A Víz Világnapján érkezett az örömhír: az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán Ökoiskola címben részesült.

Az intézmény az Ökoiskola cím használatára 2022. szeptember 1-től 2025. augusztus 31-ig lesz jogosult.

A Cím viselésével az iskola Hazánk, Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződését nyilvánítja ki. Az Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóik számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés

iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért.

Gratulálok az elismeréshez iskolánk minden pedagógusának, és az intézmény vezetőségének, akik szívügyüknek tekintik gyermekeink környezeti nevelését.

A jelen kor klímakihívásaival szemben egy tanult, globálisan érzékeny és helyben tettre kész generáció cselekedeteire lesz majd szükségünk!

Dobozi Róbert
polgármester

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.