A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

A Városi Művelődési Ház idén két különböző programra várta az érdeklődőket.

Január 20-án verses délutánnal készültünk. A programon többek között Szabó Lőrinc, Varró Dániel, Radnóti Miklós, Ady Endre, és Kosztolányi Dezső költeményeit hallgathattuk meg Bakos Gergő Dominik és Gonda Adrienn tolmácsolásában.

Január 21-én kulturális vetélkedőt szerveztünk, melyre szeretettel vártunk családokat, párokat, baráti társaságokat. 60 kérdéssel és megannyi témakörrel vártuk a csapatokat, akik nagyon szép eredménnyel, és jókedvűen távoztak a helyszínről. A délután folyamán a következő eredmények születtek:

I. helyezett: Kossuth út 37. csapat
II. helyezett: Szamóca Bábcsoport
III. helyezett: KÖLT-ÉSZ csapat

Gratulálunk a résztvevő csapatoknak, és köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott programjainkra!

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook | Városi Művelődési Ház Újszász | 2023.01.21.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.