Szeptember 9-én, csütörtökön a városnapi programok nyitányaként vette kezdetét a II. Térségi Diákszínjátszó Találkozó. 5 megyei oktatási intézményből mintegy 100 gyermek vett részt a neves instruktorok által vezetett foglalkozáson a Városi Művelődési Házban.

A vegyes csoportokra osztott színjátszók egymást inspirálták különböző feladatokkal, egymásnak adták a karaktereket és konfliktusokat, így az együttes munkából a nap végére izgalmas színdarabok születtek.

A délelőtti műhelymunka és a közösen elfogyasztott ebéd után varázslatos időutazásokon vehettünk részt, helyzetkomikumokon át pillanthattunk bele a generációk közötti meg nem értés tragédiájába és megtapasztalhattuk az egymásért drukkolásnak, a közösen végzett munka örömének felemelő érzését is. Mindezeken felül megismerkedhettünk a Szögletes Hörcsöggel, aki mindig morcos mert nem tud gurulni és találkozhattunk Miskolc polgármesterével is a jövőből, aki nagyszabású fejlesztési terveiről számolt be a 2412-es választás után.

Köszönöm a szervezést Székelyfalvi Gábornénak, az Újszászi Vörösmarty Általános Iskola pedagógusainak és Gonda Adriennek, valamint minden felkészítőnek, aki a gyermekek munkáját segítette.

 

 

Szeptember 10-én, pénteken reggeltől kora délutánig a Kultúrkertben és a Művelődési Házban utazó planetárium, vlogger találkozó, kosárfonó foglalkozás, majd Kovácsovics Fruzsina interaktív koncertje várta a szórakozni vágyó gyermekeket.

A 4H Egyesület és Önkormányzatunk közös szervezésében megvalósult rendezvénnyel első sorban az iskolás korosztályú gyermekeknek szerettünk volna kedveskedni.

Köszönöm a 4H egyesületnek, kiemelten Pomázi Melinda elnökasszonynak a tartalmas programokat!

 

 

Szeptember 10-én pénteken délután 15:00 órától az általános iskola udvarán az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület és Önkormányzatunk közös szervezésében a IV. Lecsófőző Fesztivál került megrendezésre. A fesztiválon idén 14 csapat mérte össze főzőtudását és ismét remekebbnél remekebb lecsó- csodák születtek a bográcsokban.

A végig fergeteges hangulatról a Szigligeti Színház művészeinek „Made in Hungária” produkciója, majd könnyűzenei és operett válogatás, végül a ROD zenekar gondoskodott. Köszönöm az Önvédelmi Sportegyesület munkáját, mellyel évről-évre remekebb hangulatú gasztronómiai rendezvénnyel öregbítik városunk hírnevét.

 

 

 Szeptember 10, péntek délután: „A ceruza története”. Czétényi Andrásné Szabó Judit, újszászi alkotónk kiállítása a Városi Művelődési Házban.

Czétényi Andrásné 1974-ben született Szolnokon. Már gyermekkorában is a rajzolás volt a hobbija. Judit, elmondása alapján, édesapjától örökölte mind a kézügyességét, mind a kreativitását. Már az óvodában is felfigyeltek a tehetségére. Az általános iskola elvégzése után a képzőművészeti gimnáziumba szeretett volna jelentkezni, ezért rengeteget gyakorolt. Alkotásait megmutatta egy pesti rajztanárnak, aki megnézte azokat, ám nem hitte el, hogy az akkor 14 éves kislány rajzolta őket.

Mottója: „Az a fontos, hogy mindenki találja meg, hogy a miben értékes, hogy mit szeretne csinálni! Merjünk álmodni, mert az álmok valóra válnak!”

Gratulálok az alkotónak! Köszönöm, hogy műveivel örömet varázsolt a szívekbe!

 

 

Dobozi Róbert
polgármester

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.