2019. február 24. XVI. forduló

Szajol – Újszász 3-4 (1-3)
Szajol, 100 néző. vezette: Nagy Zoltán

Újszász: Kovács György – Jánosik Sándor, Nagy Krisztián, Szabó Attila, Veréb Dániel, Gazdag Gyula, ifj. Rézsó Péter, Pongrácz Martin (Veréb Viktor), Rentler Milán (Paplanos Ádám), Szűcs Dénes, Kovács Tamás

Góllövők: Pongrácz Martin 2 (18. és 42. perc /11-es/), Kovács Tamás 2 (38. és 54. perc /11-es/)

 

 

Kilencvenegy nap után véget ért a téli szünet a megyei csapatok számára, és február 23-án kezdetét vette a tavaszi pontvadászat. Ebből az időszakból bő egy hónap volt az aktív pihenő, ezután viszont nem tétlenkedett csapatunk. A már szokásosnak mondható menetrend jellemezte felkészülésünket, a heti három edzést edzőmérkőzések egészítették ki. Történtek változások a keretben. Hat játékosra (Baksa Máté, Balázs Mihály, Farkas István, Szabó Bence, Szabó Gábor, Szurmai Tibor) különböző okok miatt már nem számíthat Mérész Zoltán tavasszal, viszont a helyettük érkezők mindenképpen erősségei lehetnek a csapatnak. Szűcs Dénes az U19-ből került fel a felnőttekhez, és nagy valószínűséggel egyre több játéklehetőséget kap majd. Veréb Viktor testvéréhez hasonlóan, egy kis törteli kitérő után mondhatni, hogy „hazatért”. Nagy Krisztián, a korábbi kiváló újszászi játékos, Nagy István fia, aki szolnoki nevelés, de játszott a Tuzsér, a Tiszavasvári és a Mándok csapataiban is. Rentler Milán pedig szintén szolnoki kötődésű, aki Szászberken rugdosta a gólokat, majd egy fél szezon után a jászkiséri mezt cserélte újszászira. Az elvégzett munka és a jól sikerült felkészülési találkozók után bizakodva várta mindenki a bajnoki rajtot, amely hasonlóan kezdődött, mint ahogy az őszi záródott. Ismét Szajol volt az ellenfelünk, az az együttes, amelyről az elmúlt időszakban kellemes emlékeink vannak. Természetesen most is a három pont megszerzése volt a legfontosabb, amiért sokat is tettünk. Egy küzdelmes, hajtós mérkőzés alakult ki, amelyen volt szinte minden, sárga lapok, három tizenegyes és hét gól. A vezető gólunk után a hazaiak még kiegyenlítettek, de ezt követően még két találatot szereztünk az első játékrészben, így megnyugtató előnnyel térhettünk pihenőre. A folytatás is jól indult számunkra, újabb gólunkkal már-már eldőlni látszott a mérkőzés. Az utolsó húsz percben aztán vendéglátóink váratlanul feljöttek, és egygólosra csökkentették hátrányukat. Így a végére egy kicsit izgulhattunk, de sikerült megtartani az eredményt, és elhozni mind a három pontot. A következő fordulóban hazai pályán fogadjuk Jászfényszaru csapatát, és vághatunk vissza az őszi vereségért.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.