A szeles, hideg idő ellenére is megrendezésre került az V. Jászsági Lecsófőző Fesztivál 20 csapat nevezésével a Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvarán. A főzőversenyen induló csapatok között voltak családok, intézmények, civil szervezetek és a testvértelepülés delegációja is.

A főzőverseny főszervezője az Újszászi Önvédelmi SE, fővédnöke: Pócs János országgyűlési képviselő, aki a nevező csapatok részére az induló csomagot idén is biztosította, védnöke: Dobozi Róbert, Újszász Város polgármestere.

Bár egész nap fújt a szél, ez nem szegte kedvét a főzőknek és a kilátogató vendégeknek, hiszen a finomabbnál finomabb ételek mellett volt itt egész nap ingyenes kisvasút és ugráló vár, családi vetélkedő, kvízműsor értékes ajándékokkal, íjászkodás, kézműveskedés, interaktív gyermekműsor, melyet méltó módon megkoronázott a Jászsági Népi Együttes és a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola - Jászberény - műsora, akiket a Zagyva banda kísért. A helyszínen a Szolnok Televízió műsorvezetője, Torda Ferenc kívánságkosarából is kérhettek zeneszámokat a résztvevők, de az egész napos jó hangulatról Rácz Róbert - Loki gondoskodott.

A Tombola értékes fődíjának, egy Csepel típusú kerékpárnak a kisorsolása után az eredményhirdetés következett. A legkitartóbbak egészen sötétedésig énekelhettek-mulathattak Lokival.

 

Fotó: Földi Kinga és Földi Henriett

 

 

Fotó: facebook

 

A Csányi Sándor gulyáskirály vezette zsűri finomabbnál finomabb lecsókat kóstolhatott, végül az eredmények:

I. helyezett Csíkcsicsó csapata
II. helyezett: Olajbörze - Szolnok
III. helyezett: Újszászi Vasutas Egyesület

Különdíjak:

Pócs János országgyűlési képviselő értékes különdíját Baba néni konyhája nyerte.
Dobozi Róbert polgármester különdíját az Együtt Újszászért Egyesület vehette át.

A zsűri különdíját az ÚVVSE - Focizunk és főzünk! csapata kapta, míg a legszebb tálalásért járó különdíjat a Chivas Regal csapata, a legszebb főzőhely különdíját a Rózsa Team, míg az Extrém Kávézó különdíját a polgárőrök csapata vehette át.

Különdíjat kapott még: a Boszorkánykonyha, az Íjászok, az Alföldi Motorosok, a Léna Family és a Gömbi család csapata.

Gratulálunk a csapatoknak! Igazán kitettek magukért, és idén is valódi remekművek készültek.

Az V. jubileumi Jászsági Lecsófőző Fesztivál az egyesület életében még hozott néhány igazán jeles napot ez a hétvége:

Az egyesület Only Dance szakosztályának vezetője, Rézsó Babett 25. születésnapját ünnepelte, melynek alkalmából a táncoslányok meglepetéssel készültek. (Babi egyébként pontosan az I. városnapon született.)

Az egyesület KickBox gyermekszakosztályának vezetője, Péter Triniti 20. születésnapját ünnepelte. Mindkét hölgynek szintén kis meglepetéssel készült az egyesület vezetése. Köszönjük a szülők és Torda Ferenc közreműködését! Szem nem maradt szárazon!

Természetesen a rendezvény idén sem jöhetett volna létre támogatóink nélkül! KÖSZÖNJÜK!

Művészeti Iskola és a Zagyva Banda.
Olajbörze - Golden Lub
Újszász Város Önkormányzata
Pócs János Országgyűlési képviselő
Dobozi Róbert, Újszász Város polgármestere
Jászsági Népi Együttes, a Viganó Alapfokú e Kft.
Jászmetál 2000 Kft.
Extrém Kávézó
Belvárosi Vendégház Újszász
Újszászi Savanyúság
Benyus-Ker 2009 Kft.
Stiga Szakkereskedés Szolnok – Szol-Garden Kft.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki munkájával, támogatásával hozzájárult a főzőverseny sikeréhez, és köszönjük mindenkinek, aki ezen a nem túl barátságos, szeles napon is kilátogatott hozzánk!

Jövőre is várunk mindenkit sok szeretettel. A tervezett időpont: 2023. augusztus 25.

Péter Tamás
Újszászi Önvédelmi SE elnöke

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.