Koncert körútra indult a Szolnoki Big Band. A Bartók Béla Zeneiskola együttese a „Legyen a könnyűzene is mindenkié!” pályázat keretében látogatott el a megyében élő általános iskolásokhoz. A fiatalokra minden helyszínen interaktív koncert várt.

Így próbált koncert körútjára a Big Band zenekar. A zeneiskola növendékeiből álló együttes Farkas Róbert és Fülöp Attila zenetanárok vezetésével pop-rock, swing, latin és funky stílusú darabokkal készült közönségének.

 

 

„Több település iskolájában fogunk játszani. A lényege az, hogy ezt a fajta zenét, a könnyűzenét kicsit közelebb tudjuk vinni a felnövekvő generációhoz és megtudjuk ismertetni velük a különböző műfajokat, mert ugye nem csak egyféle stílust játszunk.”- mondta Farkas Róbert a Bartók Béla Zeneiskola trombitatanára.

A „Legyen a könnyűzenei is mindenkié” pályázat koncert turnéjának első állomása a szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola volt, ahol a gyerekek kipróbálhatták a csörgő hangszereket és tánctudásukat is megmutathatták.

A turné Újszászon folytatódott, ahol a diákok a zenekar felépítését, a hangszerek jellemzőit és a Big Bandben játszó fiatalok hangszerválasztásának történetét is megismerhették.

„Anyáéknak mondtam, hogy szeretnék zenét tanulni. Bementünk a zeneiskolába, anyáék mondták, hogy válasszak egy hangszert, én pedig felrohantam Robi bácsi termébe és mondtam, hogy ezt szeretném tanulni.”- mondta Szabó Erik János.

Forrás: www.szolnoktv.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.