Az utóbbi időben településünk egyik legtöbb panaszra okot adó problémája minden bizonnyal temetőnk általános állapota, gondozatlansága volt.

Újszász egyetlen temetője egyházi tulajdonú, a Váci Egyházmegyei Temetőüzemeltetési Kft fenntartásában üzemeltetett intézmény. A VET Kft-t pár hónapja bízta meg a tulajdonos egyházközség a létesítmény üzemeltetésével, de területének általános állapota miatt máris számtalan lakossági panasz, közösségi bejegyzés született.

Önkormányzatunk jelentős szerepet vállal a temető fenntartásában. Az ingatlan előtti közterület fenntartását pl. teljes egészében átvállaltuk a tulajdonostól, de eddig is minden évben besegítettünk a kerítésen belüli területrészek gondozásába, és a temetővel szemben a József Attila úti telephelyen mennyiségi korlátozás nélkül ingyenesen befogadjuk a temetőből kikerülő szelektíven gyűjtött üveg, műanyag és papírhulladékokat- ezzel is csökkentve a fenntartó kiadásait.

Több civil kezdeményezés után, ami a temető állapotának javítására irányult, Plébános úr augusztus 12. szombati napra közösségi munkát hirdetett, hogy temetőnk a közeledő búcsú időpontjára méltó módon tudja fogadni a hozzátartozókat.

Köszönöm szépen mindenkinek, aki akár egyénileg, akár valamelyik civil kezdeményezéshez kapcsolódva érdemben tett valamit a helyzet rendezéséért!

Jövő héten még folytatni fogjuk a munkát, hogy lehetőség szerint minden területrész megszépülhessen az ünnepre. Költségvetési forrás és temetőből származó bevétel hiányában a polgármesteri keretből 100.000 Ft-ot ajánlottam fel erre a célra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2023.08.13.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.