai Pozsonyban. Másnap pozsonyi városnézés következett. Séta az óváros zegzugos utcáin, séta a szépen karbantartott várban, kis lábtoll-labdázás a várudvaron, átkelés a Duna-hídon a híd túlsó pillérén lévő 92 méter magas kilátóhoz. A városnézés után újabb vonatozás következett Senicáig. A senicai vasútállomáson régi ismerőseinkkel, a cseh biliárd hokisokkal és vezetőjükkel, Jakub Hasillal találkoztunk, és együtt buszoztunk a 21000 lakosú városba. Szenicében működik 1000 dolgozóval Közép-Európa legnagyobb lámpatest gyára. Korábban selyemipari központ volt. A városnak van futball és jégkorong stadionja, első ligás futballcsapata, több szállodája, uszodája és szép sportcsarnoka, ahol a biliárd hoki versenyek zajlottak.

 

Oscar díjasok

 

Háttérben a pozsonyi vár

 

Pozsony óváros

 

Pozsonyi séta

 

Sikátor

 

A pozsonyi vár

 

A várfalon

 

Lábtoll-labdázás a várudvaron

 

A Duna a várból nézve

 

A pozsonyi várban

 

A várkert

 

Fehér János

 

Az Ufo torony

 

Tudnivalók az Ufo toronyról

 

A vár a kilátóból nézve

 

Pozsonyi látkép

 

Kökény Zoltán, Kanalas Renátó, Kökény Martin és Kovács Márton a torony tetején

 

Fehér János orosz ellenféllel kezdett

 

Ifj. Fehér Jánosnak svéd ellenfele volt

 

Kovács Márton

 

Kökény Zoltán

 

Kanalas Renátó

 

A megnyitó

 

Kovács Márton, Kökény Zoltán, Kökény Martin, Kanalas Renátó, Fehér János és ifj. Fehér János

 

Kanalas Renátó

 

15 asztalon zajlott a verseny

 

Kovács Márton - Kökény Zoltán mérkőzés. Játékvezető: ifj. Fehér János

 

Kökény Zoltán és Kovács Márton

 

Ifj. Fehér János

 

Családi mérkőzés

 

Kanalas Renátó

 

Lábtoll-labda bemutató

 

Zsonglőrködés

 

Játék párban

 

Sánc

 

Kettős sánc

 

Kökény Martin

 

Kanalas Renátó - ifj. Fehér János mérkőzés cseh játékvezetővel

 

Csapatmérkőzés Csehország ellen

 

Folyadékpótlás

 

A verseny helyszíne

 

Senica főtere

 

Heves mérkőzés az oroszokkal

 

Kökény Martin nem hagyta magát

 

Google Photos

Fotó: Fehér János, ifj. Fehér János, Kanalas Renátó és Kökény Zoltán

 

Az első versenyszám az air-hoki (léghoki) volt, amely egy reflexjáték. Három percig vagy 7 gólig kell a levegővel fújt korongot cselesen, vagy nagy erővel ütni. A junior korcsoportban Kovács Márton 6., Kökény Zoltán 8., Kökény Martin 12. helyezést ért el. A felnőtt korcsoportban 12. ifj. Fehér János, 25. Kanalas Renátó, 27. Fehér János.

A második nap 15 asztalon a biliárd hoki Európa-bajnokság mérkőzéseit rendezték. A felnőtt magyar eredmények: 27. Kanalas Renátó, 28. ifj. Fehér János, 33. Fehér János. A junior eredmények: 7. Kovács Márton, 9. Kökény Martin, 10. Kökény Zoltán.

A verseny szünetében a magyar csapat tagjai látványos lábtoll-labda bemutatót tartottak.

Második nap este a Rod-hoki (a csocsóhoz hasonló pörgetős-forgatós asztali jégkorong) egyéni versenyek zajlottak. Felnőtt eredmények: 20. Kanálos Renátó, 24. ifj. Fehér János, 28. Fehér János. Junior eredmények: 5. Kökény Martin, 6. Kökény Zoltán, 7. Kovács Márton.

A három versenyszám összesített versenyében a junioroknál 5. Kovács Márton, 6. Kökény Zoltán, 7. Kökény Martin, a felnőtteknél 14. ifj. Fehér János, 19. Kanalas Renátó, 25. Fehér János.

A harmadik nap a csapatversenyek zajlottak. Nem sikerült érmet nyernünk. A bronzéremért mindhárom versenyszámban az oroszokkal mérkőztünk. A legszorosabb mérkőzést, 5-3-at a léghokiban játszottuk velük.

A verseny végén Jakub Hasil ígéretet tett, hogy a 23. Hungarian Openen lábtoll-labdázással és egy sportág népszerűsítő biliárd hoki verseny rendezésével viszonozzák az újszásziak látogatását.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.